Meningitt: Bilder av utslett og andre symptomer

COS’er meningitt?

Meningitt er en hevelse av membranene i hjernen og ryggmargen. Det kan skyldes en viral, sopp eller bakteriell infeksjon. Den vanligste årsaken til meningitt er A’viral infeksjon. Men bakteriell meningitt er en av de farligste former for sykdommen.

Symptomer skjer vanligvis innen en uke fra # 8217; eksponering. Ikke alle utvikler alle symptomene. Men de kan utvikle en særegne utslett eller flere symptomer som inkluderer:

  • feber
  • føler seg dårlig
  • hodepine

Kontakt legen din dersom du tror du eller en elsket du har kontraktet meningitt. Denne infeksjonen kan være farlig for livet.

Tidlige alarmsignaler

Meningokoccal bakterier reproduserer i blodet og frigjør gift (septikemi). Med fremgang av Dell’infeksjon, blodårer kan bli skadet.

Dette kan forårsake en svak utslett som ligner på små pinbiter. Flekkene kan være rosa, rød eller lilla. I de tidlige stadiene kan disse symptomene løses som en skrape eller en liten blåmerke. Huden kan ganske enkelt virke farget og kan vises hvor som helst på kroppen.

A’vaskemiddelutslett

Man hånden som infeksjonen sprer seg, blir utslettet mer åpenbart. Mer blødning under huden kan gjøre mørke røde eller mørke lilla blotter. L’utslett kan ligne store blåmerker.

Det er vanskeligere å se utslett på mørkere hud. Hvis du mistenker en meningitt, sjekk de klareste områdene som håndflater, øyelokk og # 8217; interiør i munnen.

Ikke alle de som lider av meningitt, vokser opp en’utslett.

Glassetesten

Et meningokoccal septikemi tegn er at 8217; utslett forsvinner ikke når press på huden utøves. Du kan sjekke det ved å trykke på siden av et gjennomsiktig glass mot huden. Hvis L’utslett synes å forsvinne, kontroller endringene regelmessig. Hvis du fortsatt kan se flekkene gjennom glasset, kan det være et septikemi tegn, spesielt hvis du også har feber.

Glassetesten er et godt verktøy, men det er ikke alltid nøyaktig. Dette er en farlig sykdom for livet, så det er viktig å konsultere en lege i tilfelle symptomer.

Vevsskade

L’utslett sprer seg og fortsetter å mørke med tilstanden. Skaden på blodkarene forårsaker blodtrykksfall og sirkulasjon. Siden lemmer befinner seg i alle deler av sirkulasjonssystemet, fører en reduksjon i blodtrykket på systemnivået til et utilstrekkelig oksygeninntak, spesielt i kunsten. Dette kan skade vev og forårsake permanente arr. Plastikkirurgi og Hudtransplantasjonen kan være i stand til å forbedre funksjonen etter at sykdommen har gått. I de mest alvorlige tilfellene blir det nødvendig å amputere fingrene i hendene, føttene, armene eller bena. Rehabiliteringstjenester kan være nyttig i disse tilfellene, men gjenoppretting kan ta år.

Unormal bue

Nakke smerte og stivhet er vanlige symptomer på meningitt. Noen ganger kan han stivne hodet, nakken og ryggraden og buet alle’tilbake (Opisticotone). Det er mer sannsynlig å skje med nyfødte og små barn. Dette symptomet kan ledsages av lysfølsomhet, som er et tegn på alvorlig infeksjon. Spør umiddelbart medisinsk hjelp hvis du eller ditt barn manifesterer disse symptomene.

Hudsymptomer hos barn

All’begynnelsen av infeksjonen, utvikler huden av nyfødte noen ganger en gul, blå eller blek tone. Som voksne, kan de også utvikle farget hud eller en «8217; Stiletto punkteringsutslett.

Man hånden at infeksjonen utvikler seg, utslettet vokser og mørker. Blodskade eller bobler kan danne seg. L’infeksjon kan spre seg raskt.

Kontakt legen din dersom barnet ditt har feber med A’utslett.

Fremspringende fontenen

Et annet tegn på meningitt bekymrer det svake punktet over hodet til et barn (fontenen). Et svakt punkt som føles stramt eller danner en hevelse kan være et tegn på hevelse i hjernen. Kontakt alltid legen din dersom du ser fremspring eller hevelser på barnets hode. Meningitt kan være en veldig alvorlig sykdom, selv om barnet ditt ikke utvikler septikemi.

Risikofaktorer og bivirkninger av meningitt

Meningitt kan forekomme i alle aldre, men babyer og barn driver en større risiko enn voksne. Viral meningitt er mer sannsynlig å forekomme om sommeren. Bakteriell meningitt har en tendens til å manifestere seg oftere om vinteren og alle «8217; start av våren. Noen typer er smittsomme, spesielt i nære miljøer som barnehager og universitets sovesaler.

Vaksiner kan bidra til å forhindre noen, men ikke alle, meningitttyper. Tidlig diagnose og behandling kan hjelpe deg med å unngå komplikasjoner og potensielle langsiktige effekter.