Lusty håndledd: Symptomer, årsaker, diagnose, behandling, utvinning

COS’er et lukt håndledd?

Håndleddet ditt inneholder åtte små bein, carpal calls. Et nettverk av leddbånd holder dem på plass og lar dem bevege seg. En laceration i en av disse ledbåndene kan forårsake utkastningen av to eller flere karpalben fra sin vanlige posisjon. Dette oversetter til en lusty håndledd.

Mens et luksuriøst håndledd kan innebære alle åtte karpaler, er semilunatets bein og scafide ofte berørt. Disse to beinene danner en bro mellom radioenes ben og # 8217; # 8217; underarmen og de andre mindre beinene i håndleddet.

Det finnes forskjellige typer håndledd dislokasjoner. De inkluderer:

 • Dislokasjon av den fremre halveringstiden. L’Semi-Solunate Bone Wheel mens de andre armbåndene forblir i posisjon.
 • Dislokasjon Perilunata. Denne typen innebærer semi-levere bein og de tre ledbåndene som omgir den.
 • Galeazzi fraktur. Denne typen innebærer en pause av radiusen og dislokasjonen av # 8217; Radioulnar artikulasjon.
 • Monteggia Fracture. Dette innebærer en pause i ulna og dislokasjonen av en av endene av radiusen.

De fleste håndledd dislokasjoner innebærer en dislokasjon av den fremre halveringstiden eller en dislocated dislocation.

Hva er symptomