Mangel på leger: Vi kan trenge 90 000 ekstra leger for 2

Hvis noen ber deg om å ikke gå inn i arbeidsfeltet deres, gjør du klokt i å lytte.

Hvis det rådet kom fra legen din, kan du være dum å ikke ta det.

Selv om det er utallige foreldres drøm at barnet deres blir lege, er realiteten denne de fleste leger vil ikke anbefale medisin som en karriere til sine barn eller andre unge.

Dr. Ernest Brown er en familielege som bare gjør hjemmebesøk i Washington, DC. Vil anbefale at sønnen hans bare praktiserer medisin hvis han gjorde det i et annet land enn USA.

«Det er ikke noe hjerte eller sjel,» sa han til Healthline. «De er alle råvarer og profitt.»

Dr.Kristen Miranda-Gaines jobber i obstetrikk og gynekologi ved Kaiser Permanente i Oakland, California. Han tar forbehold om en anbefaling for sitt yrke.

«Jeg vet ikke. Jeg pleier å si nei, men samtidig er det vanskelig fordi jeg ser folk i mange jobber som er frustrerte og desillusjonerte, sa hun til Healthline. «Jeg ville ikke overtale eller fraråde dem, men jeg ville fortelle dem om virkeligheten.»

En realitet er at halvparten av praktiserende leger i USA rapporterer å redusere antall pasienter de planlegger å se, bytte til deltids- eller conciergemedisin, eller ta andre skritt for å behandle færre mennesker.

En annen er at American Association of Medical Colleges (AAMC) gir USA vil mangle 46 000 og 90 000 leger innen 2025. Omtrent en tredjedel av underskuddet vil utgjøre allmennleger.

Kyle Mattice, president for helsetjenester for Execu | Search Group, et rekrutterings- og bemanningsfirma på østkysten, sa at det var det travleste på 13 år ettersom ansettelser for leger og sykepleiere «skyter i været».

«I helsesektoren har vi sett det komme en stund,» sa han til Healthline. «Det kliniske behovet er reelt akkurat nå. Han er rask og rasende. «

Behovet for disse legene bestemmes av mange faktorer, hovedsakelig som f.eks 10 000 babyboomere når 65 år hver dag og millioner av nye pasienter som nå er forsikret under Affordable Care Act (ACA) begynner å gå til legen.

Forskning viser at amerikanere fortsetter å leve lengre, men ikke nødvendigvis sunnere, liv. Når vi blir eldre, vil vi sannsynligvis oppleve en eller flere kroniske tilstander som fedme, diabetes, hjertesykdom, høyt blodtrykk, leddgikt, depresjon, avhengighet eller demens.

Og vi regner med at noen gjør oss bedre.

For å finne ut mer: slik vil legekontoret ditt se ut om fem år «

Legen er i (nød)

Hvor kjipt det kan være å være lege i USA, et sted hvor helseutgifter overstiger 2.5 billioner dollar i året?

For mange leger som praktiserer i dag, er han tvunget til å gjøre mer med mindre, et scenario som for dem eroderer kjerneverdiene til yrket.

De i medisinsk profesjon sier at nøkkelen til et sunt samfunn er tillit mellom lege og pasient, dyrket over tid gjennom meningsfylte interaksjoner, diskusjoner og forståelse.

Det truende problemet med moderne helsevesen, sier de, er at modellen er designet for å øke produksjonen, ikke bedre langsiktig helse.

Dette skaper igjen høye nivåer av stress når produktiviteten blir konfrontert med altruisme. Og ingen er enig i at det ikke er nok hender når man løfter tung last.

«Helselandskapet har endret seg siden vi vokste opp,» sa Mattice. «Den nye helsemodellen er veldig pasientdrevet og handler om kostnadsbesparelser.»

TIL undersøkelse av 13 575 amerikanske leger fant at 80 % sier at forholdet til pasientene deres er den mest tilfredsstillende delen av jobben deres, men lider av helsebyråkrati, noe som skaper et høyt nivå av pessimisme for fremtidens medisin.

Mer enn 84 % av legene som ble intervjuet sier at medisinsk profesjon er i tilbakegang, en tredjedel sa at de ikke ville valgt medisin som karriere hvis de hadde omtanke, og 60 % sa at hvis de kunne ville de pensjonere seg umiddelbart.

Men å bli lege i USA er en form for moderne kontraktsbinding. Etter høyskoleutdanning, medisinsk skole og residens, står nye leger overfor en gjennomsnittlig gjeld på $169 000.

Med tanke på gjennomsnittslønnen for leger overstiger ikke $ 60 000 per år før etter det femte året med praksis, gir det ingen økonomisk mening å komme inn i medisin for pengene, spesielt med tanke på timene det tar.

