Mat for kvinnelig sexkjøring: 30 tips for å øke libido

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Du prøver å øke ditt seksuelle ønske? Eller bare føle deg litt & # 8216; mer livlig generelt? Begynn å gå mot kjøkkenet.

Før du går inn i detaljene, er det viktig å forstå at det ikke er seksuell lyst & # 8220; riktig & # 8221; O & # 8220; Feil & # 8221; for kvinner. Og absolutt ikke C’det er ingen slags regel for hva folk ofte burde ha sex.

Seksuelle stasjoner er en komplisert ting. Alt, fra menstruasjonssyklusen til stresset som du blir utsatt for arbeid på, kan forårsake en liten endring. Men i noen tilfeller kan en plutselig forandring i din libido også være et tegn på et grunnleggende medisinsk problem (vi vil snakke om det senere).

Her er en runde av de viktigste matene som er forbundet med den kvinnelige libido-økningen, inkludert noen støttet av tung forskning og noen som kan være flere folk enn vitenskapelig.

Mat og urter støttet av et visst bevisnivå

Noen matvarer, inkludert urter, har vist seg å øke seksuell lyst i minst en håndfull studier. Husk at de fleste av disse studiene ikke har vært veldig store eller strenge, så ikke lagre alle dine forhåpninger og drømmer om dem.

Et annet morsel å huske når det gjelder urte kosttilskudd: Dosene varierer fra produkt til produkt, og sørg for at du følger produsentens retningslinjer.

I dette notatet er det også en god ide å sjekke med legen din eller apoteket som noen av disse kosttilskuddene kan samhandle med:

 • Medisin på resept
 • Benk-Top Drugs
 • Vitaminer
 • Andre urte kosttilskudd

Ginkgo

Ginkgo biloba Det er et populært urte supplement som kan konsumeres i mange former. Foreløpig søk foreslås At ginkgo kan være effektivt som naturlig aphrodisiac.

Men resultatene av a studere På’bruk av ginkgo er ufullstendige om det faktum at det faktisk øker eller ikke seksuell funksjon i kvinner.

Hvor finner du det

Du kan kjøpe Ginkgo Biloba i de fleste naturlige eller online matbutikker i form av:

 • tabletter
 • kapsler
 • Flytende ekstrakter
 • Tørket blader eller te

Ginseng

Se etter et annet supplement lett å finne? Ginseng Det er en som har mange potensielle helsemessige fordeler.

Litt, nylig studie Han konkluderte med at Ginseng passerte placeboet for å bidra til å bekjempe seksuell dysfunksjon hos personer som bruker metadon. Hvordan vil dette påvirke folk som ikke bruker metadon? Videre forskning er nødvendig, men det kan være verdt å prøve.

Hvor finner du det

Du kan kjøpe ginseng i de fleste naturlige og online matbutikker i form av:

 • Frisk eller rå ginseng
 • tabletter
 • kapsler
 • Flytende ekstrakter
 • støv

Maca

Ifølge en studere, Maca kan ha et bestemt potensial for behandling av antidepressiva indusert seksuell dysfunksjon i postmenopausale kvinner. Mer, Maca Det har vært historisk brukt til å øke fruktbarheten og seksuell lyst.

Selv om forskningen er lovende, a Nylig revisjon bemerker at noen av påstandene knyttet til Maca kunne være litt & # 8216; overdrevet.

Hvor finner du det

Du kan kjøpe Maca i de fleste naturlige og online matbutikker i form av:

 • kapsler
 • Flytende ekstrakter
 • støv

Tribulus Terrestris

Et annet urte supplement som kan være effektivt for å øke libido er Tribulus Terrestris.

en studere evaluert hvis 7.5 milligram (mg) av Tribulus Terrestris ekstrakt var effektiv for Kvinnelig seksuell interesse / # 8217 forstyrrelse; spenning.

Etter 4 uker rapporterte de som har tatt på utdraget en forbedring av seksuell lyst, Dell’spenning og tilfredshet. Ulempen? Det var en ganske liten studie som bare involverte 60 deltakere.

