Marcus Gunn-elev: årsaker, behandlinger, typer og mer

COS’er en student av Marcus Gunn?

Marcus Gunns elev er også kjent som et tegn på Marcus Gunn og relatert elev defekt essier (RAPD). Det er når eleven i Eleven i Eyes IT kontrakterer eller strekkes bare litt når lyset treffer det, i stedet for å begrense umiddelbart som det skal. Tilstanden tar sitt navn fra Robert Marcus Gunn, en skotsk oftalmolog i 1800, som introduserte den systematiserte undervisningen av fareforstyrrelser;.

L’Marcus Gunn-student indikerer at det kan være et helseproblem som ligger til grunn.

Hva er årsakene til en student av Marcus Gunn?

Det er flere årsaker til Marcus Gunn-studenten. Disse inkluderer:

  • Optiske nervinterfeksjoner
  • Betennelse i den optiske nerven
  • glaukom
  • Optiske nervegumorer
  • Optisk nevropati, som kan skyldes forhold som ødelegger nerver som multippel sklerose
  • cerebrovaskulære sykdommer

Cerebrovaskulære sykdommer er lidelser som kan forårsake midlertidig eller permanent skade på hjernen som følge av iskemi eller blødning. Ulike typer cerebrovaskulære sykdommer inkluderer hjerneslag, aneurysmer og vaskulære misdannelser.

Sykdommer eller retinal skade kan også forårsake Marcus Gunn-elev. Disse forholdene inkluderer retinal løsrivelse, retinale infeksjoner og iskemisk retinal sykdom.

Typer av Marcus Gunn-student

En student av Marcus Gunn har generelt ingen symptomer. Det er ofte et symptom på andre forhold. Andre symptomer som kan følge med Marcus Gunns elev inkluderer sløret syn, syntap og hodepine.

Det er forskjellig tyngdekraft av’Marcus Gunn-student. Disse inkluderer:

  • Mild RAPD: Hit-eleven viser en svak innledende sammentrekning før du ekspanderer til større størrelse.
  • Moderat RAPD: Den berørte eleven viser en sammentrekning uendret før utvidelsen.
  • Alvorlig RAPD: Den berørte eleven sprer seg straks til større størrelse.

Hvordan årsaken til en student i Marcus Gunn er diagnostisert?

Leger i en serie spesialitetstest for RAPD under deres rutinemessige eksamener. Dette inkluderer generiske leger, oftalmologer, optometrist og nevrologer. The & # 8220; Oscillating Light Test & # 8221; Det er relativt raskt og ikke smertefullt.

Legen vil ta testen i et semi-mørkt rom og vil be deg om å se på et bestemt objekt mens du beveger en liten lysstråle fra den ene siden alle & # 8217;. Hvis eleven sprer seg i stedet for å avtales, vil legen re-teste for å få en positiv diagnose.

Du kan ikke være klar over å ha en student fra Marcus Gunn til testen er utført.

En student av Marcus Gunn kan forårsake komplikasjoner?

Noen leger utfører testen av det fluktuerende lyset når en person har blitt diagnostisert med en tilstand som kan forårsake RAPD. I andre tilfeller kan RAPD varsle legen om en helsekomplikasjon som må adresseres.

L’Marcus Gunn-student alene vil ikke forårsake ytterligere problemer. Imidlertid kan den tilstedeværelsen demonstrere tegn på et underliggende problem som trenger oppmerksomhet, for eksempel en optisk nervinfeksjon eller optisk nevropati.

Hvordan en student av Marcus Gunn blir behandlet?

Det er ingen behandling for Marcus Gunns student, siden det er et symptom på et bredere problem. Imidlertid kan en person motta omsorg eller styring av det underliggende problemet, som kan lindre RAPD.

For eksempel, hvis tilstedeværelsen av Marcus Gunn fører til en diagnose av glaukom, kan legen foreskrive et øyefall eller foreskrive en laser eller mikrochurgy kirurgi. Hvis RAPD er forårsaket av en optisk nervekreft, for eksempel optisk nervegliom, kan behandlingsplanen omfatte radioterapi og kirurgi.

Årsaken til MARCUS Gunn-student bestemmer når eller om den kan løses.

Hva er utsiktene for en student i Marcus Gunn?

Legene startet inkluderer øyetester i sine rutinemessige tester i XIX og 20. århundre, på grunn av den største bevisstheten om forholdet til # 8217; øye med resten av kroppen. Ikke alle leger utfører denne testen, men mange gjør det. Dette gjelder spesielt når en person allerede har blitt diagnostisert med en tilstand som kan ha RAPD som et ekstra symptom.

Fordi Marcus Gunn kan gi leger Viktig informasjon om systemisk helse, vil den oscillerende lysesten trolig fortsatt være en viktig del av eksamenene. Det individuelle perspektivet avhenger av den underliggende årsaken og kan variere sterkt.