Menn kan bli gravid? Resultater for menn transgender og cisgender

Del på Pinterest

Det er mulig?

Ja, det er mulig at menn forblir gravid og ser frem til barn. Faktisk er det sannsynligvis mye mer vanlig enn du tror.

For å forklare, må vi bryte ned noen vanlige vanlige ideer om hvordan vi mener begrepet & # 8220; mann & # 8221;.

Ikke alle mennesker til hvem hanen ble tildelt til fødselen (AMAB) identifiserer seg som menn. De som gjør dem er menn & # 8220; cisgender & # 8221;.

Tvert imot identifiserer noen mennesker som har blitt tildelt kvinnen til fødselen (AFAB) som menn. Disse menneskene kan være menn / # 8220; transgender & # 8221; Eller folk transmascoline.

Mange avab folk som identifiserer seg som menn eller som ikke identifiserer som kvinner har reproduktive organer som trengs for å bringe et barn.

Det er også nye teknologier som kan gjøre folk som Amab for å bære et barn.

Hvis du har livmor og eggstokkene

Noen som har livmor og eggstokkene tar ikke testosteron og identifiserer seg som menn eller ikke fordi kvinner kan ønske seg en graviditet.

Med mindre du har tatt testosteron, er graviditetsprosessen lik den for en cisgender kvinne.

Her vil vi fokusere på prosessen med å bringe et barn og føde i folke folk som har livmor og eggstokkene, og de er, eller var på testosteron.

Design

For de som velger å ansette testosteron, stopper menstruasjonen generelt alle’seks måneder å starte erstatningshormonbehandling (HRT). Å bli gravid, en person må avbryte testosteronbruken.

Det er imidlertid ikke helt uhørt for folk som tar testosteron bli gravid etter å ha gjort ubeskyttet vaginalsex.

På grunn av mangel på forskning og variasjoner i individuell fysiologi, er det ennå ikke klart hvor effektiv bruken av testosteron som en metode for forebygging av graviditet.

Kaci sier det, en 30 år gammel transseksuell som led to graviditeter Mange leger Si falskt til folk som starter testosteron som vil gjøre dem sterile.

Selv om svært få undersøkelser på graviditeter har blitt utført, ikke kompatible med sjangeren eller effektene av hormonbehandling erstatning på fruktbarhet, [i] data [som] er tilgjengelige synes å være overveldende positive & # 8221;.

Ta resultatene av en Rapport 2013, for eksempel. Forskerne intervjuet 41 transgender menn og transmaskulære mennesker som hadde sluttet å ta testosteron og hadde vært gravid.

De oppdaget at de fleste respondentene var i stand til å tenke på et barn innen seks måneder fra suspensjonen av testosteron. Fem av disse menneskene har tenkt uten å ha først gjenopptatt menstruasjon.

Svangerskap

Forskere i ovennevnte 2013 Survey Han har ikke funnet betydelige forskjeller i svangerskapet blant de som har gjort og ikke bruker testosteron.

Noen rapporterte hypertensjon, for tidlig fødsel, avbrudd av placenta og anemi, men disse tallene var i samsvar med kvinners cisgender.

Det er interessant å merke seg at ingen av de respondentene som rapporterte anemi aldri hadde tatt testosteron. L’anemi er vanlig blant kvinner cisgender under graviditet.

Imidlertid kan graviditet være en vanskelig følelsesmessig tid.

Som Kaci understreker, «ikke C’er ikke noe iboende kvinnelig eller kvinne i unnfangelse, graviditet eller fødsel. Ingen kroppsdel, eller kroppsfunksjon, er egentlig kjønn. Hvis kroppen din kan gripe et foster, og det er noe som skjer med deg, så er det også for deg & # 8220;.

Folk som lider av kjønnsforstyrrelser, kan finne at disse følelsene intensiverer når kroppen endres for å tilpasse seg graviditeten. Selv L’Social Association of Graviditet med femininitet og femininitet kan føre til ubehag.

Testosteronets oppsigelse av testosteronet kan også forverre følelsene av kjønnsskalling.

Det er viktig å merke seg at ubehag og avskedigelse ikke er et faktum for alle trans folk som forblir gravid. Faktisk oppdager noen mennesker at opplevelsen av å være gravid og fødsel forbedrer forbindelsen med kroppen sin.

Leveranse

Administratorene i undersøkelsen har oppdaget det Høyeste prosentandel av folk som rapporterte bruken av testosteron før unnfangelsen har hatt en keisersnitt (Cesarean Cut), selv om forskjellen ikke var statistisk signifikant.

