Mandelsyre: Fordeler, Bruker, Vs. Glykolsyre og forholdsregler

Mørke flekker, rynker, obtenesseness og akne er hudpleieproblemer som mange mennesker prøver å overvinne. Den gode nyheten er at mange benkprodukter (OTC) inkluderer ingredienser som vender mot disse spesifikke bekymringene, samtidig som det forbedrer det generelle hudutseendet;.

L’Mandelsyre er en av disse fordelaktige ingrediensene. Selv om det ikke er mange undersøkelser på denne hydroksy acid alpha (AHA), tror du det er delikat på huden og kan hjelpe med akne, tekstur av huden, Hyperpigmentation og effekten av «8217 ; aldring.

Fortsett å lese for å lære mer om’mandelsyre og hvordan du bruker den til å være til nytte for huden din.

Om mandelsyre

L’mandelsyre er avledet fra kjærlige mandler. Er en AHA designet hovedsakelig for bruk med akne med L & # 8217.

AHAS er naturlige og syntetiske ingredienser som gir fordeler for hudpleie som strekker seg fra’EFFOLIATION ALL’Hydrering og kompaktitet.

Andre typer AHAS tilstede i hudpleie linjer inkluderer glykolsyre og L’sitronsyre.

Fordeler med Mandelsyre på & # 8217

Delikat på huden

En av de viktigste fordelene med mandelsyre er at det kan være mer delikat på huden enn andre ahas. Dette gjør det til et ideelt valg for de med sensitiv hud.

Denne delikatessen synes å være på grunn av mandelsyren som er en av de største AHA, og dermed penetrerer huden i et lavere tempo. Dette gjør det mindre irriterende for huden.

Akselerere mobilomsetning

L’Mandelsyre akselererer mobilomsetning og fungerer som en kraftig eksfolant for å fjerne døde hudceller. Av denne grunn er mandelsyren funnet i noen kjemisk peeling.

Fremmer kollagenproduksjonen

L’mandelsyre forbedrer også hudens utseende fordi den favoriserer produksjonen av kollagen, som er det viktigste proteinet som er tilstede i huden og i bindevev.

Resultatene fra’bruk av mandelsyren varierer fra person til person, men noen annedo en anekdotisk en forskjell i deres hudfarge og i # 8217; utseende etter et par uker.

USI Dell’mandelsyre

L’Mandelsyre kan forbedre ulike hudpleieproblemer, for eksempel:

1. Kviser

Hudoljer, bakterier, døde hudceller og betennelse kan utløse akne. L’Bruk av hudpleieprodukter som inneholder mandelsyre bidrar til å regulere sebumproduksjon, låse opp porene og redusere betennelse. Dette kan forårsake færre utbrudd av akne.

En nylig studere Han fant at en kjemisk peeling med 45% mandelsyre var like effektiv som en kjemisk peeling med 30% salisylsyre i # 8217; mild til moderat akne.

Studioet fant også at mandelsyren kan ha en fordel i løpet av 10217; salisylsyre i behandlingen av den inflammatoriske akne (papules og pustler) og mandelsyren kan også ha færre bivirkninger.

2. Tekstur av huden

L’eksfolierende virkning av mandelsyren fjerner de døde hudcellene, som kan forlate huden mer brus og glatt.

3. Hyperpigmentering

L’Mandelsyre kan også ha noen lynegenskaper for mørke flekker, som de som observeres i melasma.

Søk etter 1999 viser at mandelsyren kan redusere molasma hyperpigmentering opp til 50% i ca 4 uker.

4. Rynker og subtile linjer

Ifølge en 2013 studie, Kjemiske peeling med mandelsyre kan bidra til å stimulere kollagenproduksjonen, som har en tendens til å synke med alderen. Dette kan bidra til å myke utseendet på rynker og fine linjer, noe som resulterer i et mer livlig og ungt aspekt.

Forholdsregler for L’mandelsyre

Selv om mandelsyren anses som delikat på sensitiv hud, bør du snakke med en hudlege før du starter ny ansiktsbehandling.

En hudlege kan gi deg en guide, basert på dine individuelle behov, om hvordan man skal inkludere L’mandelsyre i hudpleie regimet og hvilke produkter som skal brukes.

Bivirkninger av Mandelsyre på & # 8217;

C’er risikoen for bivirkninger når du bruker ethvert hudpleieprodukt. Noen mennesker kan bruke l’mandelsyre uten problemer, men du bør slutte å bruke denne AHA hvis du manifesterer noen form for irritasjon, inkludert:

  • rødhet
  • opphovning
  • klø

Hvis L’hudirritasjon utvikler seg etter flere dager eller uker med bruk av mandelsyre, kan dette skyldes overdreven bruk. Reduser antall ganger du bruker produkter som inneholder mandelsyre per dag for å se om huden din forbedres.

Du bør også diskutere dette problemet med en hudlege og følge deres råd.

Mandelsyre vs glykolsyre

L’glykolsyre er en annen AHA mye brukt i mange hudpleieprodukter. Det er avledet fra sukkerrøret og er effektivt for å exfoliere huden, redusere tynne linjer og forhindre akne, andre a 2009 studie.

Glycolic har den minste molekylvekten blant alle ahas og deretter penetrerer lettere inn i huden. Av denne grunn kan glykolsyren være mer irriterende for huden enn mandelsyren.

På grunn av den bredere molekylære strukturen trenger den mandelsyren ikke huden dypt som glykolsyre, så det er mer delikat på huden.

L’Mandelsyre har vist seg å være effektiv selv for den inflammatoriske akne og noen fabrikker av hyperpigmentering Behandle solskader og ensartet pigmentering.

L & # 8217;

At du prøver å bli kvitt akne eller for å forbedre tekstur av hud og hyperpigmenterte flekker på huden, en sammenhengende og god hudpleie rutine er grunnleggende.

L’mandelsyre kan forvandle huden din til bare 2 uker. Er en’utmerket valg for sensitiv hud, siden det er mindre irriterende enn andre AHA og har små bivirkninger.

Før du bruker noen form for kjemisk peeling, er det en god ide å konsultere en hudlege. De kan anbefale produkter og hvordan de skal gjøre dem best for din hudtype.