Medforeldre med en narcissist: forslag for å få det til å fungere

Del på Pinterest

Å være foreldre er et hardt arbeid. Medforeldre kan være enda mer skremmende. Og hvis du er medforelder med en narcissist, vel, kan det noen ganger virke nesten umulig.

Pust dypt inn. Selv om du kan være knyttet til denne personen gjennom barna dine for hva det virker for alltid, kan du etablere grenser og finne støtte for å gjøre oppgaven litt & # 8216; mindre exasperating.

Utfordringene i medforeldre med en narcissist

Medforeldre alene fører til noen unike utfordringer som krever samarbeidende tenkning å bli overvunnet. Ting hvordan å dele tid for oppdraget eller ferien kan også være vanskelig for de fineste foreldrene.

Hvis du kan samarbeide, forbedrer situasjonen mye for alle involverte parter, spesielt for barn. Men som kanskje du allerede vet, kan narcissions være motsatt av samarbeidet.

Personer med personlighet narcissistisk lidelse har en tendens til å ha:

  • En følelse av oppblåst betydning
  • Overdreven behov for oppmerksomhet
  • En historie om turbulente relasjoner
  • En grunnleggende mangel på empati for de som omgir dem.

Alle disse tingene er direkte i kontrast med de nødvendige egenskapene for en positiv foreldre og en god familie dynamisk.

Faktisk, Melanie Tonia Evans, forfatter av & # 8220;Du kan trives etter det narcissistiske misbruket& # 8220; forklarer at din eks kan til og med prøve å bruke barna dine mot deg. Familie? Han forklarer også at sammen med konflikter kan du oppleve en rekke andre utfordringer under medforeldre med en narcissist, inkludert:

  • ikke samtykke til varetekt og andre avtaler
  • Ikke oppfør deg i en snill eller hyggelig måte for sønnen din
  • forstyrre rutinen, avtaler og ting i barnet ditt

Du kan se en felles tråd mellom disse utfordringene og # 8211; Og dette er behovet for narcissistens kontroll.

Selv om dette kan være frustrerende å håndtere, med mindre det er misbruk eller annen viktig grunn til å holde din ex vekk fra barnet ditt, er det generelt en god ting å prøve å finne en måte å gjøre situasjonen til å jobbe med begge foreldrene i livet til barnet .

Relatert: Depresjon og skilsmisse: Hva du kan gjøre?

Forslag til medforeldre med en narcissist

Men hvordan å gjøre situasjonen arbeid? Vel, det er mange måter du kan gjenoppta kontrollen når det gjelder medforeldre.

Etablere en juridisk lovlig plan

Narcissions vil kanskje være på bildet så mye som mulig. Hvis du når et juridisk juridisk nivå eller en varetektskontrakt, vil du ha alt skriftlig. På denne måten, hvis din eks begynner å spørre mer tid eller forsøke å manipulere visse situasjoner, er det formelt pålagt en del utenfor forholdet ditt.

En plan kan inkludere ting som de som betaler medisinske utgifter (eller de som betaler som prosentandel), tid for å besøke hverdagen og feriebesøksprogrammer. Uansett hva den er dekket av varetektskontrakten din, skal skrives og detaljeres slik at det ikke er noen gråområder som kan utnyttes.

Åpenbart arbeider med en advokat er en kostnad, men å etablere en lovlig plan kan hjelpe deg hele varigheten av årene med medforeldre.

Dra nytte av Rettene

Et verne ad litem (gal) er en person som er nominert av retten (nøytral) som tar vare på & # 8220; beste interesse for et barn & # 8221;. Du kan be om at man er utnevnt.

Tutoren kjøper seg kjent med barnet ditt og hans situasjon og formelle anbefalinger til retten basert på hans behov. Som for medforeldre, kan dette inkludere ting som hvor barnet ditt vil bruke mesteparten av sin tid eller hvor mange kontakter skal ha et barn med en av foreldrene.

Mediatorene, D’annen del, fungerer som av kommunikasjon og oppløsning mellom foreldrene. Noen steder er en obligatorisk del av tvister om oppdrag mens de i andre er valgfri.

