Maleri under graviditet: røyk, risiko for fødselsskader, andre

Del på Pinterest

Du er gravid, nesting modus begynte bra, og du har en sterk visjon om hvordan du vil at den skal være den nye barnehagen.

Men du kan ha reserver på å ta en pensel & # 8211; Og med rette. Puste maling damper er ikke eksepsjonell for alle, enn si for gravide kvinner.

Selv om det er divergerende meninger, anses det generelt risikabelt å male under graviditet og ikke verdt potensielle feil ved fødselen for barnet. La oss gi en’se på hvorfor og noen måter du kanskje kan minimere risikoen og få reiret du vil ha uansett.

Potensielle risikoer for barnet

Du kan spørre om vitenskapen virkelig støtter ideen om at du ikke bør male eller hvis folk bare er bekymret for å falle fra en stige under prosjektet.

Det er åpenbare etiske spørsmål når det gjelder å drive forskningsstudier på gravide. Men vi har noen data for å tegne.

I en 2017 Studio, Forskere undersøkte rotterne som ble utsatt for A’overdreven innånding av toluenbasert maling. Studien viste at den prenatale eksponeringen har ført til å bekymre seg for resultater på funksjonen av romlig minne i rotterens avkom. Disse nedskrivningene har fortsatt å være et problem i # 8217; ungdomsårene.

Selv om mennesker ikke er rotter, foreslår denne studien at malingsinhalasjonen kan være en risiko for barnets utvikling av barnet, som også kan påvirke barndomsutviklingen.

TIL 2019 Studio Han konkluderte med at innenlands restrukturering var «8220 betydelig forbundet med mannlige kjønnsavvik og forårsaker bekymring for kvinner som bærer nyfødte foster. Forskerne bemerket at tidsperioden da barn er utsatt for hjemreparasjonsarbeid og eksponeringsnivået er viktige.

Det samme Studio diskrediterte de tidligere ideene om noen andre anomalier av fødselen som tradisjonelt trodde var forårsaket av malingsrøykinnånding, som Palatoschisi.

Maling som kan være trygge (R)

Vi har sett alle tegn og etiketter som advarer om malingen i malingen. Heldigvis har blybaserte maling vært forbudt i flere tiår, og eliminerer nesten alle risikoen for å komme i kontakt med det som fare under graviditeten. Men i hjemmet er du restrukturering eller som du jobber der, kan være spor av blybaserte maling.

I utgangspunktet er maling av et barnehage med en ny maling veldig forskjellig fra å fjerne den gamle maling fra et hus som du kaster.

Volatile organiske forbindelser (VOC) kan fremdeles bli funnet i noen maling, men du kan vanligvis betale et lite beløp mer for et organisk eller VOC-alternativ. Imidlertid, den Miljøvernbyrå Det advarer om at selv malte maling som VOC faktisk kan utstede noen VOC, så tilstrekkelig ventilasjon er grunnleggende.

Når det gjelder typer maling:

  • Oljebaserte maling inneholder ofte skadelige kjemikalier.
  • Akrylmaling settes som en bit & # 8216; tryggere enn oljebaserte, men kan fortsatt inneholde skadelige kjemikalier.
  • De vannbaserte malene; vann er generelt sett som sikrere enn løsningsmiddel og sprøytebaserte maling (som også inneholder løsningsmidler).

Så mens noen maling kan være tryggere enn andre, er din sikrere innsats å forlate huset mens noen andre maler og venter på å gå tilbake til røykene forsvunnet.

Ikke alle kvartaler kan opprettes like

Første kvartal er det mest delikate øyeblikket, siden nøkkelorganene og kroppsfunksjonene er utviklet. Så det er bedre å be om hjelp til å male barnehagen (eller gjøre andre prosjekter) for å være trygge.

En 2012 studio foreslår medfødte anomalier i nyrene og nervesystemet for barn som er utsatt for første kvartal av løsningsmiddelbaserte malinger.

Selv aktivitetene i månedene før unnfangelsen kan være viktig. En studie fra 2017 Oppdaget at displayet alle «8217; lukt av maling i de foregående 6 månedene kan oppfatningen påvirke vekten til fødselen til et barn og kan øke risikoen for makrosomia. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette bare er en enkelt studie.

Forholdsregler for å ta under maleri

L’Kontinuerlig eksponering for maleri over tid er en av de viktigste risikofaktorene i citerte studier og større eksponering øker naturrisikoen naturlig for barnet.

Hvis du er i en arbeidskontekst som kan kreve malingstyring, få mer informasjon om typen av maling og be om å bli omfordelt til andre sikkerhetsaktiviteter, spesielt i løpet av første kvartal.

Malere et barnehage eller fullføre andre jobb- eller kunstjobber har ikke vist seg å være farlig.

Så hvis du maler under graviditet, bør du vurdere følgende råd:

  • Maling i et godt ventilert rom for å minimere L’røykinnånding.
  • Åpne vinduer og dører og gjør hyppige pauser.
  • Legg en fan for å fremme ventilasjon av rommet.
  • Unngå å spise og drikke i rommet du maler, siden røykene kan akkumulere i objektene du bruker.

En annen potensiell risiko forbundet med maleri er bruk av en skala for å oppnå høyere overflater, som kan være farlig for gravide som kunne ha mindre likevektskapasitet enn vanlig.

Tenk på ideen om å vente 2 dager etter at en overflate har tørket for å tilbringe lange perioder i et nymalt rom, som et soverom eller et hovedrom.

L & # 8217;

Selv om du kan få hjertet til å male barnas rom med den perfekte skyggen alene, er det bedre å be om hjelp på dette.

Selv om forskningen ikke er helt avgjørende, indikerer enkelte studier risikoer, spesielt i løpet av første kvartal, når barnet fortsatt utvikler essensielle organer og systemer.

Hvis du skal male, ta hensyn til alderen og type maling, så vel som resten av miljøet for å minimere damper av maling de puster.

Bruk godt ventilerte områder, forhindrer langvarig eksponering og nøye velger typen av maling for å minimere samspillet med kjemikalier som ikke har blitt godt studert for L’bruk i graviditet.