Mat til å behandle et ødelagt hjerte

Miste noen du elsker, både for tiden, for avstand eller for en pause, kan være en av de verste følelsene i verden. Mens du ventet på dine følelser å roe seg, vet du at det finnes måter du kan finne komfort, inkludert fokus på omsorg for deg selv og omgir deg med ditt støttesystem. Del på Pinterest

Instagramhistorien #Feedingabrokenheart Han inspirerte oss spesielt. Etter hans nyfødte død, Lindsay, grunnleggeren av klype av yum, startet #Feedingabrokenheart. Det er en serie som sier er dedikert til & # 8220; å hjelpe de som lider av å finne veien gjennom maten & # 8221;. Vi har matchet noen historier som berørte vår sjel med måtene som mat (og # 8217, kjærlighet) kan virkelig få tilbake litt & # 8216; raskere.

1. Rolig din sjel med komfortmat

Komfortable matvarer kan gi dette: komfort. Bruker @FoodPleasureHealth Han forberedte en favoritt fra kjøleskapets rester som husket hans barndoms dager. For andre kan en rik tallerken med mac og ost fremkalle nostalgi. Forskning viser at disse minnene utløst av lykkeligere øyeblikk faktisk kan øke humøret ditt, som også kan bidra til å berolige en del av smerte.

Fra iskrem til pasta, ikke C’Det er en måte å ha komfortmat. For å hedre helsen din og gi komfort, se etter måter å endre favorittene dine til å gi mer ernæring. Eksempler inkluderer tilsetning av puree gresskar til din mac-n-ost, full pasta valg eller valg av en redusert iskrem.

2. Forbedre humøret ditt med sjokolade

Bruker @Bakingatcollege Han forberedte disse fantastiske kakene alle’kokosnøttolje for sin venn som bare har hatt en høyskoleoperasjon.

TIL 2006 studie Han fant at å spise sjokolade favoriserte glede i mange av deltakerne. Hvis du forbereder en serie sunne informasjonskapsler, alle «8217; kokosnøttolje som de ovenfor, velg mørk sjokolade med en stor prosentandel kakao. Den mørke sjokoladen har flere antioksidanter og mye mindre sukker av hvit sjokolade, melk sjokolade eller trøfler.

3. Cook for å lindre stress

Kjøkkenet fungerer som et kreativt uttak. Anser det som en terapi. L’Sensor og engasjerende erfaring kan hjelpe deg med å avlede tankene dine fra ting og aktivere dine stressede sanser fra stress.

Matlaging et måltid akkurat som du elsker, kan det også gi en følelse av realisering og umiddelbar tilfredsstillelse, noe som alltid er en fordel hvis selvtillit trenger et løft.

Et godt eksempel på en mat som kan gi et utmerket uttak og holde deg engasjert med praktisk arbeid er Hjemmelaget Vegan Garrot Suppe. Det er mange (enkle) trinn som er verdt all den herlige belønningen.

4. Spis bedre mat for å få mer energi og forbedre helsen

For sin kjære venn etter sin fars død, @soulmyDaintyc rullet opp denne platen av vegetarisk sushi. Selv om komfort mat er et godt valg, husk å mate kroppen din også. Bedre du føler kroppen din, du vil føle deg bedre. Deilig og næringsrik mat som denne sushi vil hjelpe kroppen din til å få alle vitaminer, energi og forbedring av stemningen som den trenger.

Det er noen matvarer du kan spise som har store effekter på mental helse. Probiotika, for eksempel, redusere angsten og forbedre det mentale perspektivet. Middelhavet dietter er også nyttige for å hindre depresjon.

Lær mer: Depresjon og kosthold »

5. Øk serotoninnivåene dine med matvarer

Hvis du trenger en’annen forvaring for komfortmat, ta en titt på denne klissete Mac-tallerkenen og bakt ost @Pinchofyum. Noen matvarer, som ost, egg, laks og valnøtter, kan bidra til å øke serotoninnivåene. Serotonin er en nevrotransmitter som regulerer søvn og impulskontroll (begge noen ganger nødvendig under en crepeeman-periode). Høye serotoninnivåer kan bety et høyt humør.

7 matvarer for å øke serotonin »

6. Cook for å hjelpe med bevissthet og meditasjon

Til ære for sin far, @Megsmckehan Ridone denne tallerkenen av meksikanske mais kaker. Matlaging krever at du er klar over hva du gjør på det presise øyeblikket. Gjør at du forplikter deg til bevissthet, som har flere helsemessige fordeler, inkludert stress og reduksjon av stress og # 8217;. Fremfor alt kan viderekoble tankene dine fra smerten du prøver. En studie fant at å ha et kreativt mål om dagen, hvordan å lage mat, inspirerte en positiv effekt i deltakerne.

7. Bringe folk sammen med et måltid

Det er mer sant enn noensinne, som vi lærte fra de utrolige historiene delte #Feedingabrokenheart serie. Grunnleggeren av klype av yum, @LindsayMostrom, Han sier bedre med sine egne ord om serien.

Når du såret og du har brutt hjerte, trenger du ditt støttesystem rundt deg. Og maten er en fantastisk måte å samle folk på. Enten du forbereder middag med venner eller forlater, er lenken med ditt støttesystem foran deilig mat et stort skritt mot helbredelse.

Les videre: Spise sunt for depresjon »