Meditasjon i graviditet: Hva er fordelene?

Del på Pinterest

De fleste fremtidige mødre bruker mye tid på å bekymre seg for utviklingen av barnet ditt. Men husk, det er like viktig i de kommende ni månedene å stille til deg på andres signaler: din.

Kanskje du er ekstremt sliten. Eller tørst. Eller sulten. Kanskje du og ditt voksende barn trenger litt og fredelig tid å koble til.

Legen eller L’Jordemor kan si: Hør på kroppen din & # 8221;. Men for mange av oss blir det fulgt av & # 8220; hvordan?& # 8221;

Meditasjon kan hjelpe deg med å høre på stemmen din, kroppen din, det lille hjerteslaget og hjelpe deg med å føle deg hvile og litt, mer konsentrert.

Hva er meditasjonen?

Tenk på meditasjon som et rolig øyeblikk å puste og koble til, vær oppmerksom på tankene som passerer og frigjør ditt sinn.

Noen sier at det er å finne indre fred, lære å gi slipp på og komme i kontakt med seg selv gjennom å puste og mental konsentrasjon.

For noen av oss kan det være så enkelt som inspirerende og utånding i badhytta på jobb mens du prøver å fokusere på deg, på kroppen din og barnet ditt. Eller du kan ta en leksjon eller hente deg på ditt spesielle sted hjemme med puter, en madrass og total stillhet.

Hva er fordelene?

Noen av fordelene med meditasjonspraksis inkluderer:

  • Sov bedre
  • Koble til din skiftende kropp
  • Angst / lettelse fra stress
  • rolig til sinns
  • mindre spenning
  • positiv arbeid forberedelse
  • Lavere risiko for postpartum depresjon

Leger og forskere har studert fordelene med meditasjon på gravide og viste at det kan hjelpe fremtidige mødre under graviditet og spesielt ved fødselen.

Mødre som har høye nivåer av stress eller angst under graviditet, er mer sannsynlig å føde en premende fødselsvekt.

Resultatene av fødsel som disse er et presserende folkehelseproblem, spesielt i USA. Her er de nasjonale prisene for premature fødsel og lav vekt ved fødselen henholdsvis 13 og 8217;. Dette er ifølge en rapport publisert i magasinet Psykologi og helse.

Prenatal stress kan også ha innvirkning på føtalutvikling. Studier har vist at det også kan påvirke kognitiv, følelsesmessig og fysisk utvikling i # 8217; barndommen og i # 8217; barndommen. En annen grunn til å klemme litt & # 8216; av meditasjonstid!

Og yoga?

En studie i Journal of Obstetric, Gynekologic, & Neonatal Nursing Han fant at kvinner som har startet en yoga-praksis, inkludert meditasjon, alle graviditetsbegynnelsen har effektivt redusert stress og # 8217; angst når de fødte.

Selv kvinner som har praktisert bevisst yoga i andre kvartal, rapporterte betydelige reduksjoner i smerte i tredje kvartal.

Hvordan kan jeg trene meditasjon?

Enten du vil bli gravid, at du nettopp har oppdaget at det er, uansett om du forbereder den fødselsplanen, er det noen måter å starte med et meditasjonsprogram.

Test headspace

Dette 10-dagers gratis programmet for å lære det grunnleggende om meditasjon er tilgjengelig på headspace.com. Headspace er en av de stadig mer mange appene som lærer guidet og ikke guidede øvelser om hvordan man skal søke bevissthet til daglige aktiviteter.

L’tilnærming 10 minutter om dagen er også tilgjengelig på telefonen eller nettbrettet. HeadSpace definerer A & # 8220; abonnement på et treningsstudio for ditt sinn & # 8221; Og det ble skapt av Andy Puddicombe, en meditasjon og bevissthet ekspert.

Innstilt på puddicombes Ted diskusjon, & # 8220; Alt du trenger er 10 minutter klar.& # 8221; Du vil lære hvordan vi alle kan bli mer oppmerksomme, selv når livet er fullt av forpliktelser.

Det er også tilgjengelig & # 8220; Headspace Guide til & # 8230; til mindful graviditet & # 8221;, som tar sikte på å hjelpe par til å møte stresset av graviditet og fødsel. Guide deg og din partner gjennom fasene av graviditet, arbeidskraft, fødsel og hjemreise. Inkluderer stepperøvelser.

Prøv en guidet online meditasjon

L’Tara Brach Meditation Lærer tilbyr gratis prøver av Guidede meditasjoner på hans nettside. Klinisk psykolog, brach studerte også buddhismen og grunnla et meditasjonssenter i Washington, DC

Les på meditasjon

Hvis du foretrekker å lese meditasjon før du begynner å praktisere, kan disse bøkene være nyttige.

Forslag til en sunn og lykkelig graviditet