Meningomielocele hos barn: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er meningomyelocele hos barn?

Meningomyelocele, også kjent som myelomeningocele, er en type bifida plugg. Bifida-pluggen er en medfødt defekt der ryggraden og ryggraden ikke lukker før barnets fødsel. Denne typen medfødt defekt kalles også den nevrale rørfeil.

Ryggmargen og meningi (stoffet som dekker ryggmargen) kan stikke ut fra barnets bakside. I noen tilfeller dekker huden på baksiden av barnet ryggmargen og meningos. I andre tilfeller kan ryggmargen og meningos angripe gjennom huden.

Bifida-pluggen er mer vanlig i tre former:

Av disse tre er meningomyelocele den mest alvorlige. Den skjulte bifida torn er den minste og mest vanlige.

Hva er symptomene på meningomyelocele?

Et barn med meningomyelocele ble født med den eksponerte ryggmargen. En pose på midten av baksiden av barnets rygg kan dekke den eksponerte ryggmargen.

Eksakte symptomer og tyngdekraften er avhengig av det spesielle tilfellet av barnet ditt. Meningomyelocele er ofte veldig alvorlig, fordi ryggmargen vanligvis ikke har utviklet seg riktig og hjernen er vanligvis rammet.

Anomalier i ryggmargen forårsaker ofte problemer med bena, blære og # 8217; tarmene. Noen barn kan miste full blære eller Dell ‘# 8217;. Benaene deres kan være delvis eller helt lammet eller uten følsomhet. I andre barn er disse delene av kroppen og deres funksjoner bare litt påvirket.

Andre mulige symptomer inkluderer:

Siden ryggmargen er utsatt, er et barn med meningomyelocele i fare for å utvikle bakteriell meningitt.

Hva er årsakene til meningomielocele?

Legene vet ikke nøyaktig fordi denne tilstanden oppstår. Det er mulig at en mangel på folsyre før og under den første graviditeten kompromitterer utviklingen av ryggmargen. Tilstanden kan også være delvis genetisk. I mange tilfeller er det imidlertid ingen familiebinding.

Hvordan meningomyelocele er diagnostisert?

Denne tilstanden er vanligvis diagnostisert i løpet av den andre trimesteren av graviditet, når kvinner kan gjennomgå en blodprøve kalt firedobbelt. Testen kan scop screeningen for forskjellige forhold, inkludert meningomyelocele, Downs syndrom og andre medfødte barnesykdommer. De fleste kvinner som har på seg et barn med nevrale rørfeil har høye nivåer av alfa mors fetecrotein (AFP).

Hvis skjermtesten er positiv, kan ytterligere tester som ultralyds graviditet eller amniocentesis bekrefte diagnosen.

Hvordan meningomyelocele behandles?

Denne tilstanden er vanligvis diagnostisert ALLE’begynnelsen av graviditeten. Noen kvinner velger å forstyrre graviditeten.

Hvis du velger å ikke gjøre det, vil barnet ditt mest sannsynlig trenge kirurgi etter fødselen. Tidlig kirurgi kan bidra til å beskytte barnet mot infeksjoner som meningitt. Legen kan foreskrive antibiotika som et ekstra tiltak for å forhindre disse infeksjonene.

Hvis barnet ditt har hydrocephalus, noen ganger kalt vann i hjernen, må du kanskje gå inn i en shunt. Shunt drenerer overflødig væske fra hele hjernen og reduserer trykket.

Barnet ditt kan ikke utvikle blærekontroll. Hvis dette er tilfelle, må et kateter kanskje tømme blæren.

På grunn av’effekt at denne tilstanden kan ha på de nedre lemmer av barnet, kan det være nødvendig å bære apparatet. Braces er ortopediske enheter som støtter bena eller hoveddelen av kroppen.

I de fleste tilfeller vil barnets behandling vare for livet. De må regelmessig konsultere en lege for å evaluere eventuelle utviklingsproblemer. De kan også trenge å bruke rullestol for livet.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Moderne behandlinger har strukket levetiden til folk med bifida plugg. Estimater av # 8217; University of Northern Carolina 90 prosent av mennesker med denne tilstanden lever opp til # 8217; voksen alder. Bifida Plug-behandlinger fortsetter å forbedre.

Barn med bifida torn krever ofte mange kirurgiske inngrep for å behandle fysiske anomalier som de ble født. Det er svært sannsynlig at barn dør på grunn av en medfødt defekt eller for en komplikasjon av kirurgi for å korrigere en medfødt defekt, i de tidlige årene etter diagnosen.

Hvordan kan jeg forhindre meningomyelocele?

Bifida-pluggen antas at andre nevrale rørfeil er relatert til lave nivåer av folsyre. Det er viktig å ta folsyre kosttilskudd under graviditet. L’folsyre er et viktig vitamin B i utviklingen av røde blodlegemer og er viktig for god helse generelt, spesielt under graviditet. Du bør ta et folsyre supplement før du blir gravid.