Hvor finner du det

Tribulus Terrestris kan være litt & # 8216; vanskeligere å finne enn noen av de andre urter diskutert i denne artikkelen, så den beste løsningen er å kjøpe online. Den kommer i form av:

 • kapsler
 • Flytende ekstrakter
 • støv

Saffron

Et populært og dyrt krydder, Saffron Det anbefales ofte som Aphrodisiac og den første undersøkelsen bekrefter det. I en studere, Kvinner som tar antidepressiva så en betydelig forbedring i seksuell spenning etter å ha tatt saffron i 4 uker.

Men selv om denne studien har oppstått en forbedring i # 8217; seksuell spenning, har ikke sett en forbedring i seksuell lyst.

Hvor finner du det

Du kan finne safran ledninger i spesialiserte dagligvarebutikker eller krydderbutikker. Du kan også finne den på nettet, hvor den ofte er tilgjengelig i pulver eller kapsler.

rødvin

Rødvin er en anbefalt Aphrodisiac. I tillegg til sine andre potensielle fordeler, kan rødvin også forbedre seksuell funksjon, ifølge 2009 studie.

Det er imidlertid viktig å merke seg at disse resultatene har vært selvrapportert av en liten prøve. Også, andre utdanning Foreslå at overdreven alkoholforbruk kan ha motsatt effekt på libido, så moderat er nøkkelen.

Epler

At du tror det eller ikke, epler kan ha en positiv effekt på kvinnelig seksuell lyst. En studere Han oppdaget at kvinner som konsumerte et eple om dagen, rapporterte et bedre kvalitetsexliv.

Selv om dette ser ut til å lovende, antyder denne studien bare en sammenheng mellom epleforbruk og seksuell helse. Det er ikke helt klart hvis forbruket av epler direkte påvirker seksuell funksjon. Videre er det ingen andre viktige studier som epler kan øke libido.

Den greske Hay

Greek Hay er en’brukt gress både på kjøkkenet og som et supplement. Noen undersøkelser tyder på at det kan bidra til å øke libido.

TIL studere Han konkluderte med at den greske høen kan være en effektiv behandling for å øke kvinnelig seksuell lyst. Imidlertid dekker det meste av den nåværende forskningen på den greske høen mannlig seksuell helse.

Hvor finner du det

Du kan finne den greske høyen i matbutikker, krydderbutikker og online. Den er tilgjengelig i form av:

 • frø
 • kapsler
 • Flytende ekstrakter
 • støv

Matvarer med anekdotiske tester

Selv om det ikke støttes av en test, har disse matene og urter blitt historisk brukt til å øke libido. Noen sverger for dem. Også, du har sannsynligvis allerede mange på kjøkkenet, noe som gjør dem enkle å prøve.

Sjokolade

Sjokolade er en vanlig anbefalt aphrodisiac. Men til tross for sin popularitet a 2006 studie Han konkluderte med at sjokoladekonsumet ikke hadde en betydelig forskjell på kvinnelig seksuell lyst.

kaffe

Noen råder kaffe som Aphrodisiac, men & # 8211; i mellomtiden Kaffe kan hjelpe deg med å forbedre humøret ditt & # 8211; Det er ingen forskning til støtte for denne utsagnet.

Honning

Samtidig som honning Det er en god kilde til antioksidanter, det er ingen vitenskapelig bevis som tyder på at øker libido.

Jordbær

Jordbærene er A’annet populært alternativ som noen mennesker sverger, til tross for mangelen på tester.

Rå østers

Det sies at den opprinnelige Casanova har startet hver dag å spise 50 rå østers. Både hanner og kvinner rapporterte en økning i seksuell lyst etter å ha spist dem. Men igjen er det ikke noe bevis for å støtte disse utsagnene.

