Medisiner for å hindre og kurere TVP

Introduksjon

Den dype venøs trombose (TVP) er en blodpropp i en eller flere dype blodårer. Oppstår vanligvis i bena. Du kan ikke ha noen symptomer med denne tilstanden, eller du kan ha hevelse eller ben smerte. Smerte oppstår vanligvis på kalven og føles som en kramper.

Narkotika kan behandle en dyp venøs trombose (TVP) eksisterende eller forebygging av opplæring hvis du er i fare. Hvis du trenger narkotikabehandling for TVP, vil du sannsynligvis lure på hva alternativene dine er.

Hvilke stoffer bidrar til å hindre og kurere TVP?

De fleste medisiner for TVP er antikoagulerende stoffer. Antikoagulantene forstyrrer enkelte deler av kroppens prosess som forårsaker blodpropperformasjon. Denne prosessen kalles koagulasjonsvann.

Antikoagulanter kan brukes til å forhindre TVP-formasjon. De kan også bidra til å behandle TVPene som allerede er dannet. Ikke oppløst TVPS, men hjelper deg med å forhindre at de forstørres. Denne effekten gjør at kroppen din kan ødelegge blodproppene på en naturlig måte. Antikoagulanter bidrar også til å redusere mulighetene for å inngå en annen TVP. Du vil sannsynligvis bruke antikoagulanter i minst tre måneder for både forebygging og behandling. Det er mange antikoagulanter som brukes til å forebygge og behandle TVP. Noen av disse stoffene har lenge eksistert. Imidlertid er mange av disse stoffene nyere.

Gamle antikoagulanter

To eldre antikoagulanter som brukes til å forhindre og kurere TVP er heparin og warfarin. L’Heparin ser ut som en løsning som injiseres med en sprøyte. Warfarin ser ut som en pille å ta i munnen. Begge disse stoffene fungerer godt for å hindre og kurere TVP. Men hvis du tar et av disse stoffene, må legen din overvåke deg ofte.

Nye antikoagulanter

Selv nye antikoagulerende stoffer kan bidra til å forebygge og kurere TVP. Kommer begge som orale piller og som injiserbare løsninger. Påvirker en annen del av koagulasjonsfossen med de eldste antikoagulantene. Følgende tabell viser disse nye antikoagulantene.

Del på Pinterest

Forskjeller mellom eldre og nyere antikoagulanter

Disse eldre og nyeste stoffene har mange forskjeller. For eksempel trenger du ikke så mange tester for å se om blodfluidifikasjonsnivået ditt er i riktig rekkevidde med disse nye antikoagulantene hvordan de skal gjøre med warfarin eller heparin. De har også færre negative interaksjoner med andre stoffer enn warfarin eller heparin. Nye antikoagulanter påvirkes ikke av diett eller diettendringer som warfarin.

Imidlertid er eldre narkotika billigere enn de siste stoffene. De siste stoffene er bare tilgjengelige som merkede stoffer. Mange forsikringsselskaper krever en forhåndsgodkjenning av disse stoffene. Dette betyr at legen må kontakte forsikringsselskapet for å gi informasjon før du kan fylle ut reseptbelagte.

De langsiktige effektene av nye stoffer er ikke kjent som de er for warfarin og heparin.

Forebygging

TVP er mer sannsynlig å forekomme hos folk som beveger seg mindre enn normalt. Disse inkluderer personer som har begrensede bevegelser på grunn av kirurgiske inngrep, ulykker eller skader. Selv eldre mennesker som kanskje ikke beveger seg så mye, er i fare.

Du kan også være i fare for TVP hvis du lider av en tilstand som påvirker blodkoagulasjonsmodus.

Hva kan skje hvis jeg har en TVP og ikke strekningen?

Hvis du ikke behandler TVP, kan blodproppen forstørre og koble fra. Hvis blodproppen er frigjort, kan den strømme inn i blodet gjennom hjerte og små blodkar av lungene. Dette kan forårsake en polbolisme på 8217;. Kluten kan slå seg ned og blokkere blodet til lungene. A’Pulmonal emboli kan forårsake død.

TVP er en alvorlig tilstand, og du bør følge legen din råd til behandling.

Tilleggsinformasjon: Dyp venøs trombose: symptomer, behandling og forebygging «

Ting å vurdere når du velger et stoff

Det er mange medisiner nå tilgjengelige for å hjelpe deg med å forhindre og kurere TVP. Det rette stoffet for deg kan avhenge av din medisinske historie, fra narkotika du for øyeblikket tar og fra hva din forsikringsplan dekker. Du bør diskutere alle disse tingene med legen din slik at du kan foreskrive stoffet som passer best for deg.