MetamorFopsia: Behandling, årsaker og symptomer

Beskrivelse

MetamorFopsy er en visuell mangel som forårsaker lineære gjenstander, som linjer på et rutenett, synes sinuous eller avrundet. Det er forårsaket av problemer med retinal Dell’øye og spesielt til maculaen.

Retina er et tynt lag av celler på baksiden av # 8217; øye som oppfatter lys og sender & # 8211; Gjennom den optiske nerveen & # 8211; hjernens impulser, slik at du kan se. La Macula ligger i sentrum av netthinnen og hjelper deg med å se ting tydelig og detaljert. Når en av disse tingene er påvirket av sykdommer, skade eller alder, kan metamorfopsi forekomme.

Metamorfopsy symptomer

MetamorFopsia påvirker den sentrale visjonen (sammenlignet med perifer eller lateral syn) og forvrenger L’utseende av lineære gjenstander. Kan forekomme i ett øye eller i begge deler. Når du har metamorphopsy, kan du finne det:

 • Rette gjenstander, som et tegn, vises bølgete.
 • Flate ting, som selve tegnet, virker avrundet.
 • Figurene, som et ansikt, kan vises forvrengt. Faktisk sammenlignet noen metamorfopsy å se på et maleri av Picasso, med sine flerdimensjoner.
 • Objekter vises mindre enn de er (kalt Micropsia) eller større enn de er (Macropsia). Ifølge et søk utgitt i Ophthalmic Search, Micropsia er mer vanlig enn Macropsia.

Årsaker til metamorfopsy

Metamorfopsy kan være et symptom på en rekke øyesykdommer som påvirker netthinnen og makulaen. Disse inkluderer:

Senile Macular Degeneration (AMD)

Dette er en vanlig degenerativ lidelse som treffer makulaen, delen av’øye som lar deg se ting tydelig og med presise detaljer. De National Eye Institute Rapporter at macular degenerasjon knyttet til alderen og # 8217; alder (AMD) er:

 • Hovedårsaken til tap av syn mellom 50 og eldre
 • Det kan ikke forekomme før etter 60 år
 • Genetikk
 • muligens korrelert til miljøfaktorer som kosthold og røyk

I en studere Ser etter AMD og MetamorFopsia:

 • 45% av fagene i studien hadde visuelle forvrengninger av linjene (for eksempel avis eller dataskjerm)
 • 22.6% noterte forvrengninger av vinduer og hyllerammer
 • 21.6% viste forvrengninger av linjene på badet fliser
 • Den 18.6% led står overfor forvrengninger

Det er mye mer sannsynlig enn den fuktige AMD produserer metamorfopsia sammenlignet med tørr AMD. L’AMD våt er en sjelden sykdom hvor blodårene mister blod og væsker, og følgelig ødelegger maculaen. I # 8217; tørr AMD akkumuleres maculaene på grunn av alder og fettproteiner (samtale drusen) under overflaten, noe som forårsaker tap av visning.

Epired membraner (ERM)

ERMS (epyretinale membraner) kalles også makulære puckers. De er forårsaket av en defekt i overflatebelegget av netthinnen. Denne feilen kan skyldes # 8217; alder, retinal tårer og sykdommer som diabetes, som påvirker øyets vaskulære områder.

ERMS begynner med cellene som vokser opp på den glatte retinalmembranen. Denne celleveksten kan kontrakt, som tiltrekker netthinnen og forårsaker en forvrengt syn.

Hvem vi er 20 prosent Amerikanere over 75 år har Erms, men ikke alle tilfeller er alvorlige nok til å kreve behandling.

Makulært ødem

Dette er en tilstand der væsken akkumuleres i makulaen. Denne væsken kan unnslippe fra de omkringliggende blodkarene som er skadet på grunn av:

 • Sykdommer som diabetes
 • okulær kirurgi
 • Noen inflammatoriske lidelser (som uveitt eller # 8217; # 8217 betennelse; Uvea eller mellomliggende lag av øyet)

Denne ekstra væsken svulmer og tykkere makulaen, noe som forårsaker en forvrengt syn.

Netthinneavløsning

Når retina kommer av strukturen som støtter den, er visningen påvirket. Dette kan oppstå på grunn av skade, sykdom eller traumer.

En frittliggende netthinnen er en medisinsk nødsituasjon og krever umiddelbar behandling for å forhindre det permanente tapet av utsikten. Symptomer inkluderer & # 8220; floater & # 8221; (Spots i ditt syn) eller lys blinker i øyet.

Macular Hole

Som navnet antyder, er et makulært hull en liten tåre eller pause i makulaen. Denne avbrudd kan oppstå på grunn av alderen på & # 8217;. Oppstår når gelen gir alt 8217; øye sin runde form krymper og kontrakter, løsner fra netthinnen og forårsaker tårer.

De makulære hullene forekommer vanligvis i de ovennevnte 60. Hvis ett øye er truffet, har du en Fra 10 til 15 prosent Mulighet for å utvikle den i # 8217; annet øye.

Diagnose av metamorfopsia

Legene bruker forskjellige teknikker, de fleste som involverer grafer eller grafikk med linjer, for å diagnostisere metamorfopsi. Folk som ser forvrengninger i linjene når det ikke er mer sannsynlig å ha et problem med retina eller macula og konsekvent metamorfopsy.

 • Amsler Grill. Legen din kan be deg om å se på noe som heter Amsler Grid. På samme måte som gridpapiret som brukes i geometri-klassen, har den like horisontale og vertikale linjer med et sentralt fokuspunkt.
 • Omkrets av preferanse hyperacuzzity (PHP). Dette er en test der de stiplede linjene med produsert forvrengninger er vist foran deg. Du vil bli bedt om å velge hvilke linjer som er feiljusterte og som ikke er.
 • Grafikk M. Dette er grafikk med en eller to vertikale linjer som består av små punkter, alltid med et sentralt fokuspunkt.

Metamorfopsy behandling

Siden metamorphopsi er et symptom på et retinal eller macula problem, bør behandlingen av forstyrrende underliggende forbedre forvrengt syn.

For eksempel, hvis du har våt AMD, kan legen din anbefale laseroperasjon for å stoppe eller sakte blodutslipp fra defekte fartøy i netthinnen.

Hvis du har en tørr AMD, kan du bli bedt om å ansette noen kosttilskudd, for eksempel vitaminer C og, lutein og zeaxanthin, som har vist seg å redusere sykdommen.

Hvis du har en frittliggende netthinnen, vil kirurgi være nødvendig for å henge den opp. Enhver relatert metamorfopsy bør bli bedre, men det kan være nødvendig tid. I en studere, Mer enn halvparten av studiofagene hadde fortsatt noen metamorfopsia ett år etter vellykket operasjon for en retinal løsrivelse.

Perspektiver av MetamorFopsia

Den forvrengte visjonen som er et karakteristisk tegn på metamorfopsi, er et vanlig symptom på retinalproblemer og makulære øyne. Avhengig av den underliggende tilstanden og dens alvorlighetsgrad kan metamorfopsi være betydelig eller ikke. Generelt, men en gang behandlet uorden i’øye som forårsaker problemet med visning, metamorfopsy forbedrer.

Snakk med en lege hvis du merker endringer i visningen din. For mange ting gir Precoca-deteksjonen og behandlingen bedre resultater.