Melanom Amelanotic: Symptomer, prognose og behandling

Beskrivelse

Den amelanotiske melanom er en type hudkreft som ikke produserer noen endringer i melanin. Melanin er et pigment som gir huden sin farge.

En endring i fargen på melanin kan ofte indikere at melanom utvikler seg i huden din. Med amelanotisk melanom, ikke C’Det er alltid en klar fargeendring i # 8217; område hvor melanom er dannet. L’område der den utvikler kan være en svak rødaktig eller roséfarge. L’området kan ikke engang ha noen farge. Noen typer amelanotisk melanom kan blande seg perfekt med resten av huden din.

Det er lett å miste denne typen melanom på grunn av sin mangel på farge. Å vite hvordan å identifisere Amelanotisk melanom kan bidra til å forhindre den videre utviklingen av melanom.

Symptomer

Amelanotic melanomet er mer gjenkjennelig for sin rødaktige, rosé eller nesten fargeløst utseende. Du kan se en flekk av unormal hud, men ikke den vanlige mørke eller svarte brune fargen som vanligvis indikerer melanom.

En av de mest åpenbare symptomene på melanom Amelanotic (og andre typer melanom) er det plutselige utseendet på kroppen din der det ikke var før. Selv områdene av melanom vokser over tid og kan også endre seg dramatisk.

Generelt, husk ABCDE-bokstavene mens du leter etter mol eller unormal vekst på huden din for å se om de kan være melanom. Denne testen er mer effektiv for fargerik eller enklere melanom for å se, men mange av disse kriteriene kan hjelpe deg med å identifisere også amelanotisk melanom.

 • Asymmetrisk form: I som indikerer melanom har vanligvis to halvdeler som ikke har samme størrelse, form eller grunn.
 • EDGE: I som indikerer melanom, har vanligvis ikke en nettbunden mellom neo-området og huden som omgir den.
 • Fargeendringer: I som indikerer melanom, endrer vanligvis farge over tid. De uskyldige molene er ofte en solid farge, som mørkbrun.
 • Diameter: Det som indikerer melanomet er vanligvis ca. 6 millimeter av størrelse og vokse over tid.
 • Evolusjon: I som indikerer melanom har en tendens til å endre dimensjon, form og farge over tid.

Når en mol er mistenkelig, bør du spørre legene dine om hjelp. De kunne lede deg til en dermatolog, som er en hudspesialist. Dermatologen kan utføre en mole biopsi for å bekrefte eller ekskludere tilstedeværelsen av melanom.

Risiko årsaker og faktorer

Melanom oppstår når DNA i hudceller er skadet. Når huden DNA er skadet, kan hudceller vokse uten kontroll og bli kreftfremkallende. Legene er ikke sikre på hvor mye skadet hudcelle-DNA blir til melanom. En kombinasjon av interne og eksterne faktorer er sannsynlig for kroppen.

L’eksponering for ultrafiolett (UV) solstråler i lange perioder kan skade hudceller. Denne skaden øker risikoen for å utvikle alle slags melanom. L’Sun eksponering kan være spesielt risikabelt hvis du er sensitiv eller allergisk mot sollys og enkelt ta fregner eller solbrenthet.

Selv L’vanlig soling i solarium, senger eller bad mens yngre enn 30 år er yngre øker risikoen for melanom. Risikoen øker hvis du slår på en solarium i 30 minutter eller mer om gangen.

Selv å ha en lav mengde melanin i huden, kan øke risikoen. Å være av europeisk opprinnelse eller ha albinisme (ingen pigment i huden) er to hovedrisikofaktorer for melanom. Å ha en familiehistorie av melanom kan også øke risikoen.

Andre vanlige risikofaktorer inkluderer:

 • har mange i kroppen, spesielt 50 eller mer
 • ha et svakt immunsystem på grunn av en eksisterende tilstand eller en «8217; nylig drift

Behandling

Den vanligste behandlingen for en første fase melanom er kirurgi. Legen vil fjerne området som er berørt av melanomet og noen ganger litt & # 8216; av huden rundt den. Denne intervensjonen er vanligvis rask og kan utføres på en enkelt dag uten å måtte bruke mye tid på sykehuset.

Melanomet kan spre seg til lymfeknuter. Disse er små strukturer i hele kroppen som vert immunceller og bidrar til å eliminere skadelige materialer fra kroppen din. Du må kanskje fjerne lymfeknuter sammen med melanom hvis dette skjer.

Det kan være nødvendig å behandle avansert melanom med kjemoterapi. I kjemoterapi administreres legemidler oralt eller gjennom årer for å ødelegge kreftceller. Radioterapi kan også være nødvendig. I strålebehandling er energien til den fokuserte strålingen rettet mot kreftceller og dreper dem.

Andre vanlige melanombehandlinger inkluderer:

 • Organisk terapi eller narkotika som hjelper immunforsvaret til å drepe tumorceller, inkludert pembrolizumab (KeyTruda) og iPilimumab (Yervoy)
 • Målrettet terapi eller medisiner som bidrar til å svekke kreftceller, inkludert trametinib (Mekinist) og Vemurafenib (Zelboraf)

Forebygging

Her er noen forslag for å forhindre at Amelanotic melanoma:

 • Påfør solbeskyttelse hver gang du går ut i 30 minutter eller mer. Dette er spesielt viktig hvis du forventer å bli utsatt for direkte sollys.
 • Bruk solkrem selv på overskyet dager. UV-stråler kan fortsatt gå gjennom skyene.
 • Bruk klær som beskytter armer og ben. Dette er spesielt viktig hvis du forventer å holde seg ute for en PO & # 8216;.
 • Unngå solsenger eller solsenger.

Sjekk hele kroppen din for noen nye. Minst en gang i måneden, se etter hudområdene som virker grov, farget eller unormalt modellert ved hjelp av ABCDE-testen. Amelanotic melanomer kan metastastere (spre seg til andre deler av kroppen) mye raskere enn andre typer melanom.

Forventet levetid og prognose

Den amelanotiske melanom i begynnelsen (trinn 1, ut av 4 mulig) er lettere å behandle enn den mest avanserte melanoma. Hvis du tar det snart, er du sannsynlig at du kan behandle kreft og fortsette å leve uten komplikasjoner. Det er mulig at kreft kommer tilbake eller vises et’annet område av melanom.

Melanom kan bli vanskeligere å behandle når du går videre. Mest langsiktige behandling eller kirurgi kan være nødvendig for å fullstendig fjerne kreft fra kroppen. Du kan ha mer enn en fil 50 prosent Mulighet for fullstendig gjenoppretting selv når melanom fremskritt til stadioner 2 og 3. Dine komplette gjenopprettingsmuligheter kan gå ned under 50 prosent mens melanomet fremskritt på fase 4 og sprer seg imidlertid.

Komplikasjoner og perspektiver

Den amelanotiske melanom i begynnelsen er ikke for alvorlig og kan behandles uten komplikasjoner. Med melanomadrangering kan komplikasjoner bli mer alvorlige og vanskeligere å behandle, spesielt hvis kreft sprer seg til de indre organene. Kjemoterapi og strålebehandling kan få deg til å føle kvalme og sliten. Ubehandlet melanom kan være dødelig.

Fangst av melanom i sine opprinnelige stadier kan forhindre ytterligere vekst av kreftceller og tillate deg å fortsette å leve livet ditt uten komplikasjoner. Hold styr på størrelsen og veksten i kroppen din og kontakt legen din for å hjelpe deg med å identifisere melanom i den første fasen.