Matvarer med helbredende kraft: Hvitløkfordeler

Prøv denne kraftige maten

De Cleveland Clinic setter hvitløk i sin liste med 36 energimat, og med en god grunn. L’Hvitløk er en rik kilde til fytokjemiske stoffer. Det antas at disse vegetabilske kjemiske stoffene vil bli skjult og bidra til å styrke immunforsvaret.

Den såkalte & # 8220; energi matvarer & # 8221; De gir mange næringsstoffer, men få kalorier. Dette oversetter til mange potensielle fordeler for din kropp og generell helse. Spis mat som er rik på næringsstoffer som en del av vanlig kosthold, kan bidra til å redusere risikoen for mange helsemessige forhold, inkludert hjertesykdom og noen typer kreft.

L’Hvitløk hindrer sykdommer?

Sekund Nasjonalt senter for tilleggs- og tilskuddshelse (NCCIH), L’Hvitløk har tradisjonelt blitt brukt til å behandle mange helsemessige forhold, inkludert:

  • Høyt blodtrykk
  • Høyt kolesterol
  • hjertesykdom
  • Forskjellige typer kreft

Noen av disse populære bruken for hvitløk har blitt støttet av moderne vitenskapelige studioer, mens juryen fortsatt er ute på andre.

L’hvitløk er bra for blodtrykk?

Forskning tyder på at hvitløk kan bidra til å senke blodtrykket, det refererer til NCCIH. L’å ta hvitløk kosttilskudd kan være spesielt nyttig hvis du lider av kronisk høyt blodtrykk eller hypertensjon.

L’Rå hvitløk og hvitløk kosttilskudd inneholder allicin-forbindelsen. Denne forbindelsen kan bidra til å slappe av de glatte musklene i blodkarene. Når disse musklene slapper av, dilater blodårene og blodtrykksdråper.

Og ditt kolesterol?

I tillegg til muligens redusert blodtrykk, NCCIH Rapporterer at hvitløk kan redusere utviklingen av aterosklerosen. Dette er en tilstand der plaketter som inneholder kolesterol akkumuleres i arterier. De herdes og smale, øker risikoen for hjerteinfarkt.

Forskere undersøkte også L’hvitløk på blodkolesterolnivåer. Resultatene var kontrasterende. Noen tester tyder på at 8217; bruk av kortsiktig hvitløk kan bidra til å redusere kolesterolnivået. Men en studie finansiert av NCCIH på fersk hvitløk, tørket hvitløk tabletter og alderen hvitløk ekstrakt tabeller fant ingen effekt for blodkolesterolet.

Det kan ikke kurere kreft, men & # 8230;

Noen undersøkelser tyder på at å spise hvitløk kan bidra til å forhindre noen typer kreft, rapporter National Cancer Institute. For eksempel har studier funnet en sammenheng mellom en diett rik på hvitløk og en lavere risiko for magekreft, kolon, alle «8217; esophagus, bukspyttkjertel og bryst.

Selv om denne undersøkelsen er lovende, har ingen klinisk studie utforsket de potensielle fordelene med å bekjempe kreft i en diett rik på hvitløk, advarer NCCIH. Et klinisk studio på hvitløktilskudd har oppdaget at de ikke hadde noen effekt på forebygging av magekreft.

Kan kurere forkjølelsen?

Når det gjelder å drepe det vanlige kaldt viruset, har hvitløk et godt omdømme. Men en anmeldelse publisert i Cochrane database med systematiske vurderinger Han oppdaget at videre forskning er nødvendig. En studie fant at folk som har tatt hvitløktilskudd, rapportert å ha brukt mindre syke dager med forkjølelse.

L’Hvitløk er stinkende, men trygt

Bortsett fra l’halitose eller flatulens, risikoen for å spise hvitløk eller ansette hvitløk kosttilskudd er lave. L’Hvitløk kan forårsake kropps lukt, halsbrann eller magesykdommer i noen mennesker, ifølge NCCIH. Det kan fluidifisere blod, noe som kan være risikabelt hvis du har en hemorragisk lidelse eller overhengende kirurgi. Det kan også forstyrre saquinavir, et stoff som brukes til å behandle hiv. Spør legen din mer informasjon om potensielle risikoer og bivirkninger av hvitløk for helsen din.

Selv om den sterke smaken av hvitløk kan være fantastisk i maten, kan du ikke elske effektene på pusten din. For å holde bort halitosen fra # 8217; hvitløk, spis den med et eple eller en blanding av epler og vann eddik med honning. En sitronsklove kan også lage sminke.

Spis hvitløk regelmessig

For å legge til mer hvitløk til kostholdet ditt, prøv denne enkle oppskriften. Legg til fire kiler D’hvitløk til juiceren, sammen med to tomater og en sitron. Hvis du ikke har en juicer, klemmer du sitronen manuelt. Bland deretter sitronsaft, tomater og # 8217; hvitløk i en blender til glatt.

Hold denne deilige juice eller smoothie i kjøleskapet. Sip det hver dag, spesielt når du kjemper i infeksjoner. Du kan også legge til mer hvitløk til kostholdet ditt å sette den i vinaigrette, hummus, sauser og frites.

Kraften til carnation neglen

Selv om ytterligere forskning er nødvendig, foreslår moderne vitenskap at hvitløk kan ha helsemessige fordeler. Dette søket er basert på århundrer med tradisjonell medisin og hjemmemedisiner som har utnyttet helsekrefter av helse på’hvitløk.

L’Hvitløk kan ikke være en touch, men det er en’la rik på næringsstoffer til ethvert kosthold. Legg det til din daglige meny er en herlig måte å nyte de mange næringsstoffene og fytokjemiske stoffene den tilbyr. Du kan også snakke med legen din for mer informasjon om potensielle fordeler og risikoer for hvitløktilskudd.