Metabolisk kondisjonering: Instruksjoner, eksempler, fordeler og ulemper

Det er tre baner som mate kroppen under øvelsen: de umiddelbare, mellomliggende og langsiktige energisporene.

I umiddelbar og mellomliggende måter brukes fosfatkreatinin og karbohydrater til å produsere energi. På lang sikt, gir både karbohydrater og fett energi til kroppen din.

Metabolsk kondisjonering, eller Metcon (eller noen ganger kalt Metcon), er basert på treningsprogrammer som bruker umiddelbare og mellomliggende energier.

Metabolske klimaanlegg øvelser må utføres om gangen og en spesifikk intensitet på 8217; spesifikk intensitet for å bruke disse stiene. Med metcon, kroppen kan Mer effektivt Brenn drivstoff ved hjelp av moderate høye intensitetsøkter.

Det er flere populære treningsprogrammer basert på metabolsk kondisjonering, som CrossFit, Dårskap Og P90X. I denne artikkelen vil vi utforske noen av fordeler og ulemper med metabolsk kondisjonering, hvordan å gjøre det og noen eksempler på metcon øvelser.

Hva slags trening?

I metabolske kondisjoneringsprogrammer, L’intensitet og tid som dedikerer til øvelser er viktigere enn typen øvelser som utføres.

Et metabolsk kondisjoneringsprogram bør inneholde moderate intensitetsaktiviteter, høyintensitetsaktiviteter eller begge deler. Data Disse kravene er det et bredt utvalg av forskjellige øvelser som kan brukes til et metcon-program. Disse kan inkludere:

 • Øvelser for overkroppen
 • Øvelser for den nedre delen av kroppen
 • Øvelser for hele kroppen
 • Cardio øvelser

For programmer som Crossfit eller Insanity, kan det være noen bevegelser eller rutiner som brukes oftere. Ta en Crossfit-leksjon, for eksempel, kan resultere i en bestemt rekke øvelser i moderate eller høye intensitetsintervaller som instruktør har funnet effektive.

Imidlertid tillater de fleste av disse programmene fortsatt en viss frihet til å bestemme hvilke øvelser du vil bruke. Fordelen med et metabolsk kondisjoneringsprogram er at det kan tilpasses hver person.

Slik utfører du metabolsk kondisjonering

Det er mange øvelser du kan gjøre for metabolsk kondisjonering, men her er noen eksempler:

kretser

I denne videoen gir L & # 8217 instruktør en treningsbrytende krets for hele kroppen. Disse øvelsene er designet for å bygge muskler og brenne fett raskt og effektivt.

For nybegynnere

Denne treningsskretsen for nybegynnere kan fullføres på bare 12 minutter. Disse enkle å følge øvelsene kan hjelpe tonifiser og styrke underkroppen, overkroppen og kjernen.

I Crossfit

CrossFit har blitt en utrolig populær trening de siste årene. I denne videoen forklarer instruktøren noen grunnleggende crossfit-bevegelser med et eksempel treningsøkt.

MERK: Noen Crossfit øvelser kan være vanskeligere å utføre for nybegynnere. Sørg alltid for å øve en korrekt form for å unngå skade.

Metabolisk vs HIIT

Selv om metabolisk kondisjonering og L’treningsøkt med høy intensitetsintervaller (HIIT) brukes ofte utveksling, er de ikke akkurat det samme.

Metabolisk kondisjonering beskriver øvelser som spenner fra moderat intensitet til høy. Metcon treningsrutiner må fylles ut på ca. 20 minutter og spesifikt bruker bestemte energier. L’Målet med metabolsk kondisjonering er å forbedre både aerobic og anaerob system.

HIIT øvelser må utføres på mer Dell’80% av den maksimale hjertefrekvensen, etterfulgt av en aktiv gjenopprettingsperiode. Øvelser er alltid sterke og tidsintervallene er spesifikke, ofte fra 20 til 30 sekunder.

HIIT øvelser er en form for metabolsk kondisjonering, men ikke alle metabolske konditioner er hei.

fordeler og ulemper

fordeler

Metabolsk kondisjonering er en fin måte å forbedre generell fysisk helse. Det er mange fordeler i et metcon program, inkludert:

 • Bruke mindre tid i treningsstudioet. De fleste programmene skal være ferdig innen 20 minutter. Dette betyr at du kan få en effektiv trening uten å tilbringe timer i treningsstudioet.
 • Brenn kalorier mer effektivt. Metabolske luftkondisjoneringsøvelser er utformet for å bli utført på en’moderat høy intensitet. En høyere hjertefrekvens under disse oppgavene tillater kroppen å forbrenne kalorier mer effektivt.
 • Forbedre magert muskelmasse. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han har vist at 8217 intervalltrening er moderat og høy intensitet kan redusere prosentandelen kroppsfett. Også, regelmessig vekt trening øvelser kan bidra til å bygge flere muskler.
 • Forbedre metabolismen. Muskelen brenner mer kalorier enn fett, som er en av de mange fordelene med en vanlig treningsrutine med vekter. L’bruk av metabolsk kondisjonering for å tone kroppen kan bidra til å forbedre metabolismen.

MOT

Selv om det ikke er mange ulemper i # 8217; Start et metabolsk kondisjoneringsprogram kan inkludere:

 • Mer utsatt for skader. Start et nytt treningsprogram er ikke uten risiko. En 2015 studere har oppdaget at de fleste ulykker knyttet til den fysiske skjemaet som fører til beredskapsrommet, skyldes overdreven innsats, som kan oppstå med mangel på utdanning eller forberedelse.
 • Det kan kreve treningsutstyr. Abonnementer på treningsstudioer og til og med hjemme treningsutstyr kan være dyrt. Selv om verken et treningsstudio eller profesjonelt utstyr ikke er nødvendige for å skape en mer variert rutine.
 • Kontraindisert under visse forhold. L’Øvelse er generelt ansett som trygt for de fleste befolkninger. Det er imidlertid alltid viktig å konsultere legen din før du starter et nytt treningsprogram.

Når å se en trener

Hvis du er interessert i å lage metabolsk kondisjonering, men du ikke vet hvor du skal begynne, kan en personlig trener hjelpe deg.

Finn en Ace Pro Det er et flott ess treningsverktøy som lar deg se etter sertifiserte trenere i ditt område. En personlig trener kan hjelpe deg med å lære å utføre grunnleggende metcon øvelser på en trygg og effektiv måte.

Hvis du er interessert i å delta i et program som Crossfit, har mange byer Crossfit spesialiserte treningsstudioer (CALLS & # 8220; bokser & # 8221;). Den offisielle L & # 8217 CrossFit Map Inneholder posisjonene til Crossfit-tilknyttede treningsstudioene i hele landet.

Bunnlinjen

Metabolsk kondisjonering er utformet for å inkludere moderate og høye intensitetsøkter som forbedrer kropps energisystemer. Det finnes mange typer metcon-programmer, inkludert den populære Crossfit-treningen.

Et metabolsk luftkondisjoneringsprogram kan hjelpe deg med å spare tid, brenne flere kalorier og forbedre din generelle helse. Hvis du er ny i metabolsk kondisjonering, kan en personlig trener hjelpe deg med å bygge en effektiv rutine for deg.

Og som alltid, sørg for at du konsulterer legen din før du starter et nytt treningsprogram.