Manopause ledelse og type 2 diabetes

Overgangsalderen er tiden for livet ditt der østrogen nivåer reduseres, eggstokkene slutter å produsere egg og syklusen ender. Generelt går kvinner inn overgangsalderen mellom 40 og 50 år gammel. Vanligvis type 2 diabetes starter etter 45 år & # 8211; til samme alder når mange kvinner går inn i overgangsalderen.

Dette livsforandringen bringer symptomer som varme blinker, stemningsendringer og vaginal tørrhet, som kan være vanskelig å administrere. Diabetes legger til sin serie av symptomer og risikoer, i tillegg til overgangsalderen.

Overgangsalder og diabetes

Når du ankommer til 30 år og utover, produserer kroppen din mindre østrogen og progesteronhormoner. Disse hormonene regulerer periodene dine. Påvirker også måten cellene reagerer alle «8217; insulin, L & # 8217; hormon beveger glukose (sukker) fra blodstrømmen til celler.

Siden østrogen og progesteron nivåer øker og reduserer i løpet av passasjen til overgangsalderen, kan selv blodsukkernivået øke og redusere. Ukontrollert høyt blodsukker kan føre til diabetes komplikasjoner som skade på nerver og syns tap.

Noen av endringene som oppstår i kroppen din i overgangsalderen tar deg med størst risiko for type 2 diabetes:

  • Metabolismen din bremser og ikke brenner kalorier effektivt, noe som kan føre til en vektøkning.
  • Mye av vekten du tjener er i magen. Å ha mer abdominal fett gjør kroppen din mer motstandsdyktig mot effekten av insulinet.
  • Kroppen din frigjør insulin på en mindre effektiv måte.
  • Cellene dine reagerer ikke godt på insulinet som du produserer.

Diabetes kan forverre noen symptomer på overgangsalderen og omvendt. For eksempel gjør varme blinker det vanskeligere å sove. Mangel på søvn kan påvirke glukosekontroll.

Noen ganger kompliserer de to forholdene til hverandre. Overgangsalderen forårsaker vaginal tørrhet, som kan gjøre sex mer smertefullt. Diabetes kan skade vagina nerver, noe som gjør det vanskeligere å føle seg gledelig og nå orgasmen;.

Her er åtte forslag for å hjelpe deg med å håndtere overgangsalderen når du har type 2 diabetes.

1. Kontroller blodsukkernivået ofte

Fluktuerende hormonelle nivåer kan forårsake endringer i blodsukkeret. Kontroller blodsukkernivået oftere enn vanlig. Hold en oversikt over dine avlesninger for å dele med legen din.

2. Endre diabetes narkotika

Hvis blodsukkernivået øker på grunn av hormonelle endringer eller vektøkning, kontakt legen din som tar vare på diabetes. Du må kanskje øke dosen av stoffet eller legge til en annen medisin for å holde nivåene konstant.

3. ta vare på deg

Spis godt og forbli aktive er alltid viktige for diabetesbehandling, men dette gjelder spesielt i overgangsalderen. En høyere vektøkning i denne perioden kan gjøre diabetesforvaltningen vanskeligere.

Spis en rekke frukt, grønnsaker, hele korn, magert proteiner og fettfattige meieriprodukter. Prøv å være aktiv i minst 30 minutter om dagen for å hindre ytterligere vektøkning og å håndtere diabetes.

4. Administrer hjerterisiko

Kardiovaskulære sykdommer er vanligere hos personer med type 2 diabetes. Etter overgangsalderen øker risikoen for hjertesykdom også.

Det er viktig å gjøre alt for å håndtere risikoen for hjertesykdom du kan sjekke. Følg et sunt kosthold, trene, gå ned i vekt hvis du er overvektig og legen din anbefaler deg å gjøre det og slutte å røyke.

Videre styrer det ofte blodtrykk. Hvis det er høyt, spør legen din om endringer i livsstil eller medisiner for å senke det.

Kontakt legen din for vanlige kolesterolkontroller. Ta medisiner for å senke kolesterolet hvis du trenger det for å få nivåene til et sunt utvalg.

5. Be om informasjon om hormonbehandling

Hormonutskiftningen (TOS) -terapi kan bidra til å håndtere menopausale symptomer som varme blinker, natt svette og vaginal tørrhet. Søket finner at TOS også forbedrer følsomheten for insulinet, kroppsresponsen alle & # 8217; insulin, hos personer med type 2 diabetes.

Hormon erstatning terapi innebærer risiko, inkludert slag, blodpropper og # 8217 tumorer; livmor og bryst. Spør legen din om fordelene med rekruttering av harmonal terapi overskrider risikoen basert på din personlige og kjente historie om hjertesykdom og kreft.

Og første start, bedre. L & # 8217; harmonal terapi erstatning terapi Alle & # 8217; begynnelsen av overgangsalderen synes å være den sikreste.

6. Bevar ditt sexliv

Ikke gi opp å ha et sunt sentimentalt liv. Hvis du lider av vaginal tørrhet eller flampat av varme fra overgangsalderen og mangel på lyst fra diabetes, kontakt din gynekolog.

Et vaginalt smøremiddel eller et østrogen vil avle tørrhet og gjøre sex mer behagelig. Du kan gå på en erstatningshormonbehandling hvis legen din sier at det er trygt for deg.

7. Sjekk vekten din

Det er ting du kan gjøre for å hindre vektøkning under overgangsalderen. Rule L & # 8217; kalorisk inntak og fysisk trening for å tilpasse den til din nye metabolisme. Kontakt en diettist for å få råd om hvordan du går ned i vekt hvis en lege anbefaler deg å gjøre det.

8. Se etter Uti

L & # 8217; Høyt nivå av blodsukker skaper et gunstig miljø til bakterier som forårsaker urinveisinfeksjoner (UTI). Dråpen i østrogen i overgangsalderen øker risikoen for en av disse infeksjonene.

Hvis du har symptomer som et presserende behov for å gå, brenner meg når du tennes eller urin stinkende, kan legen din teste deg for en ivu. Du vil bli behandlet med et antibiotika hvis du er positiv.

L & # 8217;

Hvis du har å gjøre med overgangsalderen og type 2 diabetes samtidig, er det ting du kan gjøre for å administrere symptomene dine.

Arbeid med helsepersonell som inkluderer din grunnleggende lege, obstetrik og gynekologi og en endokrinolog. Informer legene dine hvis du har irriterende symptomer.

Hold symptomene på diabetes og overgangsalder under kontrollen, vil ikke bare hjelpe deg til å føle deg bedre. Du kommer også til komplikasjoner som hjertesykdom, nerveskade og synsfeil.