Melanomadministrasjon i fase 3

Hva det betyr melanom på stadion 3?

Melanom er den mest alvorlige formen for hudkreft. Treffer hudcellene som produserer melanin, pigmentet som farger huden din. Melanom kan også utvikle seg i andre organer, for eksempel øyne og # 8217; tarmene, men dette er sjeldent.

Melanomet på stadion 3, også skrevet som fase III, er en avansert form av hudkreft. I motsetning til stadier 1 og 2 har melanom 3-trinns kreft spredt seg fra hudcellene til lymfeknuter. Lymfeknutene er små stoffer som ligger i nakken, under armene og i andre områder av kroppen. Lymfeknutene dine kan eller ikke være hovent i trinn 3.

Legene deler melanom til trinn 3 i tre kategorier: 3A, 3B og 3C. 3A-scenen er minst alvorlig, mens 3C-scenen er den mest avanserte. Staging avhenger av kreftposisjonen, størrelsen på svulster og «8217; Mulig sårdannelse.

For å lære mer: hvordan melanomet er organisert? »

Hva er dine behandlingsmuligheter for melanom i trinn 3?

Kirurgi

Kirurgi er førstegangsbehandling for melanom på stadion 3. Kirurgen vil fjerne svulster, kreftformede lymfeknuter og noen vanlige vev rundt svulster. Kirurgen vil også ta huden fra A & # 8217; annen kroppsdel ​​(hudgraft) for å erstatte huden fjernet. Etter operasjonen, kan du trenge andre behandlinger, for eksempel immunterapi, hvis C & # 8217; er en høy risiko for at kreft igjen.

Andre terapier

Når kirurgi ikke er riktig behandling, er det:

 • immunterapi
 • Målrettet terapi eller medisiner som angriper tumorceller med mindre skade på normale celler
 • Injeksjoner i svulsten

L & # 8217; Immunterapi bidrar til å stoppe eller redusere veksten av svulsten og styrker immunforsvaret. L & # 8217; Immunterapi kalles noen ganger målrettet terapi. US Food and Drug Administration (FDA) godkjente flere immunoterapeutiske stoffer for behandling av melanom i trinn 3.

Kjemoterapi for melanom har begrenset suksess, men legene dine kan foreslå at du kombinerer det med immunterapi. Denne stoffbaserte behandlingen tar sikte på å ødelegge alle tumorceller i kroppen din. I noen tilfeller kan du gjøre regional kjemoterapi, som bare gir narkotika til en arm eller et ben. På denne måten blir færre sunne celler drept sammen med kreftceller.

I tillegg til tradisjonelle behandlinger, vil legen gi råd til palliativ terapi. Dette kan inkludere strålebehandling for å redusere smerte. Palliativ terapi bryr seg ikke om melanom, men kan bidra til å lindre symptomene og forbedre livskvaliteten.

Alternative behandlinger for melanom »

Hvor ofte bør du kontakte legen din?

Etter behandling vil legen gi råd til et vanlig oppfølgingsprogram for å overvåke kreft. De vil sjekke for å sikre at kreft ikke har returnert eller at ingen nye kreft lesjoner har dukket opp. Oppfølgingstyper inkluderer:

En årlig hudkontroll: Hudkontrollene er et viktig aspekt for å oppdage melanom i sine tidligste og flere behandlingsbare faser. Du bør også utføre en hudkontroll over deg selv en gang i måneden. Se hvor som helst fra fettens plante opp til nakken.

Imaging test hver tredje måned til et år: Imaging studier, som en radiografi, en tac eller en cerebral magnetisk resonans, søke kreft gjentakelse.

Fysisk undersøkelse etter behov: En fysisk undersøkelse for å evaluere din generelle helse er viktig når du hadde melanom. I de to første årene anbefaler vi deg å ta eksamen hver tredje eller seks måneder. Så i de neste tre årene kan avtaler være hver tredje måned på opptil ett år. Etter det femte året kan det være nødvendig med eksamen. Lag en månedlig selvundersøkelse av lymfeknuter for å bekrefte fremdriften din.

