Menstrual akne: den endelige guiden til hormonelle breakouts

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Som om å være hovent, kramper og irritabel mens alle kommer ut ikke nok, har noen av oss også menstrual akne;. Faktisk, 65 prosent Folk rapporterer en forverring i sin egen akne under syklusen.

Her er hva som skal vite om ledelsen og behandlingen av syklusen relatert til syklusen, og hvis du gjør med vanlige utsalgssteder eller pirous og smertefulle hakecyster.

Først av alt, vet hva du har å gjøre med

Før du går inn i kamp, ​​er det alltid bedre å vite hvem motstanderen din er. I tilfelle # 8217; menstrual akne, betyr dette å vite hvordan man skiller et hormonelt utbrudd fra en vanlig en.

Den enkleste måten å gjøre det ser på tiden. L’akne relatert til syklusen er mer sannsynlig å sprenge i løpet av uken før syklusen eller i løpet av syklusen. Også, har en tendens til å klargjøre eller forbedre når syklusen avsluttes eller slutter.

Du har allerede akne l & # 8217? Du kan legge merke til at det blir verre i løpet av denne tiden. Hvis du har en tendens til å ha lett hud, kan du merke en eller to kviser som vises.

Typer av ufullkommenheter

Tenk en pimple er bare en kvise? Nuh-uh. Det finnes forskjellige typer flekker. Å vite forskjellen mellom dem kan hjelpe deg med å begrense den beste behandlingen for akne;.

Dette er de viktigste aktørene:

 • Hudormer. Når en blokkert pore forblir åpen, stiger kvise på overflaten av huden og vises svart.
 • Whiteheads. Disse forblir under overflaten av huden din. De er dannet når en hindret pore lukker, noe som gjør den øvre delen som er hvit.
 • Papule. Dette er en type inflammatorisk akne. Dette er de små og irriterende kviser som ser ut som rosa fremspring. Har en tendens til å skade.
 • Pustler. En annen type inflammatorisk akne, pustlene er røde i den nedre delen. De øvre delene er hvite eller gule og fulle av pus.
 • Noduler. Disse er dannet i dybden under huden. Har en tendens til å være stor, solid og smertefull.
 • Cyste. Denne typen ufullkommenhet er dyp og full av pus. De er smertefulle og kan forårsake arr.

Hvorfor sjøstjerne før syklusen

De jævla hormonene. Her fordi.

Hormonene dine flyter under menstruasjonssyklusen. Like før’sykkelstart, reduserer progesteronnivåene og østrogenivåene øker. Dette kan indusere sebaceous kjertlene for å utskille mer sebum, en oljeaktig substans som smører huden. For mye kan forårsake hellede porer og utbrudd.

Hormoner kan også øke huden betennelse og produksjonen av bakterier som forårsaker akne.

Disse hormonelle svingningene like før syklusen kan også være ansvarlig for andre morsomme ting i syklusen, inkludert overheng d’humør, ømme bryster og merkelige poop (også kjent som PMS).

Premenstruelt syndrom er også forbundet med økt stress, som også kan forringe akne;.

& # 8230; og fortsett å gå videre

I motsetning til andre symptomer på premenstruelt syndrom, L’akne relatert til syklusen går ikke alltid bort når syklusen begynner. Du kan også klandre hormonene dine for dette.

Testosteron, et mannlig hormon vi alle har i kroppen vår, uavhengig av vår fødselssex, påvirker oss annerledes avhengig av nivåene av våre andre hormoner.

Når østrogen nivåer reduseres og progesteron øker mot slutten av syklusen, kan testosteron også utløse følsomheten til de sebaceous kjertlene. Igjen, resultatet er mer talg og pore obstruert.

Det kan være spesielt alvorlig rundt haken

Du har lagt merke til en forkynnende smerte og dyp til hake eller langs kjeften? Det er ikke uvanlig at hormonal akne, spesielt cyster, vises i disse områdene. De kan ikke virke veldig på overflaten, men de kan forårsake en verden av smerte.

Pro Point

Ikke prøv å lage Chin Cyssts Burst. Alvor. Du vil ikke vinne og prøve bare mer smerte og øke risikoen for arr.

Du kan også legge merke til at det sjekker der borte

Se hvilken som helst type nodule overalt i nærheten av ditt vaginale område kan utløse noen viktige bells d’alarm. Før panikk, vet du at noen rapporterer vulvarforstyrrelser før syklusen.

Hormoner kan være årsaken til utbrudd i Quest’område, men det er også andre mulige årsaker relatert til syklusen.

Menstruasjonsputene, for eksempel, kan gni mot huden, irritere hårsekkene og forårsake inngrodd hår og follikulitt.

Andre produkter til syklusen kan også forårsake kontaktdermatitt, som er en reaksjon på noe som berører huden. Pads, absorbenter og duftende kluter kan gjøre det.

Hvordan å berolige dype og smertefulle utsalgssteder

Dype kviser og cyster som noen ganger kommer med perioder, kan være ganske smertefulle for noen, men det er ting du kan gjøre for å lindre smerte.

For å få lettelse under et smertefullt utbrudd, prøv:

 • En varm pakke i 10-15 minutter om gangen, tre eller fire ganger om dagen for å berolige smerte og hjelpe trekke ut pus
 • En kulde eller ispakke 5 til 10 minutter om gangen for å lindre smerte og hevelse
 • Benzoylperoksid for å drepe bakterier

Hvordan tamme en aktiv breakout

L’menstrual akne kan være spesielt stædig. Du kan bidra til å akselerere helbredelsesprosessen med en blanding av benkprodukter (OTC).

