Mageforbrenning eller hjerteinfarkt: Symptomer, behandlinger og mer

L’hjerteinfarkt og mageforbrenning er to forskjellige forhold som kan ha et lignende symptom: brystsmerter. Siden et hjerteinfarkt er en medisinsk nødsituasjon, kan det være vanskelig å si om det er nødvendig å kontakte en lege umiddelbart, eller hvis det er tilstrekkelig til å bryte en antacid pille.

Fordi ikke alle hjerteinfarkt forårsaker symptomene i klassiske brystkreftet, utforsker denne artikkelen andre måter du kan skille mellom halsbrann og hjerteinfarkt.

Hjerteinfarkt mot halsbrann

For å forstå hvordan disse to forholdene kan forårsake brystsmerter, vurdere årsakene i bunnen av de to.

Hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt er når en Hovedarterie eller arteriene i hjertet får ikke nok blodstrøm. Som et resultat, mottar områdene i hjertet ditt ikke nok blod og oksygen. Legene kaller denne Ischemia-staten.

For å forstå ischemia, tror du at du skal kjøre en komplett sprint. På slutten av noen få sekunder er det sannsynlig at lungene brenner og brystet er stramt (med mindre du er et poengutøver). Dette er noen eksempler på svært midlertidig iskemi som forbedrer når rytmen er redusert eller hjertefrekvensen økes. Men når en person har et hjerteinfarkt, kan hjertet hans ikke arbeide for å produsere mer blodet. Resultatene kan være brystsmerter, men andre symptomer oppstår også.

Flere arterier i hjertet gir blod til forskjellige områder av hjertet. Noen ganger kan en persons symptomer variere på grunn av hvor deres hjerteinfarkt opplever. Andre ganger er symptomene forskjellige fordi folkets kropp reagerer annerledes på mangel på blodstrøm og oksygen.

Mageknip

Mageforbrenning oppstår når syren som vanligvis er i magen, begynner å stige i # 8217; spiserøret (røret mellom munnen og magen) og noen ganger i munnen. L’Syre i magen tar sikte på å smelte mat og næringsstoffer og magebelegget er sterkt nok til å bli påvirket av syren.

Imidlertid har jakken i spiserøret ikke samme type magevev. Når syresaltet i # 8217; spiserøret, kan skape en brennende følelse. Dette kan forårsake smerte og irritasjon til brystet.

Sammenligning av symptomer

Hjerteinfarkt

Brystsmerter er det vanligste symptomet på hjerteinfarkt. Men det er ikke det unike;. Andre symptomer inkluderer:

 • svimmelhet
 • svimmelhet
 • kvalme
 • Smerte utstrålende nakke, kjeve eller rygg
 • pust
 • Svette (noen ganger beskrevet som en svette & # 8220; kald & # 8221;)
 • Uforklarlig tretthet

Mageknip

Mageforbrenning kan være en veldig ubehagelig følelse som kan virke som en brennende brennende i den øvre delen av magen og utstråler seg til brystet. Andre symptomer kan omfatte:

 • Følelse av syre eller brennende følelse kryper inn i brystet hvis det ligger flatt
 • smerte som vanligvis manifesterer seg selv etter å ha spist
 • Smerte som kan hindre deg i å sove godt, spesielt hvis du spiste like før du går i seng
 • Aspro eller sur smak i munnen

Smerten relatert til halsbrannet i magen forbedres vanligvis hvis du tar antacida.

Symptomer på infarkt hos kvinner

Kvinner er mer sannsynlig å håndtere atypiske kardiale angrepssymptomer (som kvalme). Noen kvinner rapporterer at deres hjerteinfarkt har fått dem til å føle seg som om de hadde innflytelse på grunn av symptomer som mangel på pust og tretthet.

Det er noen mulige grunner til at kvinner har en tendens til å rapportere ulike hjerteinfarkt symptomer enn menn. En av grunnene er at mange kvinner oppfatter ikke å være i fare for hjerteinfarkt, ifølge University of Utah. En annen er at kvinner har en tendens til å prøve smerte annerledes enn menn: Noen kaller det et annet nivå av smertetoleranse, men dette har ikke blitt grundig studert.

Kvinner har hjerteinfarkt hver dag. Og det kan skje med deg eller en kjære, spesielt hvis du har en familiehistorie eller personlige problemer med hjerteproblemer, eller hvis du røyker. Ikke ignorere symptomene fordi du tror du ikke kunne ha et hjerteinfarkt.

Quiz på’mage hjerteinfarkt eller brennende

Hvis du ikke er sikker på at du eller en elsket du har symptomer som kan være et hjerteinfarkt eller en mageforbrenning, bruk disse spørsmålene til å veilede deg:

1. Hva forbedrer symptomene dine?

Med syre refluks, sitte og ta antacids vanligvis hjelper smerte. Hold deg ned og bøye fremover forverres ting.

Med et hjerteinfarkt, vil antacida og sitteposisjon sannsynligvis ikke forbedre symptomene. L’aktiviteter vil vanligvis forverre dem.

2. Når du spiste l’forrige gang?

Med sur refluks, er det svært sannsynlig at du har symptomer i et par D’timer etter å ha spist. Hvis du ikke spiser noe fra en PO & # 8216;, er det mindre sannsynlig at symptomene dine er knyttet til tilbakeløp.

Med et hjerteinfarkt, er symptomene dine ikke knyttet til strømforsyningen.

3. Smerte utstråler?

Med syre refluks, kan smerte komme til halsen.

Med et hjerteinfarkt, kan smerte komme til kjeften, tilbake eller ned til en eller begge armer.

4. Du har kort pust eller svette?

Med syre refluks, bør symptomene vanligvis ikke være så alvorlige.

Med et hjerteinfarkt kan disse symptomene indikere iskemi og behovet for å lete etter nødhjelp.

Andre årsaker til brystsmerter

L’hjerteinfarkt og mageforbrenning er ikke de eneste årsakene til brystsmerter, men er blant de mest sannsynlige. Andre potensielle symptomer inkluderer:

 • Attack D’Angst. Alvorlige angstangrep kan forårsake panikk følelser som kan få deg til å føle seg som selv døende. Andre symptomer inkluderer kortpustethet og intens frykt.
 • Esophageal muskel spasmer. Noen mennesker har en esophagus som kontrakterer eller har spasmer. I dette tilfellet kan en person ha smerte og ubehag, som brystsmerter.
 • Galleblære. Galleblæren er ansvarlig for utgivelsen av gallen som kroppen bruker til å fordøye fett. Kan krasje eller bli syk, forårsaker symptomer som smerte bak, armer og nakke, så vel som kvalme og oppkast.
 • Pleurisy. Denne tilstanden er en inflammasjon i thoracic veggvev, ofte på grunn av intens hoste eller betennelse fra en infeksjon av en infeksjon fra en «8217.

Hva å gjøre i tilfelle brystsmerter

Hvis du har en brystsmerter, tror du det kan være et hjerteinfarkt, ikke gå til beredskapsrommet. Ring alltid 911 for å tiltrekke seg det samme så raskt som mulig.

Noen ganger kan akuttmedisinsk personale gi råd til en person til å tygge A’aspirin (ikke gjør det hvis du er allergisk). Hvis du har nitroglyserin eller sprøytetabletter, bruk dem opptil 8217; Nødmedisinsk Ankomst kan bidra til å redusere symptomene.

Bunnlinjen

Som en generell regel, hvis du er i tvil om at symptomene dine er et hjerteinfarkt eller en annen tilstand, er det bedre å se etter nødsituasjonen. Å ignorere tegn på et hjerteinfarkt kan være svært skadelig for hjertevev og potensielt farlig for livet.