Capsaicin

Capsaicin, den aktive komponenten av chili peppers, Det gir mange helsemessige fordeler, inkludert en økning i seksuell lyst.

en studere Han konkluderte med at Capsaicin har forbedret seksuell oppførsel hos hannrotter, men det er ingen forskning som tyder på at det samme kan være sant for mennesker.

Så palmetto

Selv om Saw Palmetto ofte anbefales for å øke libido både hos menn og kvinner, er det få tester for å støtte dette.

Faktisk, a Systematisk gjennomgang 2009 Det motsatte konkluderte. Etter å ha gjennomgått de fleste studiedata, oppførte forskerne libido-reduksjonen som en potensiell bivirkning av sagen Palmetto. Men du vet lite av’kvinners sagesag.

Chasteberry

Chasteberry, også kjent som Vitex Agnus-Castus eller Monaco Pepper, er et populært urte supplement som brukes til mange kvinnelige reproduktive helseproblemer.

Samtidig som Undersøkelser antyder at chasteberry kan forbedre symptomene på premenstruelt syndrom, det er ingen vitenskapelig bevis for å støtte sine potensielle fordeler for kvinnelig seksuell lyst.

Fig

En annen vanlig anbefalt Aphrodisiac, Fig Jeg er en rik kilde til vitaminer og mineraler. Men juryen er ute av deres effekt på libido.

Bananer

Noen tror at bananer kan øke libido, men igjen er det få vitenskapelige bevis for å støtte dette.

Men bananer er en’utmerket kaliumkilde, som hjelper Testosteron Synthesis. Mens testosteron typisk settes som et mannlig hormon, har selv kvinner testosteron og Lav testosteronnivå Det kan påvirke seksuell lyst negativt.

Poteter

Poteter er en annen populær aphrodisiac, til tross for mangelen på vitenskapelig bevis.

Imidlertid er både poteter og søte poteter rik på kalium, noe som betyr at de tilbyr de samme fordelene for bananhelse.

Ting å unngå

Selv om det generelt er sikkert å oppleve naturlige matbaserte aphrodisiacs, er det noen kosttilskudd som du bør holde seg borte.

Yohimbina

Til tross for deres popularitet, er Yohimbina (eller Yohimbe) kosttilskudd potensielt skadelig. Ikke bare er de forbudt i forskjellige land, men en studere Han oppdaget at de fleste merker ikke skikkelig merket mengden av yohimbine eller oppført på # 8217; merk de kjente negative bivirkningene.

Spansk Moskva

Spansk Moskva Det er en annen afrodisiakum som bør unngås på grunn av sine potensielt farlige bivirkninger. De vanlige bivirkningene av spansk Moskva inkluderer vanskeligheter med å svelge, kvalme, oppkast med blod, smertefull vannlating og blod i urinen.

Husk at det meste av det du finner i dag, er faktisk en spansk flue. I de fleste tilfeller er det en blanding av andre urter som ikke har noen bevist fordeler.

Crazy Treasure

I motsetning til normal honning, «Crazy Honey & # 8221; Han var forurenset av grayanotoksin. Mens Crazy Honey har blitt historisk brukt som Afrodisiac, bivirkninger Det kan inkludere svimmelhet, kvalme, oppkast, kramper, hodepine, hjertebank og mer.

Bufo Toad

En ingrediens i potensielt dødelig Aphrodisiac & # 8220; # 8217 Stone; Love & # 8221;, så vel som den kinesiske medisinen Chan, Bufo Toad er en annen afrodisiakum som bør unngås. Har vært dokumentert potensielt forårsake hallusinasjoner og til og med døden.

Andre ting å prøve

Se etter andre måter å øke libido på? Det er mange muligheter for å øke ditt seksuelle ønske over L’bruk av aphrodisiacs eller L’medisinsk intervensjon.

Få nok søvn

søvn Det er utrolig viktig for helsen din, inkludert ditt seksuelle ønske. En studere foreslo at den lengste sovende varigheten var relatert til et større seksuelt ønske neste dag mellom kvinner.

