Metastatisk brystkreft: Du bør prøve palliativ eller sykehuspleie?

Symptomer på brystkreft i stadion 4

Brystkreft 4, eller avansert brystkreft, er en tilstand der kreft har metastatata. Dette betyr at det har spredt seg fra brystet til ett eller flere andre områder av kroppen.

Med andre ord, svulstceller skilt fra den opprinnelige svulsten, har reist gjennom blodet og vokser nå andre steder.

De vanlige stedene for brystkreft metastase inkluderer:

 • bein
 • hjerne
 • lever
 • lungene
 • lymfeknuter

Symptomene på brystkreft i fase 4 kan variere og ofte avhenger av hvor kreft har spredt seg. Det er imidlertid ikke sjeldent at en person plakater symptomer som:

 • Smerte til thoraxveggen
 • forstoppelse
 • pust
 • Hevelse i ekstremiteter

Det er ingen nåværende kur for brystkreft i stadion 4. Men i mange tilfeller er alternativer tilgjengelige for å forbedre livskvaliteten og forlenget livet. Disse alternativene inkluderer palliativ og hospice Care.

Det er mange misforståelser om disse typer omsorg. Her er hva du trenger å vite for å bedre forstå disse alternativene.

Forståelse palliativ omsorg

Palliativ omsorg innebærer behandling av ubehagelige symptomer på kreft, både fysisk og følelsesmessig. Noen eksempler på palliativ omsorg inkluderer:

 • Tradisjonelle smertestillende midler, for eksempel telleranalgetika (OTC) og reseptbelagte smertestillende midler
 • Ikke-medisinske smertestyringsteknikker, for eksempel massasje, akupressur og akupunktur
 • Sosial og følelsesmessig støtte gjennom dine kjære
 • Bred støtte gjennom samfunnsgrupper, online fora og e-postgrupper
 • Generell helse og støtte for velvære, kosthold og mosjon
 • Religiøse, åndelige, meditative eller bønnaktiviteter

L’Palliativ omsorgsmål er å hjelpe en person til å føle seg bedre enn å kurere eller behandle kreft selv. Den kan brukes alene eller sammen med et hvilket som helst standard kreftbehandlingsalternativ.

Når hospice-hjelpen er hensiktsmessig

Det kan være en vanskelig beslutning, men starter først L’Hospice Assistance, desto større er fordelen som en person mottar. Det er viktig å ikke vente for sent for å starte botemidler i hospice, om nødvendig.

Når operatørene av’hospice har mer tid til å bli kjent med en person og deres unike situasjon, kan operatøren av’Hospice kan skape en bedre tilpasset assistanseplan.

Hvordan hjelper Hospice Assistance

L’Hospice Assistance bidrar til å legge til rette for en persons overgang fra den aktive behandlingen av kreft for å fokusere på igjen så behagelig som mulig og forberede seg på døden.

Når de forblir behandlingsalternativer, kan det være en stor lettelse for en person å vite at hospice fagfolk vil være der for å gjøre deres gjenværende tid mer komfortabel.

Selv sykehushjelpen er av stor hjelp for familiemedlemmer, siden de ikke må ta ansvar for livsbehandlinger for den elskede av seg selv. Å vite at en kjære ikke lider, kan også hjelpe deg med å gjøre denne vanskelige tiden mer utholdelig for familie og venner.

Forstå Hospice Assistance

Hospice er L’End-of-Life-assistanse for mennesker med en terminaldiagnose som ikke har noen behandlingsalternativer eller velger ikke å forlenge levetiden med standardbehandlinger.

Denne typen assistanse inkluderer narkotika og andre behandlinger for å håndtere symptomer, administrere bivirkninger og opprettholde en person som er mest mulig i de siste dagene i sitt liv. L’Sykehushjelp kan administreres i følgende innstillinger:

 • eget hjem
 • et sykehus
 • Et sykehjem
 • En vertsstruktur

Bestemme mellom de to

Bestemme mellom palliative eller hospice behandlinger og avgjøre om å bruke disse alternativene kan være vanskelig. Slik bestemmer du hvilken som er best for deg eller for den kjære.

Spørsmål å spørre

Vurder disse spørsmålene når du bestemmer den beste hjelpen til din nåværende situasjon:

Hvor jeg er i min reise mot kreft?

