Melkbad: Fordeler, instruksjoner, sikkerhet og mer

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Cos’er et melkbad?

Et melkbad er et bad hvor melk er lagt til & # 8211; I flytende eller pulverform & # 8211; Å varme vannet i badekaret. Det kan være nyttig for en rekke hudforhold, inkludert eksem, psoriasis og tørr hud.

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene og risikoen for melkbad og hvordan du prøver melkbad hjemme.

Fordeler med 5

Forskning er begrenset på’Effektivitet av melkbad i behandlingen av hudsykdommer. Hvor vitenskapelig forskning mangler, er det anekdotiske tester.

Snakker alltid med legen din før du bruker melkbad for behandling av hudsykdommer.

1. Tørr hud

Hvis du bor med tørr hud, kan melkbadene hjelpe rekonstruksjonen tapt fuktighet. Melken inneholder:

 • protein
 • fetus
 • Vitaminer
 • mineraler
 • melkesyre

Proteiner og fett kan bidra til å myke og berolige huden. Og l’melkesyre er en delikat exfoliating. L’Exfoliation er viktig for å eliminere døde hudceller, noe som kan føre til en mykere hud.

I en studere På hudpleie for kvinner over 65 år, fant forskerne også at melkbad gir effektiv lettelse eller hud kløeuttak.

2. Eksem

L’Eksem forårsaker ofte kutane utbrudd, uregelmessig hud og irritasjon. Studier på’Effektiviteten av melkbad for eksem er begrenset.

en studere oppdaget at den aktuelle anvendelsen av menneskelig morsmelk var effektiv for behandling av barn med eksem så mye som salven ALLE’hydrokortison. Men videre forskning er nødvendig.

Det er for tiden ingen bevis for at voksne melkbad er en effektiv behandling for eksem. Bør ikke erstatte det foreskrevne huden.

Hvis du finner at melkbadene er beroligende, snakk med dermatologen din for å bekrefte at de er trygge for huden din.

3. Psoriasis

Et melkbad kan bidra til å behandle symptomene på psoriasis, inkludert pruriginøs, skumlet eller ujevn hud. Vitenskapelig forskning er imidlertid begrenset på Effektivitet av et melkbad for å behandle psoriasis.

Hvis du liker melkbad, bekreft med legen din som er trygge for deg.

4. Giftig ivy

Melkbad kan bidra til å lindre symptomene på den giftige eføyen. Melk kan bidra til å berolige rødhet, kløe og # 8217; betennelse. Men studier på Effektivitet av et melkbad for behandling av Dell’giftige Ivy er begrenset.

5. Solenergi solbrenthet

Proteiner, fett, aminosyrer og vitamin A og D som er til stede i melk, kan være beroligende og beroligende for brent hud fra solen. Prøv å suge opptil 20 minutter. Følg ditt bad med Aloe Vera eller A’andre fuktighetskrem for å få de beste resultatene.

Melkbad er trygge?

Melkbad er ikke trygge for alle. Unngå dem hvis du har sensitiv hud. L’melkesyre i melk kan irritere den.

Selv til og med melkebad hvis du har høy feber.

Hvis du er gravid, kontakt legen din før du prøver et melkbad.

Umiddelbart forlatt badet hvis du føler deg svak, bedøvet eller syk. Også, aldri drikke vannet i et melkbad. Det er ikke trygt å konsumere.

Hvilke typer melk kan du bruke i et melkbad?

Du kan bruke ulike typer melk i et melkebad, inkludert:

 • helmelk
 • kjernemelk
 • kokosnøttmelk
 • geite melk
 • melkepulver
 • Soya ris eller melk

Det er begrensede tester hvis en type melk er mer effektiv enn en annen for huden. Du kan oppleve forskjellige typer melk og avgjøre hvilken du foretrekker.

Men unngå skummet melk. Den fulle versjonen av melken vil være mer næringsrik for huden din.

Hvordan ta et melkbad

For å ta et melkbad, kan du legge til 1 til 2 kopper melk i en tank full av varmt vann. Du kan også legge til essensielle oljer, badsalter, honning eller natriumbikarbonat for ytterligere fordeler.

Ingrediants

 • 1 eller 2 kopper pulverisert melk (eller melk valg)
 • Valgfrie tilleggsutstyr: 1 kopp Epsom salt, natriumbikarbonat, D & # 8217 mel; havre, honning eller 10 dråper av en essensiell olje

Bruksanvisning

 • Fyll badekaret med varmt vann og legg til valgfri melk og ingredienser.
 • Bland vann og melk med arm eller fot for å bli med.
 • Dyp og slapp av i 20-30 minutter.

Hvor å kjøpe melk til melkbadet?

Du kan finne ingrediensene for å forberede din melk til melk på nettet eller på ditt lokale apotek. Se etter pulverisert melk online eller bruk flytende melk du kanskje allerede har i kjøleskapet.

Du kan også finne melkblandinger forberedt på nettet. Pass på at du ikke er allergisk eller å ha kjente irritasjoner i ingrediensene på # 8217; etiketten, skjønt.

Ta bort

Melkbadene er beroligende for tørr og pruriginal hud. Et melkbad bør ikke erstatte de vanlige hudene. Sjekk alltid først med legen din eller dermatologen for å bekrefte om melkbadene er trygge for deg.