Masker hindrer spredning av virus?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Når USA opplevde en Pork Influensa-epidemi i 2009, snakket alle om hvordan å redusere spredningen av viruset.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Tilgjengeligheten av vaksinen var begrenset det året «år, fordi viruset ikke har blitt identifisert til produsentene allerede hadde begynt å produsere den årlige vaksinen.

Så begynte folk å gjøre noe som de fleste av oss aldri hadde sett før for å avbryte overføringen: Bruk kirurgiske masker.

Men med den nylige diffusjonen av den nye Coronavirus Sars-Cov-2, ser folk etter kirurgiske masker for å beskytte seg selv og andre fra viruset, noe som forårsaker Covid-19 sykdom.

Men iført en ansiktsmaske forhindrer virkelig spredningen av virus, som L’influensa eller Sars-Cov-2?

Vi vil undersøke råd fra ekspertene, vi vil dekomponere søket på hvilke masker som er mer effektive, og vi vil forklare hvordan man skal bruke maskeren riktig.

Hvilke eksperter sier?

I tilfelle av det nye Coronavirus og Covid-19, filen CDC bemerker at enkle belegg eller ansiktsmasker kan redusere spredningen:

«CDC anbefaler at folk har et stoffdeksel for ansikt for å dekke nesen og munnen i # 8217; fellesskapsmiljø. Dette er et ekstra folkehelsetiltak som folk bør ta for å redusere spredningen av Covid-19 i tillegg til (ikke i stedet for) sosial fjerning, hyppig rengjøring av hender og andre daglige forebyggende tiltak og # 8220;.

De CDC anbefaler til helsepersonell å ha på seg ansiktsmasker når de jobber med pasienter som har innflytelse.

CDC er også anbefale Pasienter som viser tegn på Åndedrettsinfeksjoner Motta masker mens de er i helsefasiliteter til de kan isoleres.

Hvis du er syk og du må holde deg nær de andre, bruk en maske på riktig måte kan beskytte dem rundt deg fra å kontrahere sykdommen din.

Studier viser at masker kan hjelpe i noen tilfeller

I mange år var forskere ikke sikre på at hvis en maske var effektiv for å forebygge virusformidling. Men nyere studier tyder på at de kan hjelpe.

en 2013 studie Han undersøkte hvordan masker kunne hjelpe folk med sesongens innflytelse for å begrense spredningen når du puster ut små dråper som inneholder viruset. Samlet sett fant forskere at masker førte til en reduksjon på over tre ganger av mengden virus som folk sprutet i # 8217;.

En annen studere, Analysere dataene på tusenvis av japanske skolebarn, oppdaget at & # 8220; vaksinasjon og # 8217; bruk av en maske reduserer sannsynligheten for å utvikle sesongens innflytelse & # 8221;.

Det er viktig å understreke at forskere også er funnet det at påvirkningshastighetene var lavere når maskerne ble kombinert med riktig hygiene av hendene.

Med andre ord, vanlig vasking av hendene forblir et viktig verktøy for å forhindre spredning av virus.

Ulike typer masker

Hvis du tenker på å ha på seg en maske for å beskytte deg mot infeksjoner, er det tre typer du burde vite.

Kirurgiske ansiktsmasker

Kirurgiske masker er ganske brede disponible masker godkjent av mat og legemiddeladministrasjon for bruk som medisinsk utstyr. Leger, tannleger og sykepleiere bærer ofte dem under behandling av pasienter.

Disse masker hindrer frigjøring av store dråper av kroppsvæsker som kan inneholde virus eller andre bakterier gjennom nesen og munnen. De beskytter også mot skisser og sprut av andre mennesker, som de å nyser og hoste.

Men middels masker du kan kjøpe i et lokalt apotek er ikke nok til å filtrere virus.

For dette formål anbefaler eksperter spesielle masker med fine koblinger i stand til å fange svært små organismer. Disse må også brukes på riktig måte slik at de kan fungere.

Maskerne som er slitt på ansiktet, er heller ikke i stand til å beskytte deg mot # 8217; få viruspartikler spredt i # 8217; luft, en hoste eller en nys, i øyet.

Kjøp kirurgiske masker for ansiktet fra Amazon eller Walmart.

