Mancini: Helse Risiko og andre fakta

Om lag 10% av befolkningen er venstrehåndet. Resten er quurrested og ca 1% er ambidextrous, noe som betyr at det ikke har den dominerende hånden.

Ikke bare er mangelen på numerisk underlegenhet på om lag 9 til 1 sammenlignet med retten, men det er også helserisiko som synes å være større for venstrehåndet.

Mancini og brystkreft

TIL 2007 studie Publisert i British Journal of Cancer undersøkte preferansen av hånden og risikoen for kreft. Studien foreslo at kvinner med en dominerende venstre hånd har større risiko for å bli diagnostisert med brystkreft sammenlignet med kvinner med en dominerende høyre hånd.

Risikoen forskjellen er mer uttalt for kvinner som har hatt overgangsalder.

Forskerne bemerket imidlertid at studien bare undersøkte en liten befolkning av kvinner, og det kan ha vært andre variabler som påvirket resultatene. Studien konkluderte med at ytterligere undersøkelser er nødvendige.

Mancini og forstyrrelse av periodisk lembevegelse

TIL 2011 studie Dell’American College of Chest Physicians foreslo at Mancini har betydelig høyere sannsynligheter for å utvikle en periodisk lemmåteforstyrrelse (PLMD).

Denne lidelsen er preget av ufrivillig og repeterende bevegelser av lemmer som oppstår under søvn, med tilhørende avbrutt søvnsykluser.

Mancini og psykotiske lidelser

TIL Studio 2013 av Yale University Fokusert på høyre og venstre hånd av polikliniske pasienter i en mental helse struktur av samfunnet.

Forskere fant at pasientene studerte med farer og bipolar lidelse, 112%, som depresjon og bipolar lidelse, ble igjen. Dette ligner på prosentandelen av den generelle befolkningen, så ikke C’Det var en økning i forstyrrelser i # 8217; humøret i de som var venstrehåndet.

Men når pasienter med psykotiske lidelser studeres, for eksempel schizofreni og schizoaffektiv lidelse, rapporterte 40% av pasientene å skrive med venstre hånd. Dette var mye høyere enn det som ble funnet i kontrollgruppen.

Mancini og PTSD

TIL 2007 studie Publisert i Journal of Traumatic Stress undersøkte en liten mester på nesten 600 mennesker Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD).

Gruppen på 51 personer som møtte kriteriene for en mulig diagnose av PTSD inneholdt et betydelig større antall Mancini. Mancine folk hadde også betydelig høyere score i PTSD excitation symptomer.

Forfatterne foreslo at foreningen med venstre hånd kan være en robust funn i folk med PTSD.

Mancini og alkoholforbruk

TIL 2011 studie Publisert i British Journal of Health Psycchology indikerte at Mancini rapporterte å konsumere mer alkohol sammenlignet med Destricani. Denne studien av 27.000 deltakere selvstudent oppdaget at folk venstrehendt folk hadde en tendens til å drikke oftere enn de rette håndene.

Men i å utvikle dataene konkluderte studien at mancini ikke lenger var sannsynlig å binge ned eller bli alkoholholdige. Tallene indikerte ikke en «8220, grunnen til å tro at det er forbundet med overdreven alkoholforbruk eller et risikabelt forbruk».

Mer enn bare direkte helserisiko

Det ser ut til at mancini har andre ulemper i forhold til ødeleggelsen. Noen av disse ulempene kan i noen tilfeller være relatert til fremtidige helseproblemer og tilgang.

Ifølge en 2009 studie Publisert på demografi, dominerende barn med venstre hånd er gjenstand for ingen akademisk utfører som deres ødeleggende jevnaldrende. I ferdighet som lesing, skriving, ordforråd og sosial utvikling, har Mancini fått lavere score.

Tallene har ikke endret seg vesentlig når studien styrte variablene, for eksempel foreldres engasjement og sosioøkonomisk tilstand.

TIL 2014 Harvard Studio Publisert i Journal of Economic Perspektiv antydet at Mancini sammenlignet med Destricani:

 • De har flere læringsvansker, som dysleksi
 • ha mer følelsesmessige atferd og problemer
 • Fullfør mindre skolegang
 • Arbeider i jobber som krever mindre kognitive evner
 • De har en lavere årlig inntekt fra 10 til 12%

Positiv helseinformasjon for manglende

Selv om Mancini har noen ulemper fra helsepunktet, har de også noen fordeler:

 • TIL 2001 studie Over 1.2 millioner mennesker konkluderte med at Mancini ikke hadde en ulempe for helse i tilfelle allergier og hadde lavere sår og leddgikt.
 • Ifølge en 2015 Studio, Mancini gjenopprette fra hjerneslag og andre hjerneskader raskere enn destricani.
 • TIL 2006 studie foreslo at dominerende mennesker i venstre hånd er raskere enn de dominerende hendene på høyre hånd i # 8217; behandlingen mer stimuli.
 • TIL 2017 Studio Publisert i biologiske bokstaver har indikert at de dominerende idrettsutøvere i venstre hånd i noen idretter har en mye høyere representasjon av hva de har i den generelle befolkningen. For eksempel, mens om lag 10% av den generelle befolkningen er dominerende for venstrehåndet, er ca. 30% av krukkene D & # 8217, eliten i baseball er venstrehåndet.

Mancini kan også være stolt av deres representasjon på andre områder, for eksempel ledelse: fire av de siste åtte presidenter i USA og # 8211; Gerald Ford, George HW Bush, Bill Clinton og Barack Obama & # 8211; de var venstrehåndet.

Ta bort

Selv om dominerende mennesker i venstre hånd representerer bare ca 10% av befolkningen, synes de å ha høyere helserisiko for visse forhold, inkludert:

 • brystkreft
 • Lidelse i den periodiske lemmen bevegelsen
 • Psykotiske lidelser

Mancini ser også ut til å være nytte for visse forhold, inkludert:

 • leddgikt
 • Ulcers
 • Gjenoppretting av’Stroke