Mage Massasje: Fordeler, Risiko, Prosedyrer og mer

Beskrivelse

Abdominal massasje, som noen ganger kan defineres som magesmassasje, er en delikat og ikke-invasiv behandling som kan ha avslappende og helbredende effekter for noen mennesker.

Det brukes til å behandle A’bredt utvalg av helseproblemer, spesielt de som er relatert til mage, for eksempel fordøyelsesproblemer, forstoppelse og hevelse.

Du kan få en bukemassasje eller besøke en massør for en økt. Du kan dra nytte av effekten av bukemassasjen etter bare 5 eller 10 minutters massasje om dagen. Fortsett å lese for å lære mer om denne selvhelbredende teknikken.

Pass på at du snakker med legen din før du gjør en abdominal massasje hvis du er gravid, eller du har helseproblemer.

Fordelene med abdominal massasje

Sekund American Massage Therapy Association (Love), Masseterapi kan ha en positiv effekt på menneskers fysiske, mentale og sosiale velvære. Det antas at bedre helse og generelt velvære.

Abdominal massasje kan gi disse ekstra fordelene.

Lindrer forstoppelse

Massasje magen kan bidra til å slappe av i magesmerten. Dette bidrar i sin tur til å stimulere fordøyelsen og lindre forstoppelse.

En liten en 2016 Studio undersøkte effekten av abdominal massasje på forstoppelse etter operasjonen;. Forskerne fant at folket som fikk en abdominal massasje, sammenlignet med kontrollgruppen som ikke mottok massasjen, hadde:

 • Reduksjon av forstoppelse symptomer
 • Flere intestinale bevegelser
 • Mindre tid mellom tarmbevegelser

Det har også vist seg at abdominal massasje har en positiv effekt på livskvaliteten. Fossi og grundige studier er nødvendig for å utvide disse resultatene og lære mer om egenskapene som kan påvirke forstoppelse.

Innlemme essensielle oljer i massasjen din kan øke fordelene.

For å avlaste forstoppelse, kan du fokusere på disse Acopressure poeng Under massasjen din:

 • CV6, som er to fingerbredder under navlestreng
 • CV12, som ligger langs sentrum av bysten, halvveis mellom navlen og thoraxburet

Ikke bruk akuppresjonspunkter hvis du er gravid.

Forbedre fordøyelsesfunksjonen

Et søk fra. 2018 Han undersøkte effekten av abdominal massasje på fordøyelsesproblemene til folk som hadde en endotracheal tube. Folk som har gjennomgått abdominal massasje på 15 minutter to ganger om dagen i tre dager viste forbedringer i symptomer i forhold til folk som ikke har mottatt noen behandling. Massasje gruppen reduserte også mengden av mage væske de hadde, og deres abdominal omkrets og forstoppelse redusert betydelig.

Videre forskning er nødvendig, både på sykehuset og blant mennesker utenfor sykehuset.

Redusere hevelsen

TIL 2015 Studien fant at abdominal massasje var effektiv i behandlingen av noen overskytende flytende symptomer (vanlig hos mennesker i behandling for kreft) som akkumuleres i bukhulen.

I denne studien hadde folk som har gjennomgått abdominal massasje på 15 minutter to ganger om dagen i tre dager lavere nivåer av oppfattet abdominal hevelse. Selv nivåene av depresjon, angst og velvære har forbedret seg.

Abdominal massasje hadde ingen effekt på andre symptomer, inkludert smerte, kvalme og tretthet.

Lindrer menstruasjonssmerter

TIL 2005 studie Han fant ut at abdominal massasje var veldig effektiv i # 8217; lindre menstruasjonssmerter og kramper. Kvinner som har lidd en fem minutters massasje om dagen i seks dager før menstruasjonen hadde betydelig lavere nivåer av smerte og kramper enn kvinner som ikke har mottatt noen behandling.

Det var imidlertid et studio på en liten skala på bare 85 kvinner. Flere søk er nødvendig for å støtte abdominal massasje for behandling av menstruasjonssmerter.