Det er også verdt å merke dette 25 prosent av folk som har hatt en keisersnitt har valgt å gjøre det, sannsynligvis på grunn av ubehag eller andre følelser rundt vaginal fødsel.

Selv om det er behov for videre forskning, antyder dette at resultatene for transgender, transmascoline og ikke-kompatible mennesker ligner på kvinners cisgender.

Post-partum

Det er viktig at spesiell oppmerksomhet er betalt til de spesifikke behovene til transseksuelle mennesker etter fødsel.

Postpartum depresjon er spesielt bekymringsfullt. Studier viser det 1 i 7 Cisgender kvinner lider av postpartum depresjon.

Gitt at erfaringene fra Trans-fellesskapet Mye høyere priser av psykiske helsemessige forhold, kan de også oppleve postpartum depresjon i større antall.

Fôringsmetoden til en nyfødt er A’andre viktige hensyn. Hvis du har valgt å sende inn en bilateral mastektomi, kan du ikke være i stand til å amme.

De som ikke har gjennomgått høyere operasjon eller har lidd prosedyrer som pervers øvre kirurgi, kan fortsatt kunne mate seg til brystet.

Selv om et studio ikke har blitt utført på transgender menn og sykepleie, eksogen testosteron ja brukes for en stund som en metode for å undertrykke L’amming.

Dette antyder at de som tar testosteron under amming, kan oppleve en nedgang i melkproduksjon.

Med dette i tankene er det viktig å vurdere om å forsinke retur til «Bruk av testosteron er det riktige valget for deg.

Hvis du ikke har mer eller du ikke ble født med livmor

Til vår kunnskap har en graviditetssak ennå ikke skjedd i en person Amab. Imidlertid kan fremgang i reproduktiv teknologi gjøre denne muligheten i nær fremtid for folk som har hatt hysterektomi og for de som ikke er født med eggstokkene eller uterus.

Graviditet gjennom livmortransplantasjon

De første barn født av et transplantert livmor ankommet i Sverige i oktober 2014. Selv om denne prosedyren fortsatt er i sine tidlige eksperimentelle faser, blir mange andre barn født gjennom denne metoden.

Mer nylig velkommen en familie i India et barn fra et brystplantert runde, den første denne saken i landet.

Selvfølgelig, som mange av disse teknologiene, ble denne metoden utviklet og tenkte på cisgender kvinner. Men mange har begynt å hypotesere at denne prosedyren også kan brukes til kvinner transgender og andre amabfolk.

Dr. Richard Paulson, tidligere president for’American Society for reproduktiv medisin, foreslått som livmortransplantasjoner for trans kvinner og Amab-folk er mer eller mindre mulige nå. Han la til: & # 8220; Det ville være ytterligere utfordringer, men jeg ser ikke noe åpenbart problem som vil utelukke det & # 8221;.

Det er sannsynlig å være nødvendig A’integrering for å kopiere hormonelle faser under graviditeten. Den keiserske kuttet ville også være nødvendig for de som har lidd en kjønnsbekreftelsesintervensjon.

Graviditet gjennom bukhulen

Det ble også foreslått at det kunne være mulig for Amab-folk bringer et barn inn i bukhulen. Folk har gjort dette hoppet basert på det faktum at en svært liten andel egg er befruktet utenfor livmoren i den som er kjent som ekstrauterin graviditet.

Imidlertid er ektopiske graviditeter utrolig farlige for foreldrene i svangerskapet og krever generelt kirurgi.

Det ville være nødvendig å gjøre en betydelig mengde forskning for å gjøre denne muligheten for folk som ikke har livmor, og selv da virker det utrolig usannsynlig at dette er et, praktisk alternativ for en lovende foreldre.

Bunnlinjen

Med vår stadig utviklende forståelse, er det viktig å ære det faktum at sexet ditt ikke bestemmer om de kan bli gravid. Mange menn har hatt sine egne barn, og mange andre vil trolig gjøre det i fremtiden.

På samme måte virker det mulig at livmortransplantasjoner og andre fremvoksende teknologier tillater Amab-enkeltpersoner å bære og gi lys sine barn.

Det beste vi kan gjøre er å støtte og ta vare på alle menneskene som velger å forbli gravid, uavhengig av sex og sex tildelt fødsel.

Del på Pinterest

KC Clements er en queer forfatter og ikke binær basert i Brooklyn, NY. Deres arbeid omhandler queer og transidentitet, kjønn og seksualitet, helse og velvære fra synspunktet til den positive kroppen og mye mer. Du kan holde tritt med dem ved å besøke deres Dedikert portalEller finne dem på Instagram Og Twitter.