«Jeg må fortsatt være i felten det neste tiåret for å betale ned studielånene mine,» sa Miranda-Gaines, og la merke til at hun har 150 000 dollar igjen av sin opprinnelige gjeld på 200 000 dollar.

Les mer: Leger får for lite betalt? «

Kvalitet lider med for få hender på dekk

Før Kaiser jobbet Miranda-Gaines som fastlege for klinikk, samfunnsklinikker som tilbyr helsetjenester og utdanning som trengs for vanskeligstilte mennesker i Oakland.

Med sin sosial rettferdighetstankegang trodde Miranda-Gaines at hun ville være på et sted som La Clínica resten av karrieren.

Men fordi den tjener de som trenger det mest, er refusjon for tjenester vanskelig å få, noe som betyr at eiendommen har måttet maksimere antall personer som serveres for å holde dørene åpne.

«Det som lider er kvaliteten på omsorgen,» sa Miranda-Gaines. «Jeg følte at disse systemene hadde betydelig omsetning og var ekstremt underbemannet. Det fikk meg til å føle meg usikker. «

Så det gikk videre til Kaiser, den største administrerte omsorgsorganisasjonen i landet. Til tross for størrelsen, Kaisers 17 791 leger rapporterer høyere tilfredshetsscore enn andre medisinske grupper.

Miranda-Gaines forventes imidlertid å se 24 pasienter om dagen. Og de 15-minutters planlagte besøkene varer ofte lenge, noe som betyr at hun alltid kommer for sent på de andre venterommene.

«Arbeidsvolumet er høyere enn det er folk å gjøre, men jeg kan ikke forestille meg et system der dette ikke eksisterer,» sa han. «Hvis jeg så færre pasienter, tror jeg at jeg kan levere bedre kvalitet.»

Selv om autonomi ofte er det første offeret av arbeid i administrerte omsorgsinstitusjoner, sa Miranda-Gaines at dette ikke er noe problem hos Kaiser.

«Deres retningslinjer er basert på evidensbasert medisin,» sa han. «Jeg har ikke mottatt noen pushbacks hvis jeg bruker mitt beste skjønn og går imot dem.»

Les mer: Hvorfor det trengs flere ikke-hvite leger «

Utviklingslandskapet for fastlegen

Akkurat som Miranda-Gains måtte gå fra familiepraksis til obstetrikk/gynekologi innenfor Kaiser-systemet, blir leger ofte presset til å fokusere på en spesialitet innen helsesystemet.

Familielegen – han som var hjørnesteinen i hvite frakker og stetoskoper – mister raskt fotfestet i amerikansk helsevesen.

«Jeg er en familielege og vi er dinosaurer,» sa Brown, DC-hjemmelegen. «I moderne helsevesen er medisin en fabrikkjobb».

Det er derfor Brown bestemte seg for å «stille inn, slå på og droppe ut».

Han gjør to typer hjemme- (eller hotell) besøk: concierge-medisin for å besøke dignitærer og veldedighet bryr seg om de fattige og hjemmegående i vår nasjons hovedstad.

Browns donerte bil og 740 kvadratmeter store leieleilighet fungerer som hans kontor, og lar hjemmepleie gi «et engasjement ulikt noe annet der ute».

«Jeg belaster ikke pasienter når jeg først ser dem,» sa Brown. «Jeg belaster dem når de forbedrer seg slik at de ser verdien.»

I 2012 ble han kalt til et hotellrom på Dupont Circle i Washington. Der hadde en pasient kastet opp men måtte være klar til neste møte. Brown ga mannen et drypp og noen injeksjoner og etter 45 minutter følte pasienten seg bedre. Brown hjalp til og med mannen med å kle på seg.

Mannen var Dimitris Avramopoulos, daværende forsvarsminister i Hellas, og møtet hans var med president Barack Obama. Som et takketegn fløy Avramopoulos med Brown til øya Kos, hvor Hippokrates underviste i medisin.

«Han ba meg gå ut dit og avlegge den hippokratiske eden, og jeg gjorde det,» sa Brown. «Han viste meg hvor viktig oppmerksomheten min var for ham. Det er det eneste du vil se: komfort i omsorgen. «

Brown sier at for å forbedre helsevesenet og gjenopprette hjertet og sjelen til medisinen, må nasjonen gå bort fra institusjonalisert medisin. Innenfor disse HMOene er fokus på sykdom og behandling, så leger kan ikke fullt ut ta vare på pasientene sine ved å fokusere på deres helse og velvære.

For å endre dette, sa han, ville det kreve en revolusjon.