De kan bidra til å løse eventuelle problemer som har brakt deg og din ex i retten. Ikke gi ordre eller råd. I stedet bestemmer foreldrene foreldreplanen mens de jobber gjennom mediatorene. Så denne planen er tatt til en dommer og til slutt blir bestilt av retten.

Hold veldefinerte grenser

Narcissister spiser på reaksjoner som kommer fra andre, gode eller dårlige de er. Etablering av grenser er en måte å begrense evnen til din eks til å gjøre deg excite.

For eksempel kan du foreslå å kommunisere kun via tekst eller e-post. På denne måten har du tid til å reagere før du svarer på forespørsler og annen kommunikasjon du ankommer. Det hjelper deg også med dokumentasjonen, som vi vil håndtere om et minutt.

Disse grensene kan også strekke seg til ditt tidligere forhold til barnet ditt. Hvis din avtale bestilt av retten tillater det, bør du vurdere muligheten for å programmere bestemte tider når din eks kan ringe for å snakke med barnet ditt under besøk. Og hold dine våpen. Narcissisten kan ikke reagere godt når starten av grenser ble etablert, men & # 8211; Med tiden & # 8211; Du finner ut at de trengs og virkelig nyttig.

Relatert: Som en medforelder vellykket

Foreldre med empati

Det kan være vanskelig å unngå å la deg være involvert i dramaene av medforeldre, men gjør ditt beste for å huske sønnen din i alt dette. Å være foreldre med empati betyr å sette deg i barnets sko og svare på situasjoner for å ta dine følelser i betraktning.

Du kan også hjelpe din sønn til å gjenkjenne dine følelser, enten det er tristhet, frustrasjon eller sinne. Hvis de vet hva de føler, kan de snakke om bedre og møte vanskelige øyeblikk. Og husk at barnet ditt sannsynligvis ikke vil motta denne typen modellering eller positiv forståelse fra den narcissistiske foreldre, så det er dobbelt viktig.

Unngå å snakke dårlig om’andre foreldre foran barn

Sammen med dette er det en god ide å holde konflikten med dine ex og spesifikke fornærmelser eller andre klager til deg selv (eller kanskje til en pålitelig venn, et familiemedlem eller en terapeut). Ranting setter bare barnet ditt til sentrum av noe de ikke har bedt om å være en del av. Legger stress og press for å stå opp.

Unngå følelsesmessige diskusjoner

Igjen, prøv å holde følelser ut av blandingen. Det er sannsynlig at din ex har det gøy å se deg super engstelig eller opprørt. Ikke gi dem tilfredshet. Og når det gjelder diskusjoner, unngå å bruke barnet ditt som mellommann, forhandler eller å samle inn informasjon ellers. Hold ting mellom deg og din eks.

Hvis dette er spesielt vanskelig å mestre, prøv å behandle kommunikasjon med din ex som en jobb. Du trenger ikke å være D’enighet om alt, men du må jobbe sammen. Denne mentaliteten kan hjelpe deg med å støtte vanskelige diskusjoner og minimere konflikten.

Forvente utfordringer

Også reformulere dine forventninger kan hjelpe. Hvis du er i forskjellige foreldre situasjoner, kan du vente på deg noen bakgrunner, kan du være mindre sjokkert eller stresset når det oppstår problemer. Alternativt kan du bli hyggelig overrasket om noe er vellykket med det enkle.

Husk: Medforeldre kan være vanskelig selv om foreldrene er generelt hyggelige. Mens noen situasjoner kan være spesielt vanskelig å håndtere en narcissist, er noen bare en del av’tilpasning til ny normalitet.

Documenta all

Tillat alt. Eller hold et digitalt register over de tingene du føler deg viktig. Disse kan inneholde datoene og tidspunktene når din ex ikke vil gi det avtalte besøket eller noen mistenkte misbruk / uaktsomhet. Alt som ikke virker riktig eller utføres ikke som du har avtalt, bør registreres hvis du vil handle i denne forbindelse.

Du kan også ta med en upartisk person (en nabo, for eksempel) for å vitne til det du beskriver, så sent eller hoppet uttak. Alle testene som samler kan brukes i retten for å hjelpe deg med saken. Ingen detaljer er for liten.