Luftveiene

Respiratorer, også kalt N95 respiratoriske masker, er designet for å beskytte de som bærer dem mot små partikler i # 8217; luft, som virus. De er sertifisert av CDC og National Institute for sikkerhet og helse på jobben.

Navnet kommer fra det faktum at de kan filtrere 95 prosent av aerodisperse partikler, ifølge CDC. N95 masker brukes ofte selv under maleri eller manipulering av potensielt giftige materialer.

Respiratorene er valgt for å tilpasse seg ansiktet ditt. De må danne en perfekt tetning slik at ingen spor tillater virusoppføringen tilstede i # 8217; luft. Helsepersonell bruker dem til å beskytte seg mot smittsomme sykdommer som overføres av luften, for eksempel tuberkulose og # 8217; Anthrax.

I motsetning til vanlige ansiktsmasker, beskytter respiratorene mot store og små partikler.

Samlet sett anses åndedrettsvern som er mye mer effektive for å hindre viruset til’påvirkning i forhold til normale ansiktsmasker.

Studier har imidlertid funnet fordeler for begge typer masker.

Kjøp respiratoriske masker N95 fra Amazon eller Walmart.

Ansiktsbelegg i stoff eller masker

Stoffet ansiktsmasker eller deksler kan brukes i offentlige miljøer, for eksempel dagligvarebutikker, hvor du kan være i nær kontakt med andre, og det er vanskelig å opprettholde avstandene.

De tilbyr ikke det samme nivået av beskyttelse av kirurgiske masker eller åndedrettsvern. Men hvis det er slitt av allmennheten, kan de fortsatt bidra til å redusere spredningen av virus i samfunnet. Dette fordi de bidrar til å hindre folk fra uten symptomer for å overføre virus gjennom sine respiratoriske dråper.

Du kan lage en av deg hjemme ved hjelp av noen grunnleggende materialer, for eksempel bomullsstoff, en skjorte eller en bandana. CDC inkluderer bruksanvisning Å sy med en bil og to metoder uten å sy.

De burde tilpasse seg helt til ansiktet, som dekker både nesen og munnen. Også, bruk snørebånd eller øre ringer for å holde dem trygge.

Når du fjerner stoffets ansiktsmaske, prøv å unngå å berøre nesen din, munnen og øynene dine.

Stoff ansiktsmasker bør ikke brukes av barn under 2 år, folk som har problemer med å puste og folk som ikke klarer å fjerne sine masker.

Retningslinjer for å ha på seg ansiktsmasker

Selv om ansiktsmasker kan bidra til å redusere diffusjonen av # 8217; påvirkning og andre respiratoriske virus, gjør de det bare hvis du bruker riktig og ofte.

Her er noen retningslinjer for å ha på seg masken på riktig måte:

  • Bruk en ansiktsmaske når du nærmer deg 6 meter fra en syk person.
  • Plasser strengene for å holde masken fast på plass på nese, munn og hake. Prøv å ikke røre masken pluss til du fjerner den.
  • Bruk en maske før du nærmer deg andre mennesker hvis du har L & # 8217;.
  • Hvis du har L’influensa og du må se en lege, bruk en maske for å beskytte andre i # 8217; ventetiden.
  • Anser ideen om å ha på seg en maske i overfylte miljøer hvis påvirkning er utbredt i samfunnet ditt, eller hvis du har høy risiko for influensa komplikasjoner.
  • Når du er ferdig med å ha på seg en kirurgisk maske eller en åndedrettsvern, kast den bort og vaske hendene dine. Aldri gjenbruk det på.
  • Vask stoffmasken etter hver bruk.

Konklusjon: Bruk eller ikke bruk

Når det gjelder innflytelse, er forebygging fortsatt den beste metoden for å beskytte deg mot dette svært smittsomme viruset.

En ansiktsmaske kan tilby ekstra beskyttelse mot malaise. Det er ingen kjente risikoer i # 8217; iført disse enhetene, med unntak av kjøpskostnaden.

Mens maskerne virker lovende, er det også viktig å bruke andre forebyggende tiltak.

Pass på at du vasker hendene dine ofte, spesielt hvis du er nær andre som kan være syke. Også, sørg for at du får din årlige influensavaksine for å beskytte deg selv og andre fra spredningen av viruset.