Mammascellulitt: Årsaker, behandling, symptomer og mer

Beskrivelse

Brystcellulitt er en slags alvorlig bakteriell infeksjon som påvirker brysthuden.

Denne tilstanden kan oppstå på grunn av den ødelagte huden, men mesteparten av tiden er det resultatet av komplikasjoner på grunn av kirurgiske inngrep eller behandlinger mot kreft. Mens de fleste kvinner vil lide en brystkirurgi uten å utvikle en’1 hos kvinner 20 de er interessert.

Hvis ikke diagnostisert og raskt behandlet, kan brystcellulitt føre til potensielt dødelige komplikasjoner.

Symptomer

Symptomene på brystcellulitt har en tendens til å vise seg umiddelbart etter at huden brøt på noen måte. Dette inkluderer brystkreft kirurgi og andre relaterte graveringer. Hvis du har et immunsystem svekket av kreftbehandlinger, kan en enkel kutt føre til cellulitt.

Symptomene på brystcellulitt kan inkludere:

 • rødhet og hevelse
 • ømhet
 • feber
 • frysninger
 • smerte når berørt
 • Et sår som utstråler lys eller gule væsker
 • utslett
 • Røde striper som utvikler seg fra # 8217; utslett

Kontakt legen din dersom symptomene er utviklet som kan indikere brystcellulitt.

For å lære mer: Hva 8217; er en’brystinfeksjon? »

Våre initiativer

Cellulitt er en type hudinfeksjon som kan forekomme hvor som helst i kroppen. Er en bakteriell infeksjon som påvirker hudvevet like under hudoverflaten. Staphylococcus aureus og streptokokker er de to vanligste typer bakterier som forårsaker cellulitt. De kan få infeksjonen å trenge inn i de eksponerte kuttene. Et redusert immunsystem kan også øke risikoen for cellulitt.

Mammascellulitt er normalt ikke forårsaket av infiserte kutt som andre former for infeksjon. I stedet manifesterer denne typen infeksjon seg hovedsakelig fra behandlinger eller kirurgiske inngrep mot kreft. Fjernelsen av lymfeknuter kan svekke immunforsvaret og øke risikoen for cellulitt på toppen av kroppen. Dette inkluderer brystet ditt. Denne infeksjonen kan også forekomme etter L’brystforstørrelse eller reduksjon kirurgi.

Brystcellulitt vs inflammatorisk brystkreft

Brystcellulitt kan noen ganger være forårsaket av inflammatorisk brystkreft. Dette er imidlertid to separate forhold. Brystcellulitt utveksles noen ganger for inflammatorisk brystkreft og omvendt.

Inflammatorisk brystkreft er en sjelden form for brystkreft. Symptomene inkluderer:

 • rødhet
 • opphovning
 • smerte

Cellulitt kan forårsake feber eller kulderystelser, som ikke er symptomer på inflammatorisk brystkreft.

Imidlertid bør noen vesentlig endring i brystet bli vurdert av en lege så snart som mulig, slik at den kan bestemme årsaken.

Tilleggsinformasjon: Inflammatorisk brystkreft vs. Brystinfeksjon »

Når du skal se legen din

Cellulitt har en tendens til å utvikle seg og spre seg raskt. Kontakt legen din så snart som mulig hvis du mistenker en brystcellulitt eller kjente plutselige brystendringer. Dette kan bidra til å forhindre forverring av infeksjonen på & forårsake ytterligere komplikasjoner.

Legen din vil først utføre en fysisk undersøkelse. Noen ganger kan en blodprøve også hjelpe legen din diagnostisere brystcellulitt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke umiddelbart kan se en lege, be om hjelp på et senter for presserende omsorg eller i beredskapsrommet.

Behandling

Brystcellulitt, som med andre former for cellulitt, behandles med antibiotika. Disse er vanligvis tatt i 7-10 dager for å sikre at infeksjonen ikke oppstår. Ta hele reseptet som angitt. Legen vil sannsynligvis ønske å se deg etter et par uker for å sikre at infeksjonen er helt løst.

Spør legen din om du kan ta benk smertestillende (OTC), som paracetamol (Tylenol), for å lindre ubehag mens antibiotika gjør kurset.

Hvis du ikke svarer på reseptbelagte antibiotika, kan legen anbefale intravenøse antibiotika administrert på sykehuset.

Komplikasjoner

Hvis ikke behandlet, kan brystcellulitt føre til alvorlige komplikasjoner. A’blodinfeksjon kan føre til forgiftning (septikemi), som er potensielt dødelig.

Brystcellulitt kan også føre til lymphedem. Lymphedem er en tilstand der lymfeknuter ikke kan renne på riktig måte. Du kan være spesielt i fare hvis du har fjernet en eller flere lymfeknuter.

Outlook

Når du begynner å ta antibiotika, bør du legge merke til en forbedring av symptomene innen et par dager. Hvis du ikke ser noen forbedringer, ring legen din. De vil kanskje se deg igjen og muligens foreskrive en annen behandling.

Hvis immunforsvaret ditt er kompromittert av behandlinger mot kreft, C’Det er muligheten for at cellulitt kan komme tilbake. Snakk med legen din på måtene du kan øke immuniteten din. De kan gi deg en eskorte av en nødsituasjon for antibiotika som skal være på fingertuppene i tilfelle du utvikler brystcellulitt igjen.

Når den er diagnostisert og behandlet tidlig, har brystcellulitt et positivt perspektiv. Hvis ikke behandlet, er blod og dødsforgiftning mulig.

Forebygging

Cellulitt som oppstår fra et kutt eller en insektpunktur kan generelt forhindres med rengjøring og bandasje av interessert område. Hvis du får et kutt eller en bit å bryst, kan du kanskje bruke OTC-salver og pakker for å sikre at du ikke forvandles til cellulitt.

Mammas pammary cellulitt og kreftrelaterte behandlinger kan også forebygges ved å bringe noen små justeringer. Spør legen din om:

 • Vask området før du utfører gravering
 • gjennomgå prosedyrer i en poliklinisk struktur fordi risikoen for infeksjon etter et sykehusopphold er statistisk høyere enn sammenligning
 • ta antibiotika før eller etter en prosedyre som en forholdsregel, spesielt hvis du er mer utsatt for infeksjoner

Hvis du mistenker en cellulitt i brystet, ring legen din umiddelbart.