Vurder rådgivning

Hvis det blir for vanskelig å klare deg selv, kontakt oss. En autorisert terapeut kan hjelpe deg med å løse problemer og finne løsninger for de som er spesielt umulige scenarier. Selv bare å snakke om dine følelser med en nøytral person, kan hjelpe deg med å ta et skritt tilbake og revurdere situasjonen din.

Og terapien er ikke engang en dårlig ide for sønnen din. Følelsene til barnet ditt om skilsmisse er trolig forskjellig fra din. Du kan prøve å finne grupper for barn som er skilt gjennom skolen eller lokalsamfunnet ditt. I tillegg til dette, hvis du legger merke til at barnet ditt handler dårlig eller krysser en spesielt vanskelig tid, spør din barnelege en anbefaling til en terapeut for barn eller ungdommer.

Relatert: Når å konsultere en psykolog

Opprettholde et perspektiv på konflikter

Selv i de verste øyeblikkene, sørg for at du gjenkjenner hva du står overfor. Under Quell’aspektet av dristig tillit, er narcissisten faktisk ekstremt følsom for kritikk og har sannsynligvis et lavt selvtillit. Konfliktene dine relaterer mye mindre situasjoner på fingertuppene og mye mer l’ego.

Vet at dette er halvparten av kampen. L & # 8217, viktig er at du holder deg frisk og barnet ditt er trygt. Forsvare sønnen din og hold deres interesser nærmere hjertet ditt. Langsiktig, flytte L & # 8217, oppmerksomhet fra alle leggings og hold din innsats på hva som er veldig viktig vil styrke bare ditt forhold til barna dine.

Prøv parallell parallell

Når resten mislykkes, kan du vurdere parallell parallellitet, noe som ikke er det samme som medforeldre. Denne typen avtalen lar deg slutte så mye som mulig å ha kontakter med din eks. I spesielt giftige situasjoner tillater parallell parallellitet hver foreldre foreldre i måten han velger når barnet er under deres varetekt.

Som det virker? Foreldre deltar ikke sammen med ting som skolekonserter, sportsarrangementer eller foreldre-lærere konferanser. Du vil nok velge nøytrale poeng for pick-up / drop-off fra besøk. Kommunikasjon skjer bare når det er absolutt nødvendig. Selv om dette kan virke ganske tumultuous for barnet, er det nødvendig å bryte seg blant foreldrene ut av # 8217; ligningen, som kan være nyttig.

Enda bedre, kanskje med tilstrekkelig avstand, kan du og din tidligere kunne bygge bedre kommunikasjon og samarbeid til slutt.

Når skal du foreta flere handlinger

Hvis din eks har blitt voldelig følelsesmessig eller fysisk, er tid til å handle nå. Gjør alt du kan lovlig gjøre for å fjerne barna dine fra deres omsorg. Og hvis du sliter med hva du skal gjøre før, ser du etter støtte hvor du kan få det (konsulenter, advokater, familie, venner, etc.).

Prioriteten er å bringe sønnen din til et trygt miljø. Og dette kan bety å gjøre besøk under tilsyn etter rettenes ordre. Det er her at dokumentasjonen kommer i spill. Hvis du kan gi dokumentasjon av fysisk eller emosjonell overgrep, forlatelse eller annen bekymring, vil det være nyttig for saken din.

Ring familieavdelingen og beskyttelsestjenestene i staten din eller Nasjonal vold i hjemmet (1-800-799-7233) For mer informasjon. Ikke nøl med å kontakte 911 eller lokale beredskapstjenester hvis du er i en farlig situasjon, og du må gå ut raskt.

Ta bort

Medforeldre med en narcissist kan virke som det mest umulige noensinne.

Endre tilnærmingen til måter som lar deg ta mer kontroll over hva du kan. Ikke mate det uopphørlige behovet for din eks å bli sint. Kontakt ditt støttesystem for å be om hjelp og ikke nøl med å kontakte støttetjenester som er på plass gjennom domstolene og ditt lokalsamfunn.

Fremfor alt, hold kommunikasjonslinjen åpen med barnet ditt og fortsetter å puste. du kan gjøre det.