En annen studie stresset Forbindelsen mellom søvnkvalitet og seksuell funksjon, slik at det kortere søvnlivet og søvnløsningen var begge forbundet med en reduksjon i seksuell funksjon.

Når det gjelder økt libido, er det tilstrekkelig søvn et flott første skritt.

Redusere stressnivået

Understreke Det kan ha en negativ effekt på mange aspekter av helsen din, inkludert ditt seksuelle ønske. EN nylig studie Han fant en sammenheng mellom arbeidsspenning og kvinnelig seksuell misnøye, noe som betyr at ytterligere stress kan slippe din libido.

Ta skritt aktiv for redusere stress Lag kan bidra til å øke ditt seksuelle ønske.

Sjekk stoffene dine

Noen stoffer kan også påvirke ditt seksuelle ønske. utdanning antyder at antidepressiva kan kobles til mindre seksuell lyst.

Hvis du er Tar antidepressiva Og du har en lav libido, snakk med legen din, hvordan du kan klare potensielle bivirkninger. Du kan også være i stand til å justere doseringen. Pass på at du bare ikke slutter å ta dem uten å snakke med legen din.

Trening

L’Øvelse er en fantastisk måte å øke din libido på. En studere konkluderte med at motstandsstreningen kan øke seksuell lyst og # 8217; spenning hos kvinner med syndrom på’polycystisk eggstokk (PCOS).

Også øvelsen er en fin måte å redusere stress, som vi vet allerede kan hjelpe deg med å øke ditt seksuelle ønske.

Akupunktur

Selv om ytterligere forskning er nødvendig, a 2008 anmeldelse konkluderte med at 8217; akupunktur kan være en potensiell metode for å øke seksuell lyst hos kvinner.

Plus, akupunktur kan bidra til å redusere stresset og # 8217; søvnløshet, som kan være alle føre til grunn av en reduksjon i libido.

Hvis du ennå ikke er klar til å prøve akupunkturen, massasje er en «utmerket alternativ. EN 2008 studio har vist at den enkle berøring av partneren din kan bidra til å redusere stress, noe som betyr at en rask massasje kan hjelpe deg med å forbedre din libido.

Øvelsesbevissthet

At du tror det eller ikke, lærer å være mer bevisst og tilstede, kan ha en viktig effekt på ditt seksuelle ønske.

Bevissthet er et fantastisk verktøy for å redusere stress og Undersøkelser antyder at bevissthetsterapi betydelig forbedrer seksuell lyst hos kvinner.

Prøv yoga

Yoga tilbyr utallige fordeler og forbedrer sexlivet ditt, kan være en av disse.

TIL 2010 studio konkluderte med at 12 uker med yoga praksis fører til en betydelig forbedring på alle områder av den kvinnelige seksuelle funksjonen. De målte områdene inkluderte lyst, spenning, smøring, orgasme, tilfredshet og smerte under seksuell aktivitet.

Prøv å inkorporere Disse yogaene beveger seg I din vanlige yoga praksis for å hjelpe deg med å redusere stress og øke libido. Du kan også involvere partneren din.

Når skal du se en lege

Mens svingninger i din libido er helt normale, bør du vurdere å snakke med legen din eller seksuell terapeut hvis det blir et aktuelt problem.

De American Association of Sexuality Opplærere, Rådgivere og Therapists (Aasect) Gir en nasjonal liste over leverandører.

Du må kanskje gjøre med forstyrrelsen av hypoaktivt seksuell lyst (HSDD), nå kjent som Dailers lidelse. Kvinne Seksuell Interesse / # 8217 Forstyrrelse; Spenning. Kan slå noen og kan være et tegn på en grunnleggende medisinsk tilstand.

Vanlige tegn og symptomer på HSDD inkluderer:

 • liten eller ingen interesse for seksuell aktivitet
 • å ha seksuelle tanker eller fantasier sjelden
 • disinterest for økten; seksuell aktivitet
 • mangel på glede fra # 8217; seksuell aktivitet