Melkblister eller BLEB: Årsaker, behandling og forebygging

For noen Newmamme, # 8217; amming er ikke uten ulempe.

Dette kan være tilfelle i hvilke bobler eller blærer av melk forekommer. Selv om noen kan bruke disse vilkårene utskiftbare, har de forskjellige årsaker og symptomer. Av de to, melkeblærene kan være den mest smertefulle tilstanden.

Det er imidlertid behandlinger for begge som kan hjelpe en mor som ammer barnet hennes mer komfortabelt.

Hva forårsaker melkbobler eller kniver?

Melkboblene skyldes vanligvis et feil firma. Suget av et barn kan være for overfladisk, forårsaker overdreven trykk på et brystpunkt. Også l’mate med en uvanlig vinkel kan forårsake melk bobler.

Begrepet & # 8220; Bladder & # 8221; Når du henviser til melkblærer kan være misvisende. Mens de fleste blærer er resultatet av friksjonen, skyldes melkeblærene på huden som vokser på en melkekanal. En liten mengde brystmelk akkumuleres bak blæren av melken, som kan gi henne utseendet på en blære på grunn av friksjonen. Årsakene til blærene i seg selv kan variere og inkludere:

  • Amming problemer, barns språk eller suging
  • Produksjon av overflødig melk
  • Overdreven press på et bestemt brystområde
  • Lily av dalen, en type gjær som generelt forårsaker flere blærer i stedet for en enkelt blære

Melkblisteren gjør det vanligvis ikke, men kan blokkere eller hindre melkekanalen.

Symptomer på bobler eller melkeblærer

Melkboblene er uregelmessig og flatt når trykket påføres. Mens melkbobler kan være tydelige i utseende, er de vanligvis ikke smertefulle. Noen kvinner rapporterer imidlertid noen ubehag under amming.

Melkblærer er beaded hudområder og full av væske. De ser veldig ut som en blære som en person opplever på en hånd eller en fot, unntatt i # 8217; blære dekket område er tilstede av det synlige og fanget væske. Når trykket påføres rundt en blære av melk, svulmer huden på blæren. Dette er litt annerledes enn en bleb, hvor huden forblir flatt.

Fargen på melkblisteren kan være hvit, gul eller gjennomsiktig. I motsetning til melkbobler er melkebobler ofte smertefulle.

Hvilke behandlinger jeg kan bruke hjemme?

Ideelt sett bør hjemmebehandlinger hjelpe deg med å eliminere en blære eller en blære av melk.

L’Hyppig sykepleie kan også redusere forekomsten av disse forholdene. Men før du starter amming, påfør en varm og fuktig pakke på brystvorten i to eller tre minutter. Denne varmen kan hjelpe til med å «åpne» 8221; kanal. Sett barnet ditt i brystet etter pakken;. L’Ditt barns fôr kan bidra til å frigjøre pluggen.

Du kan også holde brystvorten våt fuktig, noe som bidrar til å redusere smerte og ubehag mens du arbeider med en blære eller blære. Eksempler på hvordan du gjør dette inkluderer følgende:

  • Sett olivenoljen på en bomullspute og legg den over brystvorten ALL’inne i bh.
  • Påfør eddik på et brystabsorberende og plasser det over brystvorten.
  • Senk brystet i 2 ts Epsom salter blandet med 1 kopp vann, fire ganger om dagen.

Å holde mykt bryst og amming kan bidra til å redusere bobler og melkeblærer.

Når skal du ringe legen din

Hvis melkbobler eller blærer ikke går bort med hjemmepleie, eller de forårsaker at amming så smertefullt at du ikke kan amme, ring legen din.

En lege kan åpne melkblisteren med rene teknikker og en steril nål for å redusere risikoen for infeksjon. Dette bør tillate melk å rømme fra det berørte området. Legen din kan råde deg til å bruke en antibiotisk salve som er kompatibel med amming (for eksempel bacitracin) på brystet.

L’Vanlig anvendelse av pomaden til lanolin kan også hindre at området fra tørket området, noe som kan føre til at blæren kan føre til at blæren kan føre til.

Forebygging av blærer og melkebobler

Endre stillingen der sykepleiere kan bidra til å redusere blærer og melkebobler fordi forskjellige stillinger vil redusere L’friksjon og trykk på brystvorten. Du kan prøve å bytte fra en fotballkontakt (barn ved din side) og et barnesenguttak (baby foran) under strømmen for å redusere trykket.

Hvis barnets angrep ikke ser ganske dypt ut, eller du har problemer med å være i samsvar med vedlegget, ta kontakt med en konsulent for amming. Mange sykehus gir denne tjenesten. Du kan også kontakte din lokale Leche League eller obstetrisk for henvisninger.

Drikk mange væsker og unngå å ha på seg for stramme bras eller underwired bras kan også favorisere en bedre melkestrøm.

Ta bort

Boblene og melkes blærer kan også skje med moren som er mer erfaren. L’amming bør ikke være smertefullt.

Hvis du skjer og ikke løser med hjemmebehandlinger, kontakt legen din eller ring din lokale representant Leche League International.

Del på Pinterest