Marci tenner: bilder, barn, små barn, symptomer og behandling

Beskrivelse

En god oral helse bidrar til et smil, tenner og sunne tannkjøtt. En dårlig tannhygiene, D’en annen del, kan sette deg i fare for karies, også kjent som hulrom eller rått tann.

Carie er forårsaket av plakett, en klebrig og fargeløs film som danner på tennene. Platen inneholder bakterier, og når disse bakteriene blandes med sukker i mat, skaper en syre som korroderer tannen. Hvis det ikke er behandlet, kan en alvorlig omsorgsfull tann løsne og falle, så det er viktig å gjenkjenne årsakene og symptomene på en rotete tann.

Bilder av marci tenner

Symptomer på Marci-lag

Karies, eller en rotet tann, refererer til et permanent skadet område på overflaten av tannen. Fordi noen hulrom kan gå ubemerket uten symptomer, er det viktig å programmere vanlige tannbesøk. En tannlege kan identifisere og behandle karies tidlig for å stoppe en ytterligere dental rot.

Et ubehandlet hulrom kan bli større og gradvis påvirke de dypere lagene av tannen. Sammen med et hull, inkluderer andre tegn på en rotet tann:

  • tannverk
  • Følsomhet for varme eller kaldt
  • Brune, svarte eller hvite flekker på tannen
  • dårlig ånde
  • Ubehagelig smak i munnen
  • opphovning

En rotet tann er ikke bare et problem med voksne, men kan også forekomme hos nyfødte, små barn og barn. Symptomene på tenner Putrefaction hos barn er generelt de samme som de hos voksne, men de kan også inkludere hovne tannkjøtt, irritabilitet og feber, som indikerer en infeksjon i & # 8217;.

Hvis barnet ditt virker irritabelt og ikke klarer å uttrykke smerte eller ubehag, sjekk alle «8217; innsiden av munnen og se etter tegn på et problem.

Årsaker til Marci tenner

Ikke c’det er bare en årsak til råttente tenner, men heller en samling av mulige årsaker. Forstå de faktorene som bestemmer karies, kan bidra til å hindre fremtidige tannproblemer.

Dårlig tannhygiene

Du må børste regelmessig og bruke tanntråd for å fjerne plakettet og holde tennene sterke og sunne. Vask tennene minst to ganger om dagen, og bruk tannhjulet hver dag. Kontakt også en tannlege to ganger l’år for en profesjonell tannrengjøring.

Dårlig diett

Selv en diett rik på sukker og karbohydrater kan bidra til tegningen av tennene fordi disse matvarene holder seg til tennene.

Sukkeret nærer også bakterier og flere bakterier i munnen, mer syre i munnen din. Hvis du spiser mange sukkerholdige matvarer og ikke vasker tennene regelmessig, kan du oppleve en raskere bryte av tennene emalje, som er det ytre laget av tannen. På samme måte kan for mange syre drikker (brus og juice) og syre reflukssykdom også forårsake karies. L’Drikke syre kan sakte oppløse tennene emalje. Med sur refluks, L’magesyre som reflekterer i # 8217; esophagus og i munnen kan også ødelegge tennene emalje.

Tørr i munnen

Hvis spyttkjertlene ikke produserer nok spytt for å vaske bort plaketten og bakteriene fra munnen, kan du ha mer plakk og syre i munnen, vokser Risikoen for karies eller rot.

Dental fissures

Karies kan også oppstå hvis du har dype dental slots. Disse lundene kan gjøre det vanskeligere å pusse effektivt, og hvis plakkene er avsatt i disse lundene, kan tannens overflate ødelegge seg. L’Anvendelse av tanntetningsmiddel på sunne tenner kan forhindre plakkakkumulering.

Fluor

Fluor er et naturlig mineral som kan styrke tennene emalje, noe som gjør det motstandsdyktig mot karies. Fluor er lagt til offentlige vannforsyninger, men det er vanligvis ikke plassert i flaskevannet. Hvis du ikke bruker en fluor tannkrem eller ikke drikker fra vannet ditt, er risikoen for karies.

Biber

Carie kan også forekomme i en øm alder hvis barnet sovner med en flaske melk, fruktjuice eller formel i munnen, eller hvis du dykker sønns pacifier i sukker eller honning. I begge tilfeller kan sukkeret akkumulere rundt tennene og bringe til kariene.

Behandling for Marci Tenner | Behandling

Behandling for marsjerte tenner er generelt det samme for både barn og voksne og lagre tann er behandlingsmålet.

Behandling for de første stadiene av Marci Tenner

I de tidlige stadiene av dentalrot (liten hulrom) kan tannlegen utføre en fluorbehandling for å styrke eller reminere tannen, som kan reversere et hulrom. Denne metoden virker imidlertid bare for mindre hulrom og er ikke effektiv når andre tegn på rot, som mørke eller hvite flekker på tann og halitose.

Behandling for avanserte stadier av marci tenner

Når en fluorbehandling ikke er en «8217; din tannlege kan fjerne tannkort og utføre en tannfylling eller en tannkrone for å fylle hullene i tannen. For en «-fylling» fylling, din tannlege bruker en komposittharpiks av tennene på tennene eller en «8217, chatter i amalgam som kvikksølv, sølv eller en annen type metall. Med en krone posisjonerer tannlegen din en tannhette på den dype tannen.

Behandling for svært avanserte stadier av marci tenner

Du kan trenge en rotkanal hvis CARIE sprer seg til midten av tannen og C’er en Inflammasjon eller en infeksjon på 8217;. Tannlegen din fjerner nerven og den infiserte massen, fyller og forsegler plassen.

Når en tann ikke kan lagres på grunn av alvorlig putrefaction, kan tannlegen trekke ut den og erstatte den med en protese, en bro eller en plante.

Hvis sønnen din har en rotete meieriprodukter som ikke kan repareres med en dental fylling, kan du føle at en rotkanal ikke er nødvendig fordi dette ikke er den permanente tannen til barnet ditt. Men selv om en omsorgsfull tann naturlig vil falle alene, kan tannlegenes tannlege fortsatt anbefale en rotkanal for å forhindre for tidlig tap av tannen. Hvis tannen skal falle tidlig på grunn av karies, kan dette føre til feiljustering av permanente tenner.

Hva er perspektivet for marci tenner?

Karies kan være mild eller alvorlig, så det er viktig å regelmessig konsultere en tannlege og ikke ignorere tegnene på en karriere. Hvis det er diagnostisert tidlig, kan du motta behandling og muligens unngå komplikasjoner av en rotet tann som infeksjoner og tap av tenner.