Mammografiske bilder: Forstå resultatene

Beskrivelse

Et mammogram er en type bryst røntgen. Legen kan bestille en mammografi av screening som rutinemessig kontroll.

Rutinemessige screeninger er en viktig måte å etablere en grunnlinje av hva som er normalt. De kan også være et verktøy for tidlig diagnose før de begynner å vise Sinus Cancer-symptomer.

Legen kan også bestille et mammogram hvis du er symptomatisk. Det kalles diagnostisk mammografi.

Etter testen undersøker en radiolog bildene og sender en rapport til legen.

Resultatene er tildelt en poengsum fra 0 til 6 basert på signalsystemet og brystbildedataene (Bi-Rads). Disse kategoriene bidrar til å kommunisere resultater og tillate radiologen å vite hva du skal se etter oppfølgingsbesøk.

Fortsett å lese for å se eksempler på mammografiske bilder og lære mer om betydningen av forskjellige resultater.

Mammografi Bildegalleri

Normalt bryst stoff

Brystene inneholder fett, sammen med fibrøst og kjertelstoff. Mer fibroglandulært stoff du har, tettere er brystet ditt. Radiologen vil klassifisere tettheten av brystet ditt ved hjelp av fire kategorier:

  • nesten helt fett
  • Spredte områder av tetthet Fibroglandlare
  • heterogen
  • ekstremt tett

Når brystene er for det meste fett, er mammografisk stoffet mørkt og gjennomsiktig. Dette forenkler påvisning av uregelmessigheter, som generelt ser ut til å være hvite.

Det tette brystet virker fullt hvitt på et mammogram. Selv tumorer og andre masser virker hvite, så det er vanskeligere å oppdage uregelmessigheter. Mange kvinner har et tett bryst. Vanligvis, men ikke alltid, blir brystet ditt mindre tett med l’alder.

Noen stater krever leverandører til å varsle kvinner som har tette bryster. Hvis du mottar et slikt varsel, betyr det ikke at du har kreft, eller du vil utvikle kreft, selv om du har en litt høyere risiko.

Du kan ha et tett bryst og ha et negativt mammografisk resultat. Et negativt resultat betyr at ingenting unormal har blitt detektert. Ikke c’de var forvrengninger, kalsifikasjoner eller knuter og brystet vises symmetrisk. BI-RADS-poengsummen for dette er 1.

Brystsekrets

Fotballavsetninger i brystet kalles sinus forkalkninger. De er vanlige i mammogrammer, spesielt hvis du er i postmenopause.

Hvis du har forkalkninger, vil de vises som hvite flekker på bildene.

Makrokalycater ser ut som store poeng eller hvite linjer. Jeg er vanligvis ikke kreft. Microcalcifications virker små hvite granulater, vanligvis gruppert sammen. De fleste er ikke karsinogener, men noen ganger kan de være en tidlig kreftindikator.

Dette bør brukes til sammenligning hver gang du har et nytt mammogram.

Du kan også få et resultat av & # 8220; sannsynligvis godartet & # 8221; med en to-rads score på 3. Faktisk, C’er en 98 prosent Mulighet for at oppdagelsen er godartet. Men du kan bli bedt om å gjøre en mammografi av oppfølging i 6 måneder for å se om noe endres.

Fibrocistic brystvev

Kreft er ikke den eneste grunnen til at du kanskje har et brystnitule. Du kan også utvikle fibrose eller cyster.

Fibrose er når du har mye fibrøst stoff. Når du berører et fibrøst område, føles brus eller gummy.

Cysterene er lommer fulle av væske som har en jevn og veldefinert grensen. Hvis en cyste blir stor nok, kan den strekke brystvevet. Når du hører en cyste, er den vanligvis myk, øm og mobil.

Fibrocystiske endringer er mer sannsynlig å oppstå i løpet av graviditeten. De kunne være tydeligere like før syklusen. Som kalsifikasjoner kan fibrocystisk vev ha en Bi-Rads score på 2 eller 3.

Legen vil kanskje bestille en’andre mammografi eller en ultralyd for å undersøke fibrocystiske endringer.

Brystkreft

En kreft-svulst er vanligvis uregelmessig. I motsetning til en cyste, er tumorer solide og beveger seg ikke så fritt. De fleste kreftformige svulster er også smertefri.

Hvis radiologen ser en mistenkelig masse, vil den tildele en to-rads score på 4 til mammografi. Dette betyr at den har A’anomali som ikke ser ut til å være en kreft, men kan være. De vil sannsynligvis be deg om å gjøre en biopsi for å være sikker.

Når bildet er svært suggestivt enn en kreftformet svulst, er BI-RADS-poengsummen 5. Dette betyr at radiologen mener at det er en sjanse for 95% at svulsten er kreftfremkallende. En biopsi er nødvendig for å bekrefte en diagnose.

En BI-RADS-score på 6 brukes bare når det allerede er vist at svulsten er kreftfremkallende. Mammogrammer med denne poengsummen brukes til å overvåke behandling av brystkreft.

Brystprotesen

Hvis du har brystimplantater, bør du fortsatt gjennomgå mammografisk screening. Selv med planter, er mammografi en effektiv måte å skjerme kreft screening. Det er imidlertid vanskeligere å finne uregelmessigheter med plantene. C’Det er også en liten risiko for brudd på # 8217; plante under et mammogram.

Du bør nevne dine anlegg når du tar mammografiavtalen. Spør om radiologen har erfaring i # 8217; utførelse og lesing av mammogrammer av kvinner med planter.

Nevn det igjen når du ankommer for mammografi. L’Helseoperatøren må kanskje anskaffe noen ekstra bilder.

Forstå din to-rads score

Snakk med legen din på din BI-RADS-poengsum. De kan veilede deg gjennom resultatene og formulere anbefalinger for tester eller fremtidige behandlinger.

BI-RADS score hva det betyr 0 Resultatene er ikke avgjørende, eller radiologen vil ha en’et annet bilde for sammenligning. Radiologen vil anbefale et annet bildebehandlingsstudio (mammogrammer eller ultralyd) .1 Ingen anomalier har blitt oppdaget.2 Alt som ble funnet, for eksempel cyster eller forkalkninger, var godartet. 3 resultater er sannsynligvis godartede. En avbildningsoppfølging kan være nødvendig innen 6 måneder.4 A & # 8217 ble oppdaget; anomali som kunne være kreft, men mest sannsynlig er det ikke. En biopsi kan være nødvendig. 5a svulst har blitt identifisert med en sannsynlighet for at 95% av å være kreft. Du trenger en biopsi.6 En kreftformet svulst er bekreftet.

Hvor nøyaktige mammogrammer er?

Mammogrammer er nyttige for å finne uregelmessigheter før du kan oppleve dem. L’Tidlig identifikasjon betyr at behandling kan starte tidligere. Brystkreft er lettere å behandle før det er forskjellig utenfor brystet.

Men mammogrammer kan ha falske negative resultater, noe som betyr at noen svulster mangler. De kan også produsere falske positive resultater, noe som kan føre til biopsier eller andre unødvendige prosedyrer.

Samlet sett handler presisjonsraten om 87 prosent.

Bli tilbakekalt etter et mammogram

Bli tilbakekalt etter at et mammogram ikke nødvendigvis betyr at du har kreft. Betyr at noe trenger avklaring.

Noen ganger vil et mammogram ha en to-rads score på 0. Det betyr at du trenger flere bilder fordi mammografi ganske enkelt ikke var klart nok til å få en god lesning.

En poengsum 0 kan også bety at radiologen ønsker å lete etter endringer ved å sammenligne tidligere resultater med nåværende. Dette kan være nødvendig hvis dine tidligere mammogrammer har blitt utført i en annen struktur og ikke var tilgjengelig for radiolog. I dette tilfellet kan du be om en rekordoverføring.

Her er noen av grunnene til at du kanskje kalles:

  • Bildene var av dårlig kvalitet.
  • Radiologen venter på de forrige resultatene av mammografi for sammenligning.
  • Radiologen ønsker å ta en titt nærmere på brystkalkifiseringer, fibrocystisk vev eller andre mistenkelige masser.

Hvis du mistenker kreft, vil legen din bestille ytterligere tester, for eksempel en ultralyd, magnetisk resonans eller en vevsbiopsi.

Mammografiske anbefalinger

Screening retningslinjene endres med utviklingen av teknologi og som vi lærer mer om fordelene og risikoen for mammografi. For tiden, The American College of Physicians Anbefal følgende screeningsprogram for mellomrisiko kvinner:

  • Alder 40-49 år: Du bør snakke med legen din for å bestemme om du skal begynne å motta mammogrammer før 50 år.
  • Alder 50-74 år: Du bør sende inn mammografier hvert annet år.
  • 75 år og utover: forstyrrer mammografi.

De American Cancer Society har litt annerledes råd. De anbefaler at kvinner begynner å snakke med sine leger alle’alder av 40 på’alternativet for å begynne å motta mammogrammer og starte årlige mammogrammer alle & # 8217;. Foreslår også at kvinner passerer for å gjennomgå mammogrammer hvert annet år fra nr. 8217; alder 55 år.

Så lenge du er sunn, og du har en levetid på 10 år eller mer, bør du fortsette brystkreft screening. Legen kan anbefale et annet screeningsprogram eller tilleggstester hvis du har en særlig høy risiko for brystkreft.

Hvis du oppdager brystendringer, ikke vent på ditt neste mammografi av screening. Snakk med legen din.

Outlook

I tilfelle av spørsmål om mammografi resultater, snakk med legen din som bestilte dem. Hvis din mammografiske rapport refererer til tette bryster, kalsifikasjoner eller fibrocystisk vev, spør legen din hva det betyr og hvordan du påvirker deg.

Sørg for å nevne om du har kjente symptomer eller risikofaktorer for brystkreft, som for eksempel sykdomshistorien til sykdommen.