Marihuana og IBD-symptomer

Del på PinterestGetty bilder

Det kan være et stoff i marihuana som kan «slå av» tarmbetennelse.

Og hvis det er sant, kan det tilby lindring til millioner av mennesker som lider av inflammatorisk tarmsykdom (IBD).

Forskere fra University of Massachusetts Medical School og University of Bath i England utførte eksperimenter på mus og menneskeceller.

De sa at de fant ut at kjemikalier i cannabis, kalt cannabinoider, etterligner en forbindelse som kroppen vår naturlig produserer for å regulere tarmbetennelse.

Denne prosessen, sa de, kunne brukes til å lage mer effektive behandlinger for IBD, en kronisk og smertefull sykdom.

Studien ble publisert forrige uke på Journal of Clinical Investigation.

IBD beskriver to tilstander

IBD er en kronisk tilstand som kan behandles, men det finnes ingen kur.

De Crohns Foundation & Kolitt rapporterer at IBD påvirker nesten 2 millioner amerikanere, hvorav de fleste er diagnostisert før 30 år.

IBD oppstår når immunsystemet ditt reagerer feil på miljøtriggere og cellene som bekjemper infeksjoner begynner å angripe den delikate slimhinnen i tarmen.

Dette gir betennelse og i noen tilfeller varige skader.

«IBD refererer faktisk til to forskjellige tilstander: Crohns sykdom og ulcerøs kolitt», Barry Sears, PhD, forfatter av Zone Diet-bøkene, fortalte Healthline: «Mens ulcerøs kolitt bare forekommer i tykktarmen og endetarmen, kan Crohns sykdom påvirke hvilken som helst del av fordøyelseskanalen, fra munnen til anus. men den påvirker vanligvis tynntarmen.»

Symptomer på begge former for IBD kan omfatte:

  • vedvarende diaré
  • magesmerter
  • rektal blødning eller blodig avføring
  • vekttap
  • utmattelse

Hvis tilstanden blir alvorlig nok, kan det være nødvendig med kirurgi for å fjerne den berørte delen av tarmen.

Sekund Centers for Disease Control and Prevention (CDC), mens de eksakte årsakene til IBD er ukjente, anses tilstanden som en immunsykdom og kan være arvelig.

Endocannabinoider og betennelse

Forskerne brukte menneskelige vevsprøver og mus med kjemisk indusert IBD for å finne ut hvordan tarmen reagerer på betennelse.

De fant at tarmbetennelse reguleres av to forskjellige prosesser. Hver reagerer konstant på de skiftende forholdene i tarmen.

Den første prosessen – oppdaget i tidligere studier av andre forskere – stimulerer en immunrespons som ødelegger farlige patogener (mikroorganismer som kan forårsake sykdom).

Men når den immunresponsen går galt, kan det påvirke tarmslimhinnen alvorlig.

Den andre prosessen, beskrevet for første gang i denne studien, «slår av» den inflammatoriske responsen ved å bruke spesielle molekyler som transporteres gjennom cellene i tarmen.

Disse molekylene produseres naturlig av kroppen vår. De kalles endocannabinoider.

De ligner på cannabinoidmolekylene som finnes i marihuana.

Forskere har funnet ut at når dette stoffet ikke er tilstede, kan betennelse komme ut av kontroll og immunsystemet vil angripe slimhinnen i tarmen.

«Det har vært mye anekdotiske bevis om fordelene med medisinsk marihuana, men det har ikke vært mye vitenskap for å støtte det,» sa Beth McCormick, PhD, professor i mikrobiologi og fysiologiske systemer, direktør for UMass Center for Microbiome Research, og hovedforfatter av studien, i en pressemelding.

Han la til at «For første gang har vi en forståelse av molekylene som er involvert i prosessen og hvordan endocannabinoider og cannabinoider kontrollerer betennelse.».

Nye måter å behandle IBD-symptomer på

Forskere mener at dette stoffet kan bidra til å redusere tarmbetennelse på samme måte som våre naturlig produserte endocannabinoider.

Ettersom bruk av marihuana introduserer cannabinoider i kroppen, tror forskere at dette forklarer hvorfor noen marihuanabrukere rapporterer betydelig lindring fra IBD-symptomene deres.

«Vi må være klare på at selv om dette er en plausibel forklaring på hvorfor marihuanabrukere har rapportert [at] cannabis lindrer IBD-symptomer, har vi så langt bare evaluert det i mus og ikke eksperimentelt demonstrert det hos mennesker. Vi håper imidlertid at disse resultatene vil hjelpe oss å utvikle nye måter å behandle tarmsykdommer hos mennesker, «advarte Randy Mrsny, PhD, medforfatter av studien og professor i farmasi og farmakologi ved University of Bath, i en pressemelding.

Forskerne understreker også behovet for ytterligere forskning.

Håndtere symptomene på IBD med diett

Sekund University of California San Francisco (UCSF)Selv om ingen spesifikk diett har vist seg å forhindre eller kurere IBD, er det kostholdsstrategier som kan bidra til å kontrollere symptomene.

Sears uttaler: «Den beste måten å lindre tarmbetennelse ser ut til å være å konsumere mer omega-3 fettsyrer, spise mer grønnsaker og øke fiberinntaket».

Mat rik på omega-3 fettsyrer inkluderer fisk, nøtter og vegetabilske oljer.

Det kan ta lang tid før denne oppdagelsen fører til nye behandlinger for IBD, men Sears sier at en ting folk med IBD kan gjøre nå er «inkludere mer fermenterbart fiber i kostholdet, fra kilder som havre, bygg og frukt. Dette kan bidra til å gjenopprette en sunn intestinal mikrobiell sammensetning, som kan forbedre IBD-symptomer betydelig. «