Velg dine fighters

Her er hva du skal se etter og hvordan du integrerer det i din rutine:

 • Vask ansiktet ditt to ganger om dagen med et mildt vaskemiddel uten såpe, som Cetaphil Gentle Skin Cleanser.
 • Bruk glykolsyreputer for å fjerne døde hudceller, redusere betennelse og fremme veksten av en ny hud.
 • Bruk en spotbehandling til benzoylperoksid OTC starter med en lavere kraft, som 2.5%.
 • Bruk et produkt basert på OTC salicylsyre, for eksempel et vaskemiddel eller en krem, for å holde porene rene.
 • Bruk en behandling mot melaleuca oljens flekker. L’# 8217 olje; te treet var viste Å drepe bakterier og forbedre den milde til moderat akne.

Her er noen andre ting du kan gjøre for å møte låsekonkurranser:

 • Unngå irriterende produkter, for eksempel uberettigede solkremer, kosmetikk, oljer og kapasiteter.
 • Beskytt huden din fra # 8217; Friksjon fra ting som smale krage, stropper eller hjelmer.
 • Begrenser eksponeringen for UV-stråler som gjenstår vekk fra solen når det er mulig, og bruk fuktighetsgivende kremer med solbeskyttelse.
 • Vask ansiktet ditt etter aktivitetene som gjør deg svette.
 • Bruk produkter til akne som angitt. Påfør en overdreven mengde vil unravel og tørke huden.

Hvordan forberede deg på din neste syklus

En av de mest frustrerende aspektene av # 8217; menstrual akne er at den vanligvis fortsetter å gå tilbake. Her er de tingene du kan gjøre i løpet av syklusen din for å holde to trinn foran disse irriterende hormonene.

Produkter for L’Acne OTC

De samme produktene som kan hjelpe en aktiv breakout, kan også hjelpe deg med å forhindre en annen.

De Mayo Clinic Anbefaler å starte med benzoylperoksidprodukter i en lavere konsentrasjon og gradvis øke i en alder av noen få uker.

Produkter som inneholder alfraidrbider, slik som l’glykolsyre og L’melkesyre, kan bidra til å fjerne døde hudceller og hindre porene som er blokkert. Bidrar også til å stimulere veksten av nye hudceller slik at huden ser jevnere og klar.

Selv salicylsyreprodukter er et godt alternativ. De er tilgjengelige uten medisinsk resept i doser som strekker seg fra 0.5 til 5 prosent. Hindre at porene hindrer for å hindre utbrudd. For å unngå irritasjon, begynner med en lavere kraft og fortsett til du vet hva huden din kan tåle.

Kosthold

Det er noen rettssaken som justerer blodsukkernivået som spiser matvarer som har en lav glykemisk indeks (IG) kan hjelpe med hormonell akne. L’Ig er et mål for hastighet som en mat øker blodsukkernivået.

Høy glykemisk indeksmat har vært viste For å forverre akne. De inkluderer:

 • Sukker mat og drikke
 • loff
 • Andre høyt forvandlet mat

Mange av disse samme matene har vært knyttet til en økning i inflammasjon i & # 8217, som også spiller en rolle i # 8217; akne.

Hvis du kan, prøv å begrense’rekruttering av disse matvarene. Det er ikke nødvendig å unngå dem helt, men redusere dem kan gi et løft på huden din.

Reseptbelagte behandlinger

Hvis du fortsetter å ha menstrual akne etter å ha prøvd OTC og hjemmebehandlinger for tre sykluser, bør du vurdere å snakke med legen din eller en behandlinger dermatolog for reseptbelagte akne.

De kan råde deg til å bruke en eller en kombinasjon av følgende:

 • Retinoider kan behandle den milde til moderat akne;. Kan brukes til langsiktig forebygging.
 • Prevensjonspiller har vært viste Å forbedre hormonell akne.
 • Selv anti-androgener, som Spironolactone, kan hjelpe. Spironolactone er foreskrevet off-label, men er kjent for å være effektiv for akne;.

Når du skal se legen din

Legg merke til andre problemer med syklusen din, som uregelmessige perioder? Syndromet til’polycystiske eggstokken (PCOS) kan være årsaken.

PCOS er en vanlig hormonell lidelse som kan forårsake en rekke symptomer.

Snakk med legen din dersom du lider av akne sammen med ett av følgende:

 • uregelmessige eller ubesvarte perioder
 • Overflødig hår på ansiktet og kroppen
 • vektøkning eller problemer med å miste vekt
 • Mørke hudpunkter på baksiden av nakken og i andre områder (acantose nigricans)
 • Hårtynning og hårtap

Bunnlinjen

Zit skjer, spesielt under menstruasjon. Du kan takke hormonene dine for dette.

Behandlinger for benk akne og noen endringer i rutinen din bør være tilstrekkelig for å hjelpe deg med å bli kvitt kviser. Hvis de ikke ser ut til å kutte det, snakk med din reseptbehandlingsbehandling.

Adrienne Santos-Longhurst er frilansskribent og forfatter som har skrevet omfattende på alt relatert til helse og livsstil i mer enn et tiår. Når det ikke er ubarmhjertig i sin skriveskur på jakt etter en artikkel eller av intervjuer med helsepersonell, kan det bli funnet å spille for sin sjøby med ektemann og hunder på plass eller wallowing for innsjøen som prøver å mestre stand-up-padlebrettet.