«Du kan ikke stoppe bilen. Det er som Big Tobacco eller Big Oil. Det har blitt en koloss, som en kreft, sa han. «Du kan ikke komme i nærheten av helse for å tjene penger på det. Det er livet.»

For å finne ut mer: Leger hater virkelig Obamacare? «

Fremveksten av sykepleiere og medisinske assistenter

Mange sier at allmennmedisin, det vil si oppmerksomheten på behandlingen av hele pasienten og ikke bare av et enkelt organ, er i tilbakegang.

Leger oppfordres til å påta seg spesialisert arbeid fordi det er der de kan finne verdi i helsevesenet ovenfra og ned.

Sykehussystemer over hele landet er mer avhengige av sykepleiere for rutinemessige pasientbesøk, noe som reduserer behovet og bygger bro over hull for medisinsk mangel.

Siden USA står overfor en mangel på mellom 46 000 og 90 000 leger innen 2025, vil det være behov for ytterligere 47 600 sykepleiere innen 2022, ifølge anslag fra Bureau of Labor Statistics (BLS).

Mens tilgjengelige oppgaver varierer fra stat til stat, kan sykepleiere – de med master- og styresertifisering – utføre mange av de samme nøkkelfunksjonene som en lege, for eksempel å forskrive medisiner og bestille tester.

Siden registrerte avanserte sykepleiere (APRN) i gjennomsnitt får mindre enn halvparten av den gjennomsnittlige fastlegen, utnytter sykehussystemene dem slik de pasientene vil se oftest. (Den gjennomsnittlige fastlegen tjener 227 541 dollar i året, ifølge data fra mer enn 18 000 leger. APRN-er er i gjennomsnitt $96 460.)

«Hva dette oversettes til er størst verdi for pengene,» sa Brown.

Når det gjelder tilgjengelige karrieremuligheter som lar folk jobbe direkte med pasienter, er det vanskelig å konkurrere med feltet medisinsk assistent (PA), som ble rangert som et av de beste yrkene i 2015.

Forventet å vokse 38 prosent, mye raskere enn gjennomsnittet for alle yrker BLS planlegger at ytterligere 2022 AP-er vil være nødvendig med 33 300.

I samarbeid med en lege eller kirurg undersøker PA-er pasienter, diagnostiserer sykdommer og skader og gir behandling for et gjennomsnitt på $90 930 per år.

Jeffrey Katz, president for American Academy of Physician Assistants, uttalte at PA-er er avgjørende for å hjelpe pasienter med å navigere i helsevesenet og er i forkant med å opprettholde pasientens empati, lidenskap og forsvar.

«Dette er det som mangler i medisinen i dag,» sa han til Healthline. «Vi prøver virkelig å være rimelige og forbli lidenskapelig opptatt av å hjelpe pasienter».

PA-er oppnår en mastergrad gjennom et av 196 akkrediterte programmer i USA, der Katz sier at det ofte er 10 ganger flere søkere enn tilgjengelige plasser. For å holde tritt med etterspørselen forventes ytterligere 66 PA-programmer å bli lansert i løpet av de neste fem årene.

For å finne ut mer: Fremtiden til helsevesenet kan ligge i conciergemedisin «

Søknader fra American Medical School på et rekordhøyt nivå

I løpet av 1960- og 1970-tallet var det en bølge av nye medisinskoler som åpnet dørene for studenter. Men ingen har vært åpne siden 1986 før Florida State University ble akkreditert i 2005, ifølge AAMC.

I dag er det 141 akkrediterte medisinskoler i USA – tre underviser for tiden sin første klasse med elever. Ytterligere ni universiteter har søkt om akkreditering ved Samhandlingsutvalg for medisinsk utdanning.

Men når det gjelder å finne et sete i et av disse klasserommene, er det fortsatt et svært konkurransedyktig musikalsk stolspill ettersom medisinske skoleapper setter rekord.

I fjor, 49 480 personer har søkt på medisinskoler i USA, med et gjennomsnitt på 15 spørsmål til ulike skoler per kandidat.

Skolene som så flest søknader – Drexel University, George Washington, Georgetown, New York Medical og Chicago Med Franklin – meldte seg inn mellom 1.2 og 1.8 % av kandidatene, ifølge AAMC-data.

Totalt sett førte disse 731 595 søknadene til 20 343 registreringer, eller litt mindre enn 3 prosent.

Men AAMC Vente påmeldinger ved medisinskoler vil nå 21 434 studenter per år innen 2017, en økning på 30 % sammenlignet med 2002.

Av de som begynner på medisinsk skole, forblir konfirmasjonsratene høye, men studentene bruker stadig lengre tid på å bestå dem.

