Mannlig brystkreft: Symptomer, risikofaktorer og mer

COS’er mannlig brystkreft?

Brystkreft oppstår når cellene vokser uten kontroll alt & # 8217;. Brystkreft kan spre seg til andre deler av kroppen.

Brystkreft er ikke bare en kvinnelig sykdom. Menn kan også kontrakt brystkreft, selv om det er sjeldent.

Symptomene på mannlig brystkreft er de samme som kvinner. Men siden menn ikke regelmessig kontrollerer brystet eller ikke sender til mammogrammer, er tegnene lettere å miste.

Ring legen din hvis du merker et av disse symptomene:

 • en knutepunkt i et bryst
 • en brystvorte som presser mot innsiden (invertert brystvorte)
 • Tørk fra brystvorten
 • Brystvorte smerte
 • rødhet, peeling, dimples eller andre hudendringer over brystet
 • Rødhet eller sår på brystvorten og areola (L’farget ring rundt brystvorten)
 • utvidelse av lymfeknuter under armen

Det er viktig å merke seg at brystforstørrelsen hos menn ikke er et tegn på brystkreft. Når dette skjer, kalles det gynekomasti og kan skyldes vektøkningen eller alle «8217; bruk visse medisiner.

Men menn har ikke et bryst, sant?

Menn har brystvev, akkurat som kvinner. Forskjellen er i mengden stoff de har.

Før puberteten har gutter og jenter samme mengde brystvev. Brystvevet består av melkproducerende kjertler kalt lobules, kanaler som bærer melk til brystvorter og fett.

Puberteten, eggstokkene for jenter begynner å produsere kvinnelige hormoner. Disse hormonene vokser brystet. Guttene produserer ikke de samme hormonene, så deres bryster forblir plater. Noen ganger kan brystet til en mann vokse fordi det tar på seg visse hormoner eller hvis det er utsatt for hormoner i # 8217; miljø.

Menn kan utvikle ulike typer brystkreft:

 • Duttal Cancer er en tidlig kreft som starter i melkeprodukter.
 • Lobulær karsinom begynner i melken som produserer kjertler.
 • Pagets sykdom begynner i brystkanaler og sprer seg deretter til brystvorten.
 • Inflammatorisk brystkreft gjør brystet hovne og blir rødt. Det er mye sjelden, men også veldig aggressiv.

De som er i fare?

Selv om brystkreft er sjeldent hos menn, er det viktig å vite om du er i fare. Dette skyldes at menn ikke blir utsatt for rutinemessig screening for brystkreft som kvinner.

Risiko for mannlig brystkreft inkluderer:

Alder: At du er en mann eller en kvinne, du er mer sannsynlig å inngå brystkreft når det er gammelt. L’Gjennomsnittlig alder for en manns diagnose er 68. Du kan imidlertid kontrakt brystkreft i alle aldre.

Genes: Brystkreft er kjent. Hvis din far, bror eller andre nære slektninger har blitt diagnostisert, kan du også være i fare. Noen gener øker sannsynligheten for å inngå denne kreften, inkludert BRCA1 og BRCA2-gener. Disse genene kodifiserer for proteiner som hindrer brystceller å vokse uten kontroll. Både menn og kvinner som arver mutasjonene til BRCA1 eller BRCA2-genet, har større risiko for brystkreft, selv om risikoen er fortsatt lav. Din risiko for livet av brystkreft handler om 1 prosent Hvis du har BRCA1-genet E 6 prosent Hvis du har BRCA2-genet.

Vektøkning: Adiposo vev frigjør østrogen kvinnelige hormon. Østrogener stimulerer brystkreftvekst. Mer overvektig, mer dette hormonet produserer.

Eksponering for hormoner: Du har større risiko for brystkreft hvis du tar hormonbaserte legemidler (for eksempel å behandle prostatakreft) eller hvis du har blitt utsatt for østrogen gjennom mat, plantevernmidler eller andre produkter.

Klinefelter syndrom: Denne tilstanden gir opphav til menn med en ekstra kopi av X-kromosomet. Normalt har menn en x og en y kromosom (xy). I Klinefeltersyndromet har de to kopier av kromosom x i tillegg til Y (XXY) kromosom. Menn med denne tilstanden har mindre testikler enn normalt. De produserer mindre testosteron og mer østrogen enn vanlig. Menn med Klinefelter syndrom er i større risiko for brystkreft.

Intent alkoholforbruk: Drikke mye alkohol kan forårsake en økning i blod østrogen nivåer.

Leversykdom: Cirrhosis og andre sykdommer som ødelegger leveren, kan redusere mengden av mannlige hormoner og øke mengden østrogen i kroppen.

Testikulær kirurgi: Testingskader kan øke risikoen for brystkreft.

Stråling Eksponering: Stråling er koblet til brystkreft. Hvis du har mottatt bryststråling for å behandle en annen type kreft, kan du være mer i fare for brystkreft.

Mer informasjon om kariotypen, en laboratorietest som bidrar til å undersøke kromosomene »

Hvordan vanlig mannlig brystkreft er?

Brystkreft hos menn er sjeldne, men kan fortsatt skje. Menn tjener mindre enn 1 prosent av alle tilfeller av brystkreft. Risikoen for at en mann til kontrakt brystkreft under sitt liv handler om 1 på 1000.

Sykdommen er mye mindre vanlig hos menn fordi deres brystkanaler & # 8211; hvor kreften begynner & # 8211; De er mindre utviklede enn kvinner. Menn har også lavere nivåer av østrogen, L’hormonfôring av brystkreftvekst.

Er det alvorlig?

Brystkreft kan spre seg til andre deler av kroppen, noe som gjør det mer alvorlig. Mannlig brystkreft er så alvorlig som kvinnelig brystkreft.

Ditt perspektiv avhenger av hvilken type kreft du har og fra hastigheten som den er diagnostisert med den. Dine helbredende sjanser er høyere hvis du tar kreft på forhånd. Overlevelsesraten knyttet til fem år for en mann med brystkreft i stadion 0 eller 1 er 100 prosent. Derfor er det viktig å regelmessig sjekke brystet og umiddelbart underrette legen din dersom du finner symptomer på brystkreft.

Tilleggsinformasjon: Brystkreft Staging »

Hvordan redusere risikoen

Mange risikoer for brystkreft, som familiehistorie og # 8217; alder, er ute av kontrollen din. Men det er noen risikofaktorer du kan sjekke, inkludert fedme.

Her er noen forslag til å redusere sjansene for å kontrahente brystkreft:

 • Hold vekten i et sunt intervall. L’Fedme kan endre hormonbalansen i kroppen din, og øke sjansene for å få kontraktkreft. Hvis du er overvektig, snakk med legen din og en dietiker for å endre mat og treningsplan.
 • Tren nesten hver dag i uken. Mangel på fysisk aktivitet kan endre dine hormonelle nivåer, noe som gjør deg mer utsatt for kreft.
 • Unngå eller begrenser alkoholen. L’Rekruttering av to eller flere alkoholholdige drikkevarer per dag er blitt koblet til en økning i risikoen for brystkreft Hos kvinner. Selv om forbindelsen ikke er så klar på menn, er det fortsatt verdt å kutte den.

Hvis mannlig brystkreft er tilstede i familien din, kan du kanskje ikke forhindre det. Du kan imidlertid ta det snart ved å vite din risiko. Snakk med en genetisk konsulent for å ta testen for BRCA1, BRCA2 og andre gener.

Finn ut: Hvor nøyaktige genetiske tester som du kan ta med hjem? »