Legen din kan gi deg et annet program basert på din generelle helse.

Hvordan du kan administrere melanom i trinn 3?

Melanomadministrasjon på Stadium 3 kan være vanskelig. Med teknologiske og leger utvikler denne diagnosen ikke så alvorlig som det var en gang.

Etter intervensjonen eller hvis du ikke er i stand til å sende inn kirurgi, kan det hende at en adjuvansbehandling må forhindre belønning av kreft. C & # 8217; er adjuvans radioterapi og L & # 8217; adjuvans immunterapi. Disse terapiene bidrar til å redusere risikoen for relaps av melanom, men øker ikke overlevelsesraten.

Alternativ terapi

Komplementær og alternativ medisin kan ikke behandle melanom, men kan bidra til å håndtere standard behandlingseffekter. Disse terapiene inkluderer:

 • Ernæringsmessig terapi for å bekjempe infeksjoner og redusere tretthet
 • Urte medisiner for å forhindre tumorer trening
 • Akupunktur og akupressur for å redusere smerte
 • Hydroterapi for å lindre smerte
 • Meditasjon for å lindre stress og # 8217; angst

For å lære mer: Alternative behandlinger for melanom »

Hva er overlevelsesrater for melanom på stadion 3?

Overlevelsesrater for melanom i trinn 3 varierer i henhold til størrelsen på primær tumor, og som kreft har spredt seg til lymfeknuter og andre organer.

Sekund American Cancer Society, Den femårige overlevelsesraten for fasene er:

 • Stage 3a: 78 prosent
 • Trinn 3b: 59 prosent
 • Stadion 3c: 40 prosent

Overlevelsesraten på 10 år er:

 • Stadion 3A: 68 prosent
 • Trinn 3b: 43 prosent
 • Stadion 3c: 24 prosent

Gjentagelseshastigheter

Det er mulig at melanom går til remisjon etter behandling. Oddsene som melanomet på trinn 3 re-recurs er moderate til høye. Den høyeste risikoen for relaps av melanom er de to første eller tre årene etter behandling. I følge European Medical Oncology Magazine, Tilbakevendende fritt overlevelsesrater på fem år er:

 • Stadion 3A: 95 prosent
 • Trinn 3b: 82 prosent
 • Stadion 3c: 72 prosent

Risikofaktorer for kreftgjenkjenning inkluderer dersom fire eller flere lymfeknuter hadde kreft eller hvis lymfeknutene målt mer enn tre tommers størrelse.

Hvor finner du støtte for melanom i trinn 3

Med en diagnose av melanom er det viktig å kontakte folk i nærheten av deg under behandlingen. I tillegg til familie og venner er det mange støttegrupper og ressurser som kan bidra til å svare på spørsmål eller gi lytte.

Finn en støttegruppe for melanom. L & # 8217; American Melanoma Foundation opprettholder en liste over støttegrupper over hele landet & # 8211; Finn dem fra Klikke her.

Bli med på en online supportgruppe. Hvis du føler deg mer komfortabel i å delta i en online støttegruppe, Sikt på Melanoma Foundation Det tilbyr et support- og konsulentfellesskap.

Søk etter økonomisk bistand, om nødvendig. Melanomforskningsstiftelsen har utviklet en sentral ressurs for pasientpleieprogrammer og myndigheter som gir økonomisk bistand til melanompasienter. For mer informasjon, vær så snill Klikk her.

Abonner på et veiledningsprogram. Veldedigheten til den olympiske skater Scott Hamilton, 4. Angel, Det tilbyr et veiledningsprogram for kreftpasienter. Dette telefonbaserte programmet er utformet for å gi støtte og oppmuntring til personer med kreft.

Mange organisasjoner gir profesjonelle og støttetjenester når du har blitt diagnostisert med melanom. Andre organisasjoner som gir støtte til de som lider av hudkreft inkluderer:

Din onkolog kan også kunne foreslå ressurser i ditt område.