Palliativ omsorg er hensiktsmessig på et hvilket som helst stadium av diagnosen av metastatisk brystkreft.

De fleste velger Hospice-hjelpen når legen har indikert at de har seks måneder eller mindre liv. Tidspunktet kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken tilnærming som kan være den beste.

Jeg er klar til å avbryte en behandling?

Palliativ omsorg konsentrere seg om å opprettholde en person rolig. De kan fortsatt motta behandlinger for å redusere svulster eller begrense veksten av tumorceller.

Men L’Hospice Assistance involverer vanligvis avbrudd av anticancer-behandlinger. Det fokuserer utelukkende på komfort og ender opp livet ditt i din tilstand.

Vil kanskje ta tid til å konkludere med at du har nådd et sluttpunkt i behandling og liv. Hvis du ikke er klar for dette, kan palliativ omsorg være veien å gå.

Hvor jeg vil motta omsorg?

Selv om dette ikke alltid er tilfelle, blir palliative omsorgsprogrammer ofte tilbudt på sykehus eller i en kortsiktig hjelpestruktur, som for eksempel en utvidet hjelpestruktur. L’Hospice tilbys vanligvis i ditt hjem så mye som mulig.

Spørsmål å spørre legen din

Det er også spørsmål som du kan spørre legen din som kan hjelpe deg med å legge til rette for beslutningsprosessen. Eksempler på disse spørsmålene inkluderer:

 • I din erfaring, hvor lenge tror du jeg kommer til å leve?
 • Hvilke tjenester du tror de kan ta mer på dette punktet i min behandling?
 • Hva er noen måter du har sett andre drar nytte av palliative eller hospice-behandlinger jeg ikke kunne tenke akkurat nå?

Diskuter disse spørsmålene med en lege som har anbefalt til andre i lignende omstendigheter, kan være svært nyttige.

Forstå endekurene

I motsetning til Dell’hospice eller palliativ omsorg, er sluttresultatene ikke en bestemt type tjeneste. I stedet er det en endring av tilnærming og mentalitet.

End-of-life-behandlinger er hensiktsmessig når en person eller familie vet at livets ende nærmer seg og tiden er begrenset. I dette vanskelige øyeblikket er det handlinger som en person kanskje vil ta for å sikre at hans endelige ønsker er kjent.

Her er noen eksempler:

 • Se etter en religiøs eller åndelig konsulent som svarer på spørsmål om døden og dør.
 • Snakker til medlemmer av familien av tanker, følelser og siste begjær for dem.
 • Snakk med en advokat på # 8217; oppdatering eller skriving et testamente, samt på fullføring av eventuelle tidlige direktiver.
 • Diskuter behandlingen fokusert på symptomstyring, og det kan forbedre livet ditt, for eksempel L’inntak av smerte eller kvalme.
 • Snakk med legen din om hva du kan forvente i de siste dagene i livet, gitt din generelle diagnose. Du kan også spørre legen din til å snakke med familien din for å hjelpe dem med å forberede.
 • Bruk bostedlige sykepleiepersonell som kan gi hjelp når du kanskje ikke kan gjøre noen ting alene.

Dette er bare noen av måtene som en person kan gjøre sine ønsker kjent og leve sine liv på den mest komplette måten.

Det handler ikke om å gi opp

Både palliative og hospice-behandler er viktige deler av’en persons hjelp med brystkreft i fase 4. Disse typer omsorg har ingenting å gjøre med å synkronisere og ha alt å gjøre med # 8217; hjelpe folk til å føle seg rolig og komfortabel mens de lever det beste livet mulig.

Den palliative eller hospice prosessprosessen starter vanligvis med en henvisning fra onkologen din. Det kan også komme fra en sosialarbeider eller sosialarbeider i studiet av onkologen din.

Disse henvisninger er ofte nødvendige for forsikringsformål. Hver eneste organisasjon av palliativ eller sykehuspleie vil trolig ha egne behov når det gjelder dokumenter eller informasjon som er nødvendig etter denne referansen.

Kommunikasjon i alle aspekter er så viktig når du bestemmer deg for hospice eller palliative botemidler. Dette inkluderer kommunikasjon med legen din, familien og kjære, slik at du kan leve ditt eget liv til dine egne forhold.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.