Memografiske alternativer: Fordeler og risiko

Mammografi alternativer

Mammografi bruker stråling til å produsere detaljerte sinusbilder. Den brukes i rutinemessige screeninger og for å hjelpe til med diagnosen brystkreft.

I USA er mammogrammer et vanlig verktøy for tidlig diagnose. I 2013, 66.8 prosent av kvinner i alderen 40 til 40 år hadde hatt et mammogram i de to foregående årene.

Mammografi er en vanlig måte å skjerme kreft screening, men er ikke det eneste screeningsverktøyet.

Fortsett å lese for å lære mer om de forskjellige typer mammogrammer, samt på de potensielle fordelene og risikoen for alternative eller komplementære screeningsverktøy.

Kinematografisk og digital mammografi

Mammografi på film og digital som begge regnes som formen & # 8220; standard & # 8221; mammografi. De utføres på samme måte.

Du vil kle på livet opp og ha en kjole som åpner fremover. Mens du befinner deg foran bilen, vil en tekniker plassere armene dine og plassere et bryst på en flatskjerm. Et annet panel fra # 8217; Høy vil komprimere brystet ditt.

Du vil bli bedt om å holde pusten i noen sekunder mens bilen tar et bilde. Dette vil bli gjentatt flere ganger for hvert bryst.

Bildene vises og lagres på filmark eller som digitale filer som kan vises på en datamaskin. I USA er du mer sannsynlig å ha digital mammografi.

Digital har noen fordeler i løpet av filmen. Digitale filer kan enkelt deles mellom leger. Bilder kan også forstørres for bedre visning og mistenkelige områder kan forbedres.

Mammogrammer er et godt verktøy for tidlig diagnose. Han ble vist til ham redusere Død for brystkreft hos kvinner i alderen 40 og 74. Noen ganger kan de være irriterende, men generelt forårsaker de ikke sterke smerter eller bivirkninger.

Det er imidlertid noen bekymringer. Miss Screening Miss 1 i 5 Brysttumorer. Dette kalles falsk negativ.

Ikke alt det mistenkte brystvevet er kreft. Unormale mammogrammer krever ytterligere tester for å utelukke brystkreft. Dette kalles falsk positiv.

Ha tett bryst stoff øker Mulighetene for et falskt resultat. Men å ha tidligere mammogrammer til sammenligning kan redusere mulighetene for et falskt resultat halv.

Mammografi bruker lave strålingsdoser. Risikoen for skade fra et mammogram er Bass, Men det har potensial til å forårsake kreft hvis det gjentas over tid. Videre bør stråling unngås hvis du er gravid.

Under Rimelig omsorgsloven (ACA), Brystkreft mammografiske screeninger er dekket for kvinner over 40 år hver eller to år. Det er vanligvis dekket selv av Medicare.

3-D mammografi (brysttomsyntese)

3-D mammografi er en ny type digital mammografi, men utføres mer eller mindre på samme måte som andre mammogrammer.

Bildene er tatt i tynne skiver og flere vinkler, så kombinert for å lage et komplett bilde på 8217. Det kan være lettere for radiologer, se brysttoffet tydeligere i 3-D.

3-D mammografi krever omtrent samme mengde stråling av digital mammografi. Imidlertid er flere bilder nødvendig, som kan strekke testtiden og mengden av strålingseksponering.

Hans Ikke klart Hvis 3-D er bedre enn standard digital i å oppdage tidlig brystkreft eller # 8217; lavere falske positive eller falske negative priser.

3-D mammografi er ikke alltid 100% dekket av’helseforsikring.

Tilleggsinformasjon: Tomosynthesis: Hva du kan forvente »

Ultralyd

Ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger i stedet for stråling for å produsere brystbilder.

For prosedyren vil gelen påføres huden. Så en liten transduser vil bli guidet på brystet ditt. Bildene vises på en skjerm.

Dette er en smertefri prosedyre som vanligvis ikke forårsaker bivirkninger.

L’bryst ultralyd kan brukes etter en unormal mammografi eller hos kvinner med tett bryst stoff. Vanligvis er den ikke brukt i brystkreft rutine screening for middelrisiko kvinner.

TIL 2015 Studio Oppdaget at ultralyd og mammografi har oppdaget brystkreft i samme hastighet. Brysttumorer oppdaget av ultralyds var mer sannsynlig å være invasive og negative lymfeknuter.

L’Ultralyd har også forårsaket mer falske positiver enn mammografi.

Studioforfattere skrev at hvor mammografi er tilgjengelig, ultralyd, ultralyd bør betraktes som en ekstra test. I land hvor mammografi ikke er tilgjengelig, bør den brukes som et alternativ.

Tilleggsinformasjon: Mammary Ultrasound »

MR

Magnetisk resonans er ikke basert på stråling. Bruk magneter til å lage bilder i tverrsnitt av brystet ditt. Det er smertefritt og normalt innebærer ikke bivirkninger.

Hvis du har en diagnose av brystkreft, kan magnetisk resonans hjelpe deg med å finne flere svulster og evaluere størrelsen på svulsten.

Magnetisk resonans er vanligvis ikke anbefalt Som et screeningsverktøy for middelrisiko kvinner i brystkreft. Det er ikke som Effektiv Som mammografi i søket etter svulster og er mer sannsynlig Å produsere et falskt positivt resultat.

L’Forsikring kan ikke dekke magnetisk resonans som et brystskjermingsverktøy.

Molekylær bildebehandling av brystet

L’brystmolekylær bildebehandling (MBI) er en siste test og kan ikke være tilgjengelig i nærheten av deg.

MBI innebærer en radioaktiv sporing og en kjernefysisk skanner. Traronen injiseres i en vene av armen. Hvis du har tumorceller i brystet, slår sporeren på. Skanneren brukes til å oppdage disse områdene.

Denne testen brukes noen ganger i tillegg til en mammografi for kvinners screening med tett brystvev. Det brukes også til å evaluere anomaliene som finnes på et mammogram.

Testen avslører deg med lav strålingsdose. C’er en sjelden Mulighet for allergisk reaksjon selv til den radioaktive sporeren. L’MBI kan produsere et positivt falskt resultat eller miste små svulster eller kreftformer i nærheten av thoracic-veggen.

L’MBI kan ikke dekkes som rutinemessig brysts screening test.

Slik bestemmer du hvilken metode som passer for deg

Selv om Generelle retningslinjer for screening Det er mange ting som kan påvirke måten du bør bli utsatt for brystkreft screening. Dette er en diskusjon du burde ha med legen din.

Her er noen ting å vurdere når du velger brystkreft screeningsmetoder:

 • Doktors anbefaling
 • Erfaringer og resultater fra tidligere tester
 • Fordeler og risiko for noe slag du vurderer
 • Eksisterende medisinske forhold, graviditet og generell helse
 • Familiehistorie og brystkreftpersonale
 • Hvilke tester er dekket av helseforsikringen din
 • Hvilke tester er tilgjengelige i ditt område
 • Personlige preferanser

Membrush alternativer for tette bryster

Kvinner med tette bryster er Anbefalt å ha årlige filmer eller digitale mammogrammer.

Det kan være vanskeligere å oppdage kreft i det tette brystvevet, spesielt hvis det ikke er noen tidligere mammogrammer for sammenligning.

Men du trenger kanskje ikke flere tester. Spør legen din om ultralyd eller magnetisk resonans er en god ide. Dette kan være spesielt viktig hvis du har en risiko høyere enn gjennomsnittet for å utvikle brystkreft.

Tilleggsinformasjon: Å ha et tett bryst øker risikoen for kreft? »

Memografiske alternativer for planter

Hvis du har fasiliteter, trenger du fortsatt en vanlig brystkreft screening. Membrokes på film eller digital anbefales.

Pass på at mammografi-teknikeren vet at du har planter før prosedyren. Det kan være nødvendig å skaffe flere bilder fordi protesene kan skjule en del av brystvevet.

Også radiologen som leser bildene må vite.

Hans sjelden, Men en brystprotese kan bryte under et mammogram. Spør legen din om du anbefaler A’ultralyd eller magnetisk resonans.

Bunnlinjen

Det er ingen gyldig regel for alle for brystkreft screening. Mye avhenger av de enkelte risikofaktorene og nivået på komfort med hver screeningsmetode.

Sekund Nåværende søk, Risikoen for en kvinne som utvikler brystkreft i løpet av de neste 10 årene, som starter fra 30 år, er som følger:

 • All’30 år har du en sjanse for 227 for å utvikle brystkreft.
 • På 40 har du 1 mulighet for 68.
 • På 50 har du en sjanse for 42.
 • På 60 har du 1 mulighet for 28.
 • 70 år gammel har du 1 mulighet på 26.

Det er viktig å merke seg at risikoen for brystkreft kan være større eller mindre avhengig av de enkelte risikofaktorene. Legen din vil være din beste ressurs for å avgjøre hva som er ditt personlige risikonivå og hvordan du best kan håndtere screening.

Les videre: Hvordan håndtere post-mammografi angst »