Mastoiditt: Årsaker, symptomer og diagnose

COS’er mastoiditt?

En av de viktigste strukturene i det indre øret er mastoidbenet. Selv om det kalles bein, har mastoid ikke den typiske strukturen forbundet med andre bein i menneskekroppen. Den er laget av lommer d’luft og ser ut som en svamp, i stedet for å være solid og stiv som de fleste av beinene.

Mastoid må motta luft fra andre deler av øret, inkludert Eustachio Trompet, for å fungere skikkelig. Din Eustache-trompet forbinder mellomøret til baksiden av halsen. Hvis A’infeksjon utvikles i # 8217; mellomøret og blokkerer Eustache-trompeten, kan deretter få til en infeksjon i # 8217; mastoidbenet. Denne alvorlige infeksjonen er kjent som en mastoidben av hodeskalle eller mastoiditt.

Hva forårsaker mastoiditt?

Den vanligste årsaken til mastoiditt er A’# 8217; gjennomsnittlig øre som ikke ble behandlet. Det kan spre seg til det indre øret, invadere posene på’mastoidbenet, uten behandling. Dette kan forårsake oppløsning av mastoidbenet.

Selv om tilstanden er mer vanlig hos barn, kan det også forekomme hos voksne.

Hva er symptomene på mastoiditt?

Symptomene på mastoidittet ligner på en «-infeksjon i» 8217; øre. De inkluderer:

 • drenering fra # 8217; treff øre
 • Mal d’ører
 • feber
 • hodepine
 • Tap av # 8217; hørsel i # 8217; treff øre
 • rødhet, hevelse og ømhet bak L’Hit øre

I noen tilfeller kan mastoiditt forårsake utvikling av en hjerne abscess eller andre komplikasjoner som involverer skallen. Symptomene på disse forholdene inkluderer sterke hodepine og hevelse bak øynene. Denne hevelsen er kjent som papilledem.

Hvordan mastoiditt er diagnostisert?

Hvis du har symptomene på A’infeksjon All’Ear, vil legen undersøke ørene og hodet for å avgjøre om infeksjonen utbredt alle’Mastoid Bone.

L’Mastid Bone ligger i nr. 8217; indre øre og kan ikke være synlig på grunn av infeksjonen. Legen kan utføre andre tester for å bekrefte diagnosen. Disse inkluderer:

 • En telling av hvite blodlegemer for å bekrefte tilstedeværelsen av en & # 8217;
 • en TAC Dell’øre og hode
 • en magnetisk resonans av øret og hodet
 • En røntgen på skallen din

Hvis testene bekrefter en diagnose av mastoiditt, kan legen også utføre en lumbal punktering eller en spinaluttak. Denne testen vil tillate legen å avgjøre om infeksjonen er tilstede i ryggraden.

Hvordan mastoiditt blir behandlet?

Mastoidite er en potensielt farlig tilstand for livet. Den opprinnelige behandlingen for A’alvorlig infeksjon kan inkludere sykehusinnleggelse. Du vil motta antibiotika med rusmidler gjennom en vene av armen, eller intravenøst, mens du er på sykehuset. Du må ta oral antibiotika hjemme i flere dager etter å ha forlatt sykehuset.

Hvis infeksjonen ikke løsner etter behandling med antibiotika, kan kirurgi trenge. Kirurgi kan føre til fjerning av en del av mastoidbenet for å tømme infeksjonen. Legene kan også trenge å tømme midten av den infiserte væsken for å behandle infeksjonen vellykket.

Komplikasjoner forbundet med mastoiditt

Behandlingen av mastoiditt kan være vanskelig fordi mastoidbenet er i dybden i # 8217; øre. Hvis behandling ikke er effektiv, eller hvis infeksjonen ikke behandles før de skades mastoid, kan helseproblemer oppstå. Disse helseproblemene inkluderer:

 • Svimmelhet eller svimmelhet
 • Ansikts lammelse
 • Tap av’hørsel
 • Meningitt, A’bakteriell membraninfeksjon som dekker hjernen og ryggmargen
 • Epidural abscess, en samling av pus ALLE’eksteriør av hjernen og ryggmargen
 • sepsis, en diffusjon av # 8217; i hele kroppen infeksjon

Hvordan forebygge mastoiditt?

Du kan hindre mastoiditt effektivt å behandle alle infeksjoner i øret. Kontakt lege umiddelbart og følg legenes råd hvis du utvikler en øre på øre. Dette kan inkludere det orale antibiotikuminntaket i 7-10 dager.

Utsikter for personer med mastoiditt

Tidlig inngrep er nødvendig for å hindre permanent skade hvis mastoiditt utvikler seg. Selv om behandling er vellykket, kan infeksjonen komme tilbake. Legene må overvåke de som utvikler mastoiditt for å sikre at infeksjonen ikke kommer tilbake eller spredes.