Mammas Ultralyd: Formål, prosedyre og resultater

Cos’er en’bryst ultralyd?

A’bryst ultralyd er en imaging teknikk som vanligvis brukes til svulster screening og andre brystanomalier. L’Ultralyd bruker høyfrekvent lydbølger for å produsere detaljerte bilder av sinus inne. I motsetning til røntgenstråler og TC-skanninger, bruker ultralyd ikke stråling og anses som trygge for gravide og ammende mødre.

Fordi det utføres en’bryst ultralyd?

Legen kan kjøre en’bryst ultralyd hvis en mistenkelig nodule er oppdaget i brystet. A’Ultralyd hjelper legen med å avgjøre om nodulen er en cyster som er full av væske eller en solid tumor. Det tillater også dem å bestemme posisjonen og størrelsen på nodulen.

Selv om A’bryst ultralyd kan brukes til å evaluere en brystnodul, kan ikke brukes til å avgjøre om knutepunktet er kreftfremkallende. Dette kan bare etableres dersom en prøve av stoff eller væske er fjernet fra knutepunktet og testet i et laboratorium. For å få en prøve av stoff eller væske, kan legen utføre en biopsi med sentral nålstyrt av ultralyd. Under denne prosedyren vil legen bruke en μltrasough som en guide mens du fjerner stoffet eller væskeprøven. Prøven vil da bli sendt til et laboratorium for analysen. Du kan føle deg nervøs eller redd mens du venter på resultatene av biopsien, men det er viktig å huske på fire av fem Brystneknuene er godartede eller ikke kreftfremkallende.

I tillegg til å bli brukt til å bestemme arten av A’mammas anomali, A’bryst ultralyd kan også utføres på kvinner som bør unngå stråling, for eksempel:

  • Kvinner under 25 år
  • gravide kvinner
  • Varige kvinner
  • Kvinner med mammas silikonproteser

Som jeg forbereder meg på en’bryst ultralyd?

A’bryst ultralyd krever ingen spesiell forberedelse.

Det er også viktig å unngå å bruke pulver, lotioner eller andre kosmetikk på brystet før ultralydet. Dette kan forstyrre testnøyaktigheten.

Hvordan FN er utført; bryst ultralyd?

Før # 8217; ultralyd, vil legen undersøke brystet ditt. De vil derfor be deg om å fjerne deg fra livet opp og ligge på ryggen på en seng for ultralyd.

Legen vil påføre en gjennomsiktig brystgel. Denne ledende gelen hjelper lydbølgene til å reise gjennom huden. Legen vil da flytte en enhet som ligner på en wand kalt transduser på brystet.

Transduseren sender og mottar høyfrekvent lydbølger. Mens bølgene spretter på innsiden av brystet, registrerer transduseren endringene i deres trinn og i deres retning. Dette skaper en sanntidsopptak av brystet ditt på en dataskjerm. Hvis du finner noe mistenkelig, ta flere bilder.

Når bildene er registrert, vil legen din rengjøre gelen fra brystet og du kan kle seg.

Hva er risikoen for en’bryst ultralyd?

Fordi A’Mammas Ultralyd ikke krever strålingsbruk, legger ingen risiko. Strålingstester anses ikke som trygge for gravide kvinner. L’Ultralyd er den foretrukne brystundersøkelsesmetoden for gravide kvinner. Faktisk bruker testen den samme typen ultralydbølger som brukes til å overvåke utviklingen av et foster.

Resultater av A’bryst ultralyd

Bildene som produseres av A’mammas ultralyd er i svart og hvitt. Cyster, svulster og vekst vil vises som mørke områder på skanning.

Et mørkt sted på ultralydet betyr ikke at du har brystkreft. Faktisk er de fleste brystknuter godartede. Det er forskjellige forhold som kan forårsake godartede noduler til brystet, inkludert:

  • En adenofibroma er en godartet svulst i brystvevet.
  • Fibrocystiske bryster er smertefulle og humpete bryster på grunn av hormonelle endringer.
  • En intradruktiv papillom er en liten godartet svulst av melkekanal.
  • Mammasettet nekrose er et utholdelig fettvev, død eller skadet som forårsaker klumper.

Hvis legen din finner en knute som krever ytterligere tester, kan det først utføre en magnetisk resonans og deretter utføre en biopsi for å fjerne en prøve av stoff eller væske fra knutepunktet. Resultatene av biopsien vil hjelpe legen å avgjøre om nodulen er ondartet eller kreftfremkallende.