Maltodextrin: Hva er det og # 039; er og er sikker?

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Cos’er maltodextrin?

Les næringsetikettene før du kjøper? I så fall er du ikke alene.

Med mindre du er en ernæringsfysist eller en dietiker, leser næringsetiketter, vil du sannsynligvis introdusere deg til mange ingredienser du ikke gjenkjenner.

En ingrediens du vil støte på i mange matvarer er maltodextrin. Det er et vanlig tilsetningsstoff i mange bearbeidede matvarer, men det gjør vondt? Og du bør unngå det?

Hvordan maltodextrin er produsert?

Maltodextrin er et hvitt pulver basert på mais, ris, potetstivelse eller hvete.

Selv om det kommer fra planter, er det svært behandlet. For å forberede det, blir stivelsene først tilberedt, så syrer eller enzymer blir tilsatt som den termostabile bakteriell alfa-amylase for å bryte den videre. Det resulterende hvite pulveret er vannløselig og har en nøytral smak.

Maltodekstrene er nært knyttet til maisens faste stoffer, med en forskjell Å være deres sukkerinnhold. Begge gjennomgår hydrolysen, en kjemisk prosess som inkluderer tilsetning av vann for å ytterligere hjelpe sammenbrudd.

Imidlertid, etter hydrolysen, inneholder faste stoffene i mais sirupen minst 20% sukker, mens maltodextrin inneholder mindre enn 20% sukker.

Maltodextrin er trygt?

US Food and Drug Administration (FDA) godkjente Maltodextrin som et trygt matadditiv. Det er også inkludert i næringsverdien av mat som en del av den totale karbohydrat tellingen.

I henhold til diettretningslinjer for amerikanere, bør karbohydrater ikke utgjøre mer enn 45-65 prosent av dine totale kalorier. Ideelt sett bør de fleste av disse karbohydrater være komplekse karbohydrater rik på fibre, ingen matvarer som raskt øker blodsukkeret.

Hvis du har diabetes eller L’insulin-resistens, eller hvis legen din har anbefalt et lavt karbohydrat diett, bør du inkludere noen maltodextrin du spiser i den totale karbohydrat teller for dagen.

Maltodextrin er imidlertid vanligvis tilstede i matvarer i små mengder. Det vil ikke ha en betydelig effekt på # 8217; integrert inntak av karbohydrater.

Maltodextrin har en høy glykemisk indeks (GI), noe som betyr at det kan forårsake en topp i blodsukkeret. Det er trygt å konsumere i svært små mengder, men folk med diabetes bør være spesielt oppmerksom.

Dietet bestående av matvarer i stor grad til lav glykemisk indeks er gunstig for alle, ikke bare for personer med diabetes.

Fordi maltodextrin er i maten din?

Maltodextrinet brukes vanligvis som et fortykningsmiddel eller fyllstoff for å øke volumet av en transformert mat. Det er også et konserveringsmiddel som øker varigheten av bevaring av pakkede matvarer.

Det er billig og lett å produsere, så det er nyttig for fortykningsprodukter som øyeblikkelig pudding og gelé, sauser og salatdressinger. Det kan også kombineres med kunstige søtningsmidler for å søte produkter som hermetisert frukt, desserter og pulverformede drikker.

Det brukes også som en fortykningsmiddel i personlig pleieartikler som hårpleie lotioner og produkter.

Hva er næringsverdien av maltodextrinen?

Maltodextrin har 4 kalorier per gram, samme mengde kalorier av sukrose eller bordsukker.

Som sukker, kan kroppen din raskt fordøye Maltodextrin, så det er nyttig hvis du trenger en rask økning i kalorier og energi. Imidlertid er GI av maltodextrin høyere enn bordsukker, mellom 106 og 136. Dette betyr at det kan øke blodsukkernivået veldig raskt.

Når du bør unngå maltodextrin?

L’høy glykemisk indeks av maltodextrin betyr at det kan forårsake topper i blodsukkernivået, spesielt hvis det brukes i store mengder.

Av denne grunn kan du kanskje unngå det eller begrense det hvis du har diabetes eller motstandsinculin. Det bør også unngås hvis du er forberedt på å utvikle diabetes. En annen grunn til å begrense Maltodextrin er å holde intestinal bakterier sunn.

Ifølge en 2012 studere Publisert på PLOS One, Maltodextrin kan endre sammensetningen av intestinale bakterier på en måte som gjør deg mer utsatt for sykdommer. Det kan undertrykke veksten av probiotika i fordøyelsessystemet, som er viktig for immunsystemets funksjon.

Den samme studien viste at maltodextrin kan øke veksten av bakterier som og. coli, som er forbundet med autoimmune sykdommer som Crohns sykdom. Hvis du er i fare for å utvikle en autoimmun eller fordøyelsesforstyrrelse, unngå maltodextrin kan være en god ide.

Maltodextriner og gluten

Hvis du følger et glutenfritt kosthold, kan du være bekymret for maltodextrin fordi den inneholder & # 8220; malt & # 8221; i navnet. Maltet er hentet fra’Byg, så den inneholder gluten. Maltodextrin er imidlertid fri for gluten, selv når den produseres med korn.

Ifølge forsvarsgruppen Over celiac sykdom, Behandlingen som gjennomgår hvete stivelser for opprettelsen av maltodextrin gjør det fri for gluten. Så hvis du har cøliaki eller hvis du følger et glutenfritt kosthold, kan du fortsatt konsumere maltodextrin.

Maltodextriner og vekttap

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, unngå maltodextrin.

Det er i hovedsak et søtningsmiddel og en karbohydrat uten næringsverdi og forårsaker en glykemi økning. Sukkernivåer i maltodextriner kan føre til vektøkning.

Maltodextriner og genetisk modifiserte matvarer

Til slutt, siden det ofte brukes som en fortykningsmiddel eller billig filler, blir maltodextrin vanligvis produsert av genetisk modifisert mais (GMO).

Sekund FDA, GMO-kornet er trygt og tilfredsstiller alle de samme standardene som genetisk modifiserte planter.

Men hvis du velger å unngå GMO, betyr dette ikke at du må unngå alle matvarer som inneholder maltodextriner. Enhver mat det er Biologisk merket Selv i USA må de være fri for GMOs.

Maltodextrin er bra for personer med diabetes?

Siden maltodextrin har potensial til å forårsake en rask økning i blodsukkernivået, ville personer med diabetes gjøre det bedre å unngå det i stor grad.

Imidlertid er Maltodextrin ofte trygt for små doser. Du burde ha det bra så lenge du bare bruker maltodextriner i små mengder og teller dem i dine totale karbohydrater for dagen.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du vil påvirke blodsukkernivået, må du kontrollere glukosenivåene dine oftere når du legger til Maltodextrin til kostholdet ditt.

Tegnene som maltodextrin forårsaket en topp av blodsukker inkluderer:

Hvis du manifesterer en av disse symptomene, kontrollerer du umiddelbart blodsukkernivået. Hvis de er for høye, kontakt legen din.

Noen kunstige søtningsmidler er utformet som bedre valg for Glycaemia Management. Imidlertid er en ny forskning som fører til at myten avslører at kunstige søtningsmidler påvirker intestinale bakterier og indirekte påvirker følsomheten til insulinet.

Maltodextrin aldri brønner?

Maltodextrin har en rekke fordeler.

Kjøpe: Kjøp maltodextrin.

Trening

Fordi Maltodextrin er en rask fordøyelseskarbohydrat, er det ofte inkludert i sportsdrikker og idrettsutøvere snacks. For bodybuilers og andre idrettsutøvere som prøver å øke vekten, kan Maltodextrin være en god kilde til raske kalorier under eller etter en treningsøkt.

Fordi maltodextrin ikke bruker så mye vann for å fordøye som noen karbohydrater, er det en god måte å få kalorier raskt uten dehydrater. Noen Undersøkelser Viser også at maltodextrin kosttilskudd kan bidra til å opprettholde anaerob kraft under treningen.

Kronisk hypoglykemi

Noen mennesker med kronisk hypoglykemi tar maltodextrin som en del av deres vanlige behandling. Siden maltodextrin forårsaker en raskest blodsukkerøkning, er det en effektiv behandling for de som sliter med å opprettholde normale blodsukkernivåer.

Hvis deres glukose nivå blir for lavt, har de en rask løsning.

Tykktarmskreft

Det er noen bevis på at gjæringen av maltodextrinen i # 8217; tarmene kan fungere som en agent som bidrar til å hindre kolon-rektumkreft.

TIL nylig studie Han oppdaget at fibrerol-2, en form av resistent fordøyelsesvannsmaltodextrin, hadde antitumoraktivitet. Har forhindret tumorvekst uten tilsynelatende giftige bivirkninger.

Fordøyelse

En studie i European Nutrition Newspaper Han oppdaget at fordøyelsesbestandig maltodextrin hadde positive effekter på generell fordøyelse. Har forbedrede tarmfunksjoner som transittidspunktet for tykktarmen, volumet av avføring og konsistens av avføringen.

Hva er noen alternativer til maltodextrin?

Vanlige søtningsmidler som brukes i hjemmelaget mat i stedet for maltodextrin inkluderer:

Dette er alle søtningsmidler som kan forårsake topper og økninger i blodsukkernivåer, akkurat som maltodextrin. Ta hensyn til L’bruk av hele frukten smoothy, knust eller skåret for å søte mat for å få et vell av fibre, søthet, vitaminer, mineraler, antioksidanter og vanninnhold.

Andre fortykningsmidler som Guar gummi Og pektin Den kan brukes som en erstatning i matlaging og matlaging.

Søtningsmidler som kanskje ikke påvirker blodsukkernivået, så lenge de forbruker i moderasjon, inkluderer:

  • Sukkeralkoholer som L’Erytritol eller Sorbitol
  • Stevia-baserte søtningsmidler
  • Polydextrose

Sukkeralkoholer som Polydextrose brukes til å søte matvarer og finnes i bearbeidede matvarer som har etikett & # 8220; uten sukker & # 8221; O & # 8220; sukkerfri tilsatt & # 8221;.

Sukkeralkoholer er bare delvis absorbert av kroppen, som hindrer dem i å ha samme innvirkning på blodsukkeret av andre søtningsmidler.

Likevel, de burde fortsatt være Begrenset til 10 gram om dagen For å hindre gastrointestinale bivirkninger som flatulens. Det sies at uritolitolen ofte er mer tolerabel.

Hva er meldingen til å ta med hjem?

Som sukker og andre enkle karbohydrater, kan maltodextrin være en del av et sunt kosthold, men bør ikke være hovedretten, spesielt for personer med diabetes og for de som ønsker å holde vekten.

Så lenge begrensningene og balansen med fibre og proteiner, kan maltodextrin legge til dyrebare karbohydrater og energi i kostholdet ditt for idrettsutøvere og de som trenger å øke blodsukker.

Les denne artikkelen på spansk.