Mens fireårige konfirmasjonsrater holdt seg nær 90 % på 1970-tallet, var antallet studenter som ble uteksaminert innen fire år et rekordlavt nivå på 83 % i 2013, ifølge AAMC.

De fleste av disse nyutdannede vil ved slutten av oppholdet og eksamenene om bord velge sykehusarbeid fremfor privat praksis.

Å være «kontorlege» eller en av de ansatte ved et medisinsk anlegg betaler generelt mer med mer fritid. Men, som nevnt før, kommer det ofte med prisen for redusert autonomi og tid til å håndtere pasienter.

I likhet med Brown, blir mange leger frustrerte av medisinske grupper og drar til praksis på egenhånd.

Dette byr selvfølgelig på utfordringer for yrket som praktiserer medisin.

Lær mer: noen sykehus overbelaster opptil 1000 prosent «

Privat sektor har sine egne utfordringer

Fra 2012 var 53% av legene selvstendig næringsdrivende, ifølge American Medical Association, men flere private praksiser blir kjøpt av enheter i større skala.

I tillegg til å være erfarne og oppdatert innen medisin, må leger i privat praksis også ha gode lederegenskaper for småbedrifter. Selv om dette innebærer like, om ikke mer, tid brukt på papirarbeid, gir det ofte utbytte når det gjelder hvordan en lege velger å praktisere.

Dr. Allen Kamrava er en kolorektal kirurg som har praktisert i privat praksis i Los Angeles det siste halvannet året. Etter å ha tilbrakt tid i andre medisinske grupper, bestemte han seg for å gå ut på egenhånd.

Han bruker fire dager i uken på å se pasienter, mens onsdagen er forbeholdt papirarbeid og lønn.

«I utgangspunktet har jeg modellert praksisen min etter hva jeg vil forholde meg til og hvem jeg vil jobbe med,» sa han til Healthline en onsdag i september.

Mens Kamrava sier at hun tjener mindre i privat praksis enn hun gjorde som lønnet kirurg, sier hun at det er potensial til å gjøre mer underveis. Målet hans, sier han, er å kunne kjøpe et hus og sende barna til en privatskole.

Men bare fordi han er sin egen sjef betyr det ikke at han sitter på hauger med penger. Kamrava samarbeider med lokale sykehus for å utføre operasjoner på pasientene sine.

Nylig trengte en av vennene hans en nybygget endetarm. Av de 297 000 dollar som ble fakturert til pasienten, sa Kamrava at hun samlet inn bare 1 540 dollar, som inkluderte alle konsultasjoner før og etter operasjonen.

«Det som skjer innen medisin er at alle pengene går til sykehus,» sa han.

Å få refusjon, enten gjennom private forsikringsselskaper eller den føderale regjeringen for Medicaid eller Medicare, er en stor hindring for leger i privat praksis.

Disse økende frustrasjonene skaper den iboende pessimismen om strukturen til moderne medisin, ikke dens praksis. Kamrava kaller det «bakgrunnsstøy».

«Når folk sier at de ikke liker medisin, er det bakgrunnsstøy,» sa han. «Jeg liker medisiner, men bakgrunnsstøyen gjør meg gal.»

For å finne ut mer: «Cowboy Surgeons»: hvorfor sykehus kollapser på dem «

Deaktivering av bakgrunnsstøy

All denne bakgrunnsstøyen er en realitet for medisinsk profesjon, enten den er ansatt av helsepersonell eller i privat praksis.

I boken Totalt engasjement: veiledningen for helsepersonell for å helbrede deg selv, dine pasienter og din praksis, Dr. Mark Tager og medforfatter Dr. Mimi Guarneri beskriver vanlige frustrasjoner med helsevesenets byråkrati og økende misnøye i medisinsk profesjon.

Hvis det fortsetter å være et overveldende press på leverandørene for å se flere pasienter, vil flere strømme inn i mindre praksiser, og skape et enda større hull i tilgjengelige leger, hevder de.

Men, sier Tager, mange vil fortsette å bruke «gullhåndjernene» for å tjene et bærekraftig levebrød mens de absorberer stress.

«De aller fleste helsearbeidere vil tåle det og bli der det er, mange vil lide i stillhet,» sa han til Healthline. «Bare papirarbeid drukner folk. Det er forbløffende. I utgangspunktet blir empati beseiret av leger «.

Leger, kirurger, sykepleiere eller andre i helsevesenet må være spesielt oppmerksomme på seg selv for å forhindre utbrenthet i et felt der arbeidet deres er mer nødvendig enn noen gang, sa Tager.

Dette, sier han, gjøres ved å være bevisst på de tingene som kan endres og takknemlig for endringene man klarer å gjøre.

«Uten kontroll er det mye vanskeligere å føle seg bra,» sa han.