Innlemme essensielle oljer i en abdominal massasje kan gi flere fordeler enn en massasje alene. L’Bruk av essensielle oljer kan bidra til å redusere friksjon og forbedre dine olfaktoriske sanser under en massasje. De kan også bidra til å redusere menstruasjonssmerter og blødning.

TIL 2013 En studie fant at kvinner som har lidd en 10-minutters abdominal massasje med essensielle oljer, hadde betydelig lavere nivåer av menstruasjonssmerter og overdreven menstruasjonsblødning enn kvinner som hadde en abdominal massasje med bare mandelolje. Selv varigheten av smerten har blitt redusert.

Begge gruppene i studien led en abdominal massasje en gang om dagen i syv dager før syklusen. Ariomaterapi massasje inkluderte essensielle oljer av kanel, nellik, rose og lavendel i en base av mandelolje.

Flere søk er nødvendig for å gjøre mer detaljert aromaterapi abdominal massasje. Forskere må lære mer om hvordan nøyaktig essensielle oljer virker på kroppen og hvordan de opptrer sammen med abdominal massasje.

Andre fordeler

I tillegg til de ovennevnte fordelene, kan abdominal massasje også:

 • Hjelp i vekttap
 • Oppmuntre til avslapning
 • Tonify og styrke abdominale muskler
 • frigjør fysisk og følelsesmessig spenning
 • Slett muskelspasmer
 • Øk blodstrømmen All’Abdomen
 • Abdominal organer nytte

Det er imidlertid ingen spesifikt søk som demonstrerer effektiviteten av abdominal massasje i å bestemme mange av disse fordelene, inkludert vekttap.

Og & # 8216; trygg?

Generelt er abdominal massasje trygt for de fleste på betingelse av at det er gjort delikat og sikkert:

 • Ikke gjør en abdominal massasje hvis du har hatt en nylig abdominal kirurgi.
 • Snakk med legen din før du får en abdominal massasje hvis du er gravid, eller du har helseproblemer.
 • Det er bedre å ikke spise tunge eller krydrede matvarer i noen timer før og etter en bukemassasje.

Drikk mye vann etter massasje.

Hvordan massasje L’Abdomen

Å utføre abdominal massasje på deg selv:

 • Legg deg ned på ryggen med Discovery Belly.
 • Overlappe hendene på bunnen av # 8217; Abdomen og hold dem her mens du fokuserer på pusten din.
 • Varm hendene ved å gni dem sammen i ca 30 sekunder.
 • Påfør oljene du bruker.
 • Bruk håndflaten til å massere hele magen med urviseren.
 • Masser deretter den sentrale linjen til # 8217; magen, som starter under brystbenet og etterbehandling av alle’pubic bein.
 • Lag tre andre linjer til en avstand tommel langs venstre side av # 8217; Abdomen.
 • Gjør det samme på høyre side av # 8217; Abdomen.
 • Trykk deretter fingrene fast i # 8217; navle.
 • Fortsett å massere med et lite trykk og ta en tur mot Otto Dall’navlen med urviseren.
 • Du kan bruke mer tid til bestemte områder eller utløse poeng som synes å trenge mer oppmerksomhet.
 • Gjør det i maksimalt 20 minutter.
 • Hvis du ikke føler deg komfortabel i massasjen, kan du også bli massert i magen fra en massør. Ring før du fikser avtalen for å se om terapeuten utfører en abdominal massasje. Ikke alle massører gir denne tjenesten.

  L & # 8217;

  Abdominal Massasje er et alternativ for lav risikobehandling som du kan bruke til å hjelpe forskjellige helsemessige forhold. Det er opp til deg å bestemme om du vil gjøre det alene eller sette et sete med en massør.

  Selv om du ser en massør, kan du dedikere en liten tid hver dag alle «8217; Automassage, spesielt hvis du prøver å behandle et bestemt problem.

  Vend alltid til legen for alvorlige forhold, eller hvis noen av symptomene dine blir verre eller blir alvorlig.