Maltodextrin: Hva en COS & # 039; er? Og det er trygt?

Del på Pinterest

Les næringsetikettene før du kjøper? Hvis du gjør det, er du ikke den eneste personen;.

Med mindre du er en ernæringsfysiolog eller en dietiker, vil det trolig å lese ernæringsmessige etiketter, sannsynligvis komme over ulike ingredienser som du ikke gjenkjenner.

En av de ingrediensene som finnes i mange matvarer, er Maltodextrin. Et felles additiv i behandlede matvarer. Hva er skadet for helsen din? Så du bør unngå det?

Hvordan maltodextrin er produsert?

Maltodextrin er et hvitt pulver basert på mais, ris, potetstivelse eller hvete.

Selv om det kommer fra planter, er det svært behandlet. For å forberede det, kommer stivelsene først tilberedt, så syrer eller enzymer blir tilsatt som den termostable bakteriell alfa-amylase for å forsvinne dem videre. Det resulterende hvite pulveret er vannløselig og smaken er nøytral.

Maltodextrene er nært knyttet til faste stoffene i maissirupen, er den enkle forskjellen deres sukkerinnhold. Begge gjennomgår hydrolysen, en kjemisk prosess som inkluderer tilsetning av vann for ytterligere å oppmuntre dekomponering.

Imidlertid etter hydrolysen inneholder faste stoffene i kornsirupen minst 20% sukker, mens maltodextrinen er mindre enn 20%.

Maltodextrin er trygt?

Maltodextrin ble godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i USA som et trygt matadditiv. Er også inkludert i næringsverdien av matvarer som en del av den totale karbohydrat tellingen.

I henhold til kostholdsretningslinjer for amerikanere (DGA), bør karbohydrater ikke representere mer enn 45-65% av de totale kaloriene. Ideelt sett bør de fleste av disse karbohydrater være komplekse, eller rike på fibre, ingen matvarer som raskt øker blodsukkeret.

Hvis du har diabetes eller motstand, eller hvis legen din har anbefalt et lavt karbohydratdiett, bør du inkludere all maltodextrin som forbruker i den totale karbohydratstallet for dagen.

Imidlertid er Maltodextrin generelt til stede i matvarer bare i små mengder. Det vil ha en betydelig effekt på # 8217; totalt karbohydratinntak.

Maltodextrin har en høy glykemisk indeks (GI), noe som betyr at det kan forårsake en topp blodsukker. Det er trygt å konsumere i svært små mengder, men folk med diabetes bør være spesielt oppmerksom.

Dietet består hovedsakelig av lavglykemisk indeksmat er gunstig for alle, ikke bare for personer med diabetes.

Fordi C’er maltodextrin i mat?

Maltodextrinen brukes vanligvis som en fortykningsmiddel eller for å øke volumet av en transformert mat. Det er også et konserveringsmiddel som øker varigheten av bevaring av pakkede matvarer.

Det er billig og lett å produsere, noe som gjør det nyttig for tykkere produkter som puddinger og øyeblikkelige geléer, sauser og salat krydder. Det kan også kombineres med kunstige søtningsmidler for å søte produkter som hermetisert frukt, desserter og pulverformede drikker.

Det brukes også som en fortykningsmiddel i personlig pleieartikler som hårpleie lotioner og produkter.

Hva er næringsverdien av maltodextrinen?

Maltodextrin har 4 kalorier per gram, det samme antall kalorier av sukrose eller bordsukker.

Som sukker, kan kroppen din raskt fordøye Maltodextrin, så det er nyttig hvis du trenger en rask økning i kalorier og energi. Imidlertid er L’Ig av maltodextrinen er overlegen til bordsukkeret, som spenner fra 106 til 136. Dette betyr at det kan øke blodsukkernivået ganske raskt.

Når du bør unngå maltodextrin?

L’høy glykemisk mortody indeks betyr at det kan forårsake topper av blodsukker, spesielt hvis det er forbrukes i store mengder.

Av denne grunn kan du kanskje unngå eller begrense det hvis du har diabetes eller motstand mot insulinet. Du bør unngå det selv om du er forberedt på å utvikle diabetes. En annen grunn til å begrense inntaket er å holde intestinale bakterier sunn.

Ifølge en 2012-studie publisert på PLOS en, kan maltodextrinet endre sammensetningen av tarmbakteriene og gjøre deg mer utsatt for å bli syk. Det kan undertrykke veksten av probiotika i fordøyelsessystemet, som er viktig for immunsystemets funksjon.

Den samme studien har vist at maltodextrin kan øke veksten av bakterier som L’og. Coli, som er koblet til autoimmune sykdommer som Crohns sykdom. Hvis du er i fare for å utvikle en autoimmun eller fordøyelsesforstyrrelse, ville det være en god ide å unngå maltodextrin.

Maltodextriner og gluten

Hvis du følger et glutenfritt kosthold, kan du være bekymret for maltodextrin fordi den inneholder & # 8220; malt & # 8221; i hans navn. Maltet er hentet fra’Byg, så den inneholder gluten. Imidlertid inneholder maltodextrin ikke gluten, selv om den produseres av kornet.

Ifølge tilhenger av den utover Celiac-gruppen, gjør behandlingen av hvete amider som lider i opprettelsen av maltodextrin det fri for gluten. Så hvis du har cøliaki eller følg et glutenfritt kosthold, kan du fortsatt konsumere maltodextriner.

Maltodextriner og vekttap

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, unngå maltodextrin.

Det er i hovedsak et søtningsmiddel og et karbohydrat uten næringsverdi og forårsaker en topp av blodsukker. Sukkernivåer i maltodextriner kan forårsake vektøkning.

Maltodextriner og genetisk modifiserte matvarer

Endelig, siden det ofte brukes som en fortykningsmiddel eller billig filler, blir maltodextrin generelt produsert av transgen eller genetisk modifisert mais (GMO).

Ifølge FDA er GMO-kornet trygt og tilfredsstiller samme standard som GMO-planter.

Så hvis du velger å unngå GMO, betyr det ikke at du bør unngå alle matvarer som inneholder maltodextriner. Selv noen mat merket som organisk i USA må være fri for GMOs.

Personer med diabetes kan konsumere maltodextriner?

Siden Maltodextrin har potensial til å forårsake raske pigger i blodsukkernivået, ville personer med diabetes gjøre det bedre å unngå det.

Imidlertid er Maltodextrin ofte trygt for små doser. Du burde ha det bra så lenge det forbruker bare maltodextriner i små mengder og mye i de totale karbohydrater av dagen.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du vil påvirke blodsukkernivået, sjekk ut glukose nivåer oftere når du legger til maltodextriner til kostholdet ditt.

Symptomene som Maltodextrin har forårsaket en økning i blodsukkeret inkluderer:

 • plutselig hodepine
 • tørst
 • Vanskelighetsgrad å konsentrere seg om
 • Uklar utsikt
 • Utmattelse

Hvis du har noen av disse symptomene, kontroller du blodsukkernivået umiddelbart. Hvis de er for høye, ring legen din.

Det antas at noen kunstige søtningsmidler er bedre alternativer for å kontrollere sukker. Imidlertid er en ny forskning som fører til at myten avslører at kunstige søtningsmidler påvirker intestinale bakterier og indirekte påvirker følsomheten til insulinet.

Når maltodextrin er?

Maltodextrin har en rekke fordeler.

trening

Fordi Maltodextrin er en rask fordøyelseskarbohydrat, er det ofte inkludert i sportsdrikker og idrettsutøvere snacks. For bodybuilers og andre idrettsutøvere som prøver å øke vekten, kan Maltodextrin være en god kilde til raske kalorier under eller etter en treningsøkt.

Fordi å fordøye deg, bruker du ikke så mye vann som noen karbohydrater, det er en god måte å få kalorier raskt uten dehydrater. Noen undersøkelser viser også at maltodextrin kosttilskudd kan bidra til å opprettholde anaerob kraft under øvelsen.

Kronisk hypoglykemi

Noen mennesker med kronisk hypoglykemi tar maltodextrin som en del av deres vanlige behandling. Siden maltodextrin forårsaker en raskere glykemi økning, er det en effektiv behandling for de som sliter med å kontrollere disse nivåene.

Hvis glukose nivåer går for lavt, kan det være en rask løsning.

Tykktarmskreft

Det er noen bevis på at gjæringen av maltodextrinen i # 8217; tarmene kan fungere som en agent som bidrar til å hindre kolon-rektumkreft.

En nylig studie fant at fibrerol-2, en fordøyelig resistent form av maltodextrin, hadde antitumoraktivitet. Har forhindret tumorvekst uten tilsynelatende giftige bivirkninger.

Fordøyelse

En studie av den europeiske journalen om ernæring fant at den fordøyelsesresistente maltodextrin hadde positive effekter på generell fordøyelse. Har forbedret tarmfunksjonene, som transittidspunktet for tykktarmen, volumet av avføringen og konsistensen av avføringen.

Hva er noen alternativer til maltodextrin?

Vanlige søtningsmidler som brukes i hjemmelaget mat i stedet for maltodextrin inkluderer:

 • Hvit eller rørsukker
 • kokosnøttsukker
 • agave
 • honning
 • sirup D’Maple
 • konsentrater av fruktjuicer
 • melasse
 • Mais sirup

Dette er alle søtningsmidler som kan forårsake topper og topper i blodsukkernivåer, akkurat som maltodextrin. Ta hensyn til l’bruk av frukt, skiver eller hele frukt for å søte mat og få mange fibre, søthet, vitaminer, mineraler, antioksidanter og vanninnhold.

Andre fortykningsmidler, som guargummi og pektin, kan brukes som erstatninger for matlaging og matlaging.

Søtningsmidler som kanskje ikke påvirker blodsukkernivået, forutsatt at de forbrukes i moderasjon, inkluderer:

 • Sukkeralkoholer som L’Erytritol eller Sorbitol
 • Stevia-baserte søtningsmidler
 • Polydextrose

Sukkeralkoholer, som Polydextrose, brukes til å søte matvarer og finnes i behandlet mat merket & # 8220; uten sukker & # 8221; O & # 8220; sukkerfri tilsatt & # 8221;.

Sukkeralkoholer er bare delvis absorbert av kroppen, som hindrer dem i å ha samme innvirkning på blodsukkeret av andre søtningsmidler.

Imidlertid bør de være begrenset til 10 gram om dagen for å hindre gastrointestinale bivirkninger som flatulens. Det sies at uritolitolen ofte er mer tolerabel.

Konklusjon

Som sukker og andre enkle karbohydrater, kan maltodextrin være en del av et sunt kosthold, men bør ikke være hovedretten, spesielt for personer med diabetes og for de som ønsker å opprettholde sin egen vekt.

Så lenge du holder grensene dine og holder balansen med fibre og proteiner, kan Maltodextrin legge til dyrebare karbohydrater og energi til kostholdet ditt for idrettsutøvere og de som trenger å øke blodsukkeret.

Les l’element på engelsk.