Mammografi 3-D: Kostnad, resultater og mer

Beskrivelse

Et mammogram er en radiografi av brystvevet. Det brukes til å oppdage brystkreft. Tradisjonelt ble disse bildene tatt i 2-D, så de er svarte og hvite flate bilder som en helsepersonell undersøker en dataskjerm.

3-D mammogrammer er også tilgjengelig for bruk med en 2-D eller solmammografi. Denne testen skyter flere sinusfotografier samtidig med forskjellige vinkler, og skaper en’klarere og mer dimensjonalt bilde.

Du kan også høre denne mer avanserte teknologien kalt Digital Breast Tomosyntese eller bare Tome.

Hva er fordelene?

Sekund Statistikk over brystkreft i USA, Nesten 63.000 kvinner vil bli diagnostisert med en ikke-invasiv form for brystkreft i 2019, mens nesten 270.000 kvinner vil bli diagnostisert med en invasiv form.

Tidlig diagnose er viktig for å avgjøre sykdommen før den er forskjellig og for å forbedre overlevelsesraten.

Andre fordeler med 3-D mammografi inkluderer følgende:

 • Det er godkjent for US Food and Drug Administration (FDA).
 • Det er best å oppdage brystkreft hos yngre kvinner med tett bryststoff.
 • Produserer detaljerte bilder som ligner de du ville få med en TC-skanning.
 • Reduserer ytterligere testavtaler for områder som ikke er kreftfremkallende.
 • Hvis det utføres av seg selv, utsettes det ikke kroppen til et betydelig større antall stråling enn tradisjonell mammografi.

Hva er ulempene?

Rundt 50 prosent av strukturene i brystkreftsovervåkningskonsortiet tilbyr 3-D mammogrammer, noe som betyr at denne teknologien ikke er lett tilgjengelig for alle.

Her er noen av de andre potensielle ulempene:

 • Det koster mer enn 2-D mammografi og forsikringen kan eller ikke dekker det.
 • Det tar litt tid å utføre og tolke.
 • Hvis det brukes sammen med 2-D mammografi, er strålingseksponering litt høyere.
 • Det er en relativt ny teknologi, noe som betyr at ikke alle risikoer og fordeler fortsatt er etablert.
 • Kan føre til Overstrain O & # 8220; falske samtaler & # 8221;.
 • Det er ikke tilgjengelig på alle steder, så du må kanskje reise.

Hvem er en kandidat for denne prosedyren?

Alle’alder av 40, kvinner som i gjennomsnitt skal snakke med legen når de begynner å screening.

De American Cancer Society Spesielt anbefaler at kvinner i alderen 45 og 54 utfører årlige mammogrammer, etterfulgt av besøk hvert 2. år på opptil minst 64 år.

De Task Force of US Estimering Services og American College of Physicians anbefaler kvinner å gjennomgå mammogrammer hvert annet år, fra 50 til 74 år.

Og brystet tomosyntese? Denne teknologien kan ha fordeler for kvinner i alle aldre. Når det er sagt, blir brystvevet av kvinner etter overgangsalderen mindre tett, noe som gjør tumorer enklere å identifisere bruk av 2-D-teknologi.

Som et resultat kan 3-D mammogrammer være spesielt nyttig for liten, Premenopause kvinner som har et tettere bryst stoff, ifølge Harvard Health.

Hvor mye koster det?

Ifølge kostnadsestimater er 3-D mammografi dyrere enn tradisjonell mammografi, så forsikringen din kan belaste deg mer for denne testen.

Mange forsikringspolicyer dekker helt 2-D-test som en del av forebyggende omsorg. Med bryst tomosyntese, L’forsikring kan ikke dekke kostnadene i det hele tatt, eller kan kreve en håndtering opp til $ 100.

Den gode nyheten er at Medicare har begynt å dekke 3-D-tester i 2015. All’begynnelsen av 2017, ble fem stater evaluert tilsetningen av en obligatorisk dekning av digital bryst tomosyntese. Stater med foreslåtte fakturaer inkluderer Maryland, New Hampshire, New Jersey, New York og Texas.

Hvis du er bekymret for kostnader, kontakt din medisinske forsikringsleverandør for å finne ut om den spesifikke dekningen av planen din.

Hva å forvente

Å ha et 3-D mammogram er veldig lik den 2-D-opplevelsen. Faktisk er den eneste forskjellen du kan se, er at det tar seg til minutt Lengre for å utføre en 3-D-test.

I begge projeksjonene komprimeres brystet mellom to plater. Forskjellen er at med 2-D, er bildene bare tatt fra front- og sidevinkler. Med 3-D, er bilder tatt i de som kalles & # 8220; seksjoner & # 8221; mer vinkel.

Og ubehag? Igjen er 2-D og 3-D-opplevelsene mer eller mindre det samme. Ikke c’det er mer ubehag forbundet med den avanserte testen enn den tradisjonelle.

I mange tilfeller kan du ha både 2-D og 3-D-tester som utføres sammen. Radiologer kan ta lengre tid å tolke resultatene av 3-D mammogrammer fordi det er flere bilder som skal undersøkes.

Hva sier forskningen?

En voksende data av data antyder at 3-D mammogrammer kan forbedre kreftdeteksjonshastigheten.

I en publisert studie Lancetten, Forskere undersøkte deteksjonen med bare 2-D mammogrammer enn bruk av 2-D og 3-D mammogrammer sammen.

Av de 59 tumorene som ble oppdaget, ble 20 funnet med både 2-D og 3-D-teknologi. Ingen av disse svulstene ble funnet med bare en 2-D-test.

TIL Oppfølgingsstudio ekko disse resultatene, men advart om at kombinasjonen av 2-D og 3-D mammografi kan føre til & # 8220; falske positive samtaler & # 8221;. Med andre ord, mens flere kreft oppdages ved hjelp av en kombinasjon av teknologier, kan det også føre til potensialet for overdreven diagnose.

fortsatt en annen studie Han undersøkte tiden som er nødvendig for å få bilder og lese dem på jakt etter kreftskilt. Med 2-D mammogrammer var gjennomsnittlig tid ca. 3 minutter og 13 sekunder. Med 3-D mammogrammer var gjennomsnittlig tid ca 4 minutter og 3 sekunder.

Selv L’Tolkning av resultater med 3-D var lengre: 77 sekunder mot 33 sekunder. Forskere har konkludert med at denne ekstra tiden har vært verdt det. Kombinasjonen av 2-D og 3-D-bilder forbedret screeningsnøyaktigheten og førte til færre samtaler.

Ta ut mat

Snakk med legen din på 3-D mammogrammer, spesielt hvis du er i premenopause eller mistenkelig for å ha et tett brystvev. Din forsikringsleverandør kan forklare eventuelle tilknyttede kostnader, samt dele posisjonene i nærheten av å utføre 3-D-tester.

Uansett den valgte metoden, er det viktig å ha årlige prognoser. Den tidlige diagnosen av brystkreft bidrar til å ta sykdommen før den sprer seg til andre deler av kroppen.

Finn kreft først åpner også flere behandlingsalternativer og kan forbedre overlevelsesraten.