Magnetic Resonance Angiography (MRA)

Magnetisk resonans angiografi

Hvis du eller noen du elsker, har du hatt en blodpropp, et slag, en hjertesykdom eller et lignende helseproblem, kan legen anbefale en angiografisk eksamen med magnetisk resonans (MRA).

I likhet med magnetisk resonans (MR) er en MRA en test som gjør at legen kan se alt & # 8217;. Mer spesifikt, en MRA hjelper legen din til å gjennomgå betingelsene for blodkar.

Testen avslører detaljer som vil hjelpe legen din til å gjøre en nøyaktig diagnose av din tilstand og å bestemme en personlig behandlingsplan.

Hva så «8217; er den magnetiske resonans angiografien?

En magnetisk resonans og en magnetisk resonans er faktisk den samme testen. L’Den eneste forskjellen er anvendelsen av teknologi. I motsetning til røntgenstråler, som bruker ioniserende stråling for å skape medisinske bilder, bruker både MR og # 8217; MRAs kraftige magneter og radiobølger for å lage bilder av’kroppsinteriør.

I mange tilfeller gir MRA informasjon om at legen ikke kan oppdage ved hjelp av en ultralyd, vanlig radiografi eller en tac. L’Eksamen er også ikke-invasiv. Bilder kan lagres på en datamaskin eller skrives ut på film.

Forskjellen mellom magnetisk resonans og en MRA er at en MRA brukes spesielt for å undersøke blodkarene. En magnetisk resonans utføres for å undersøke andre deler av kroppen, inkludert:

 • mageregionen
 • bryst
 • hofteben
 • Indre organer

En som trenger en MRA?

Den & # 8220; en & # 8221; i MRA står for & # 8220; angiografi & # 8221;. Dette begrepet beskriver enhver medisinsk undersøkelse som undersøker det indre av blodkarene, inkludert årer og arterier. Når blodårene stopper, krymper de eller skader ellers, de kan forårsake problemer som brystsmerter, hjerteinfarkt eller slag. En MRA lar legen finne akkurat hva blodkarene er skadet og å vise skadenheten.

Legen din kan programmere en MRA hvis du har hatt ett av følgende:

 • et hjerteinfarkt
 • Hjertesykdommer, inkludert medfødt hjertesykdom
 • Vaskulitt, som er en «8217; betennelse i blodårene
 • en aorta aneurysm, som er en hevelse i kroppens hovedarterie kalt aorta
 • en krymping av aorta
 • aterosklerose, som er en krymping av arteriene i armene eller bena
 • Stenose av’nyrearterie, som er en krymping av blodkar i nyrer
 • Sykdom i # 8217; Carotid arterie, som er en krymping av blodkar som gir blod til hjernen
 • Ischemia Dell’Mesenterisk arterie, som er en krymping av en av de tre arteriene som gir blod, alle «8217; tynntarmen og Crassus

En MRA kan også brukes til å kjøre kirurg i # 8217; utførelse av reparasjoner til de syke blodkarene, for å evaluere arteriene som mate en svulst før’kirurgi eller radioterapi og for screening av mennesker for arteriell sykdom.

Hva skjer under prosedyren?

Før testen vil legen trolig instruere deg ikke å spise eller drikke noe for 300-xnumx timer. Hvis du er gravid, har du en pacemaker eller en annen metallinnretning i kroppen din som en kunstig hjerteventil, eller mer enn xnumx pounds, du kan ikke være egnet for MRA;.

Når du er klar for eksamen, vil du bli bedt om å ha på seg et sykehusfrakk og fjerne metall- eller smykkerobjekter som kan forstyrre magnetfeltet. Hvis du er nervøs eller klaustrofobisk, kan du få en beroligende for å hjelpe deg med å slappe av. Vi anbefaler deg å ligge så mye som mulig under testen for å skape bilder av den beste kvaliteten.

Deretter kan teknikeren injisere et kontrasterende fargestoff i hånden eller i # 8217; underarmen for å forbedre kvaliteten på bildene. Sørg for at du informerer legen din dersom du er i tvil om allergiske reaksjoner på fargestoffet, hvis du har en nyresykdom, eller hvis du har hatt en «8217 tidligere nyresvikt. Lav nyrefunksjon kan påvirke evnen til å eliminere fargen fra systemet.

Til slutt vil du spre det på bordet, som vil strømme gjennom et donutformet rom. All’rom interiør, magnetiske felt og radiobølger omgir kroppen din og lager bilder. Prosedyren er smertefri. Kan vare fra 30 til 90 minutter. Du vil kunne snakke med teknikeren gjennom en høyttaler, og du vil sannsynligvis også bli forsynt med øreplugger eller øretelefoner for å hjelpe deg med å slappe av.

Det er risiko?

MRA er ekstremt trygt. Siden de ikke bruker stråling som røntgenstråler, kan de utføres gjentatte ganger uten å bekymre seg for risiko. De eneste komplikasjonene du bør vite er de som er relatert til farging og beroligende midler.

Fargen kan forårsake:

 • kvalme
 • Spyling
 • En følelse av varme
 • hodepine

Dette er normalt og bør passere.

Hvis du føler deg kløe eller kortpustethet, fortell legen din umiddelbart, da dette kan indikere en allergisk reaksjon. Også, hvis du sitter for prosedyren, må du sørge for at du organiserer et passasje til hjemmet fordi du bør unngå å kjøre.