Makulopapulær utbrudd: årsaker, behandling og andre

Beskrivelse

A’Maculopapularutbrudd består av flate hudlesjoner og hevet. Navnet er en blanding av ord og # 8220; macula & # 8221;, som er flate og misfargede hudlesjoner, og & # 8220; Papule & # 8221;, som er små fremspring i lettelse. Disse hudlesjonene er vanligvis røde og kan fusjonere sammen. De største maculene på 1 centimeter betraktes som flekker, mens United Papules sammen anses plater.

A’Maculopapular utbrudd er en markør for mange sykdommer, allergiske reaksjoner og infeksjoner. Mesteparten av tiden er årsaken til en viral infeksjon på 8217;. Rådfør deg med en lege hvis du har en makulopapulærutbrudd. L’utslett kan indikere en alvorlig sykdom.

Hva et utseende har en’maculopapularutbrudd?

A’Maculopapulær utbrudd kan skyldes en rekke forhold, men den mest karakteristiske funksjonen er modellen for macule og papule.

Hvordan kan du identifisere en’maculopapularutbrudd?

A’Maculopapular utbruddet ligner røde fremspring på en flate av flat og rødt skinn. L’Reddish bakgrunnsområde kan ikke være synlig hvis huden din er mørk. L’utslett er noen ganger pruriginøs og kan vare to dager til tre uker, avhengig av årsaken.

Hastigheten som utslettet vises med det punktet det vises på kroppen din, varierer avhengig av årsaken til den # 8217; utbruddet. Kan spre seg hvor som helst på kroppen, fra ansiktet til lemmer. I noen tilfeller kan legen spørre hvor & # 8217 ble startet; utslett på kroppen. Dette kan hjelpe legen din på å begrense dine potensielle årsaker.

Fordi makulopapulære utbrudd er vanligere i infeksjoner og immunresponser i kroppen, kan mer enn ett symptom vises. Disse inkluderer:

 • feber
 • hodepine
 • Han retched
 • Pusteproblemer
 • muskelsmerter
 • tørr hud

Dette kan være et tegn på A’infeksjon, som kan være potensielt smittsom. Bare en lege kan gi en nøyaktig diagnose. Fikse en avtale med legen din hvis du har en’maculopapularutbrudd og andre symptomer.

Hva er mulige årsaker til en makulopapulærutbrudd?

Maculopapulære utbrudd kan være tilstede i mange forskjellige forhold. Noen kan skyldes:

 • narkotika reaksjoner
 • Bakterielle eller virusinfeksjoner
 • allergier
 • Systemisk betennelse i kroppen vår

Narkotika reaksjoner

Allergiske reaksjoner på et stoff kan være årsaken hvis den makulopapulære utbruddet utvikler seg fra fire til 12 dager etter 1217; ansette et stoff. Reaksjoner på narkotika kan ta opptil syv eller åtte dager for å vise symptomer. Du kan prøve lav grade feber og muskel smerte. L’utslett forsvinner generelt etter en eller to uker.

For å lære mer: Identifikasjon og vedlikehold av A’utslett fra Amoxicillin »

Infeksjon

Hvis en viral eller bakteriell infeksjon er årsaken til utslett, vil du også oppleve andre symptomer som feber, hodepine, muskelsmerter og respiratoriske problemer. Mulige virale årsaker inkluderer:

 • EBV-infeksjon
 • meslinger
 • Scarlet feber
 • Hånd, epizootic Afta
 • herpes
 • Hepatitt b eller c infeksjon.
 • Zika
 • Ebola
 • Hiv

Allergisk reaksjon

En’burst utslett umiddelbart kan også skyldes allergier. Dette skjer vanligvis innen få minutter eller timer fra # 8217; eksponering allergen. Noen ganger en’maculopapulær utbrudd kan briste før Dell ‘# 8217; Urticaria. En person kan også oppleve en økning i hjertefrekvens og respiratoriske problemer.

Systemisk kroppsbetennelse

L’systemisk kroppsbetennelse kan forårsake makulopapulære utbrudd. L’Betennelse er måten kroppen din reagerer på et sår eller infeksjon. En reaksjon på stoffet, en infeksjon, en autoimmun respons eller en allergisk reaksjon kan reagere kroppens immunsystem og utvikle makulopapulære utbrudd.

Hvordan en lege vil evaluere utslett og finne årsaken?

Det er best å konsultere en lege hvis du manifesterer en’maculopapularutbrudd. Diagnosen kan være vanskelig fordi det er så mange mulige årsaker til utslett.

Legen din vil spørre deg om informasjon om din medisinske historie, og hvis du reiste og gjennomføre en fysisk undersøkelse. De vil se hvor det startet og hvordan det har spredt utslett;. De stiller også spørsmål for å bestemme årsaken til Rash.

Legen vil trolig spørre:

 • Når utslett har dukket opp?
 • Du har andre symptomer, som feber, ondt i halsen, tretthet, diaré eller konjunktivitt?
 • Hvilke narkotika og motisiner tar?
 • Du har andre sykdommer, for eksempel hjerteproblemer eller diabetes?
 • Du har hatt allergiske reaksjoner i fortiden til inngrep, mat eller biter av insekter?
 • Du har nylig reist til A’område der det er sykdommer som overføres av mygg som Zika eller Chikungunya?
 • Du har vært i kontakt med mennesker eller dyr som kunne ha en smittsom sykdom?

Avhengig av løpet av utslaget og historien din, kan legen bestille en blod- eller urineksamen. Legen kan også kjøre en hudbiopsi og lede deg til en spesialist i hudsykdommer.

Hvordan utslett vil bli behandlet?

Behandlingen av utslett avhenger av årsaken. For umiddelbar behandling for å lindre kløe, kan legen også foreskrive antihistaminer eller aktuelle steroider. Du kan også bruke benk-top-stoffer som hydrokortison eller benadrylkrem. Som nevnt ovenfor, sørg for at du konsulterer en lege før du ansetter disse benkene. Du vil ikke behandle symptomet uten å vite årsaken.

Reaksjoner på stoffet: Hvis den makulopapulære utbruddet er en reaksjon på stoffet, vil legen be deg om å forstyrre behandlingen og prøve en erstatning, om nødvendig.

Infeksjoner: Hvis årsaken til # 8217; utslett er A’virusinfeksjon eller A’bakteriell infeksjon, vil du bli behandlet for den spesielle sykdommen.For eksempel en’maculopapulær utbrudd forårsaket av Zika-viruset har ikke en bestemt behandling. I tilfelle av Zika, vil du bli rådet til å hvile, drikke mange væsker og bruk benk smertestillende om nødvendig.

Allergiske reaksjoner: Aktuelle steroidkrem og fuktige omslag kan hjelpe med betent hud.Legen kan også foreskrive antihistaminer.

Systemisk kroppsbetennelse: Denne behandlingen avhenger av forholdene dine og hva som forårsaker reaksjonen av kroppens immunsystem.

Noen ganger kan diagnosen ikke være umiddelbart klar, og legen din kan bestille flere eksamener.

For å lære mer: Hvordan behandle en’HIV-utbrudd »

Hva er de mulige komplikasjonene?

Du kan føle smerte og kløe på grunn av Dell’utslett, men det er usannsynlig at komplikasjoner kommer fra # 8217; utbruddet selv. Hvilke komplikasjoner oppstår, avhenger av den underliggende årsaken. For eksempel kan du utvikle farlige allergiske reaksjoner for livet (anafylaksi) med noen stoffer, noe som forårsaker en hudreaksjon. Eller du kan utvikle hodepine, stiv nakke eller ryggsmerter på grunn av en infeksjon på 8217;. Som nevnt ovenfor, sørg for at du konsulterer en lege som kan undersøke alle symptomene du har og lage en diagnose.

Komplikasjoner av Zika-viruset

Du kan være spesielt interessert i Zika-viruset, siden den makulopapulære utbruddet ofte er forbundet med dette viruset. Komplikasjonene i Zika-viruset kan slå barnet ditt, selv om du har hatt små symptomer. De Verdens Helseorganisasjon (Hvem) sa Zika A’helsepersonell helse på grunn av den høye forekomsten av mikrocephali (underutviklet hode størrelse) hos barn født av kvinner som har hatt hudutslettet i de tre første månedene av graviditeten.

Det er også rettssaken at Zika forårsaker en annen alvorlig nevrologisk lidelse som heter Guillain-Barré syndrom.

Det er viktig å konsultere legen din dersom du er gravid, og du kan ha blitt utsatt for Zika. Zika passerer gjennom mygg eller har sex med noen som hadde Zika-viruset. L’hvem rådgi at gravide kvinner praktiserer trygt sex med kondom eller avstå under graviditetskurset.

Hva er perspektivet for den makulopapulære utbruddet?

Det er et bredt spekter av årsaker til denne typen utslett og et bredt spekter av utfall. Allergiske reaksjoner og mindre reaksjoner på narkotika løser generelt raskt. De fleste virale spedbarn og spedbarn bakteriell har et kjent og begrenset kurs. Når legen har diagnostisert årsaken til tilstanden, vil den kunne gi et perspektiv basert på saken din.

Hva å gjøre hvis du har en’maculopapular utbrudd

Bruk narkotika som foreskrevet, inkludert antihistaminer og hudkrem. Følg legenes instruksjoner for gjenoppretting og vær forsiktig så du ikke smitter andre hvis årsaken til’utslett er smittsom.

Bruk en insektmiddel og ta skritt for å utrydde myggene i og rundt i nabolaget ditt. Følg alltid legen din hvis L’utslett forstyrrer ditt daglige liv.

Les videre: Utslett, bilder og årsaker »