Melken utløper? Lagervarighet, sikker lagring og mer

Melet er en grunnleggende mat av pantryet som er oppnådd fra sliping av korn eller andre pulvermatvarer.

Selv om det tradisjonelt kommer fra hvete, er det nå mange typer mel tilgjengelig, inkludert kokosnøtt, mandler og andre glutenfrie varianter.

Mange mennesker opprettholder mel i deres pantry i lange perioder, selv langt utover utløpsdatoen.

Så, du kan spørre hvor lenge det er trygt å holde melet.

Denne artikkelen forklarer om mel går galt, undersøker de riktige bevaringsteknikkene og forklarer risikoen for å spise mel utløpt.

Del på Pinterest

Hva er varigheten av bevaring av melet?

Mange faktorer påvirker levetiden til å bevare melet eller tiden som varer før de begynner å forverres.

De fleste mel er frisk i 3-8 måneder ved romtemperatur, generelt utover utløpsdatoen. Imidlertid avhenger den spesifikke bevaringsvarigheten av typen mel, ingrediensene og hvordan man beholder det (1).

Typer mel

Mel er ofte klassifisert i henhold til behandlingsnivået, som påvirker varigheten. Selv l’ingrediens av opprinnelse, som korn eller pilrot, har en innvirkning.

For eksempel forblir den hvite melet for alle bruksområder som generelt er frisk lenger enn den integrerte melet på grunn av måtene som hver behandles på.

Den hvite melet er svært raffinert, noe som betyr at kornet er fratatt kli og bakterie, som bare forlater L’amidaceous endosperma. Tvert imot inneholder integrert mel alle tre deler av Chicco: kli, bakterie og endosperma.

Bran og kimen er rike på oljer, noe som gjør de integrerte produktene mer utsatt for forringelse. Dette skjer når fettene forverres etter lysdisplayet, ALLE «8217; fuktighet eller luft, som vanligvis forårsaker en smak og en uønsket lukt (2, 3).

Fordi glutenfrie alternativer som mandel eller kokosnøtt mel er ofte rik på olje, kan de også være mer utsatt for den hvite melet.

Videre kan melet for alle glutenfrie bruksområder, som vanligvis kombinerer forskjellige mel basert på valnøtter eller røtter, være mer sårbare for formen på grunn av det høye fuktighetsinnholdet (4).

Lagringsmetoder

Videre avhenger varigheten av lagringen av melet av hvordan du holder den.

Ifølge Department of the United States (USDA), regnes melet som stabil i hylle. Dette betyr at det kan lagres trygt ved romtemperatur (5).

Imidlertid bør det lagres i en hermetisk beholder på et kjølig og tørt sted for å bevare sin friskhet. Kjøling eller frysing kan ytterligere øke sin varighet (6).

For eksempel varer melet for alle bruksområder 6-8 måneder på hyllen, men opptil 1 år hvis kjølt og 2 år hvis frosne (7).

Hvis du legger melet i kjøleskapet, må du sørge for at du holder den vekk fra fuktighet og vann for å unngå mugg. Det er bedre å gjøre det ved å lukke det i en hermetisk beholder, som en plastpose eller en matbeholder (8).

Husk at du skal la den kjølte eller frosne melet nå romtemperaturen før du bruker den. Dette vil forhindre dannelsen av klumper.

Hvordan vite om mel gikk galt

De fleste pakkede mel har utløpsdatoer & # 8211; også ringe utløpsdatoer & # 8211; Skriv ut på konvolutten for å indikere hvor lenge de vil forbli friske.

Imidlertid er disse merkene ikke obligatoriske og ikke betegner sikkerhet. Derfor kan melet ditt fortsatt være sikker på å spise selv etter utløpsdatoen (9).

Den beste måten å avgjøre om melet ditt er trygt, er å snuse det. Mens frisk mel har en nøytral lukt, har dårlig mel en dårlig lukt: det kan være foreldet, moldy eller nesten syre. Det kan også virke misfarget.

Videre, hvis melet har kommet i kontakt med vann eller fuktighet, kan det oppstå store milde klumper. I dette tilfellet bør du umiddelbart kaste bort L’hele konvolutten.

For å unngå sløsing med mat, prøv kreative måter å bruke din gamle mel når den er nær eller over utløpsdatoen. I tillegg til bakt produkter som brød og kaker, er det også nyttig for å skape ikke-matvarer som å spille deig eller hjemmelaget lim.

Risiko for [8217; bruk av mel utløpt

Når melet blir rancida, endres molekylære struktur, som kan produsere skadelige forbindelser (10).

Men ingen nylig studie viste skadelige effekter av rancid mel forbruk. Selv om kokte matvarer laget av det, kan ha en ubehagelig smak, er det lite sannsynlig at de kan skade helsen din hvis de blir spist i små mengder.

D’En annen del, den moldy melet kan være farlig, så vel som med en ubehagelig smak.

Selv om ikke alle mugg er skadelige, kan noen produsere farlige kjemikalier kjent som mykotoksiner. Disse forbindelsene kan utløse symptomer som oppkast og diaré (11).

Mycotoxins er også knyttet til andre alvorlige sykdommer, inkludert kreft og leversykdommer, avhengig av inntaksmengden og varigheten på displayet (12, 1. 3).

Så det er alltid bedre å kaste melet hvis du lukter eller viser tegn på mugg.

Bunnlinjen

Melet har et langt liv, men går vanligvis dårlig etter 3-8 måneder.

Hvit mel kan vare lenger på grunn av sitt lave fettinnhold, mens de integrerte og glutenfrie varianter forverres først. Du kan forlenge lagringsvarigheten av melet som forsegler den eller kjøler den eller fryser den.

Pass på at du kaster melet hvis den har ubehagelig lukt, misfarging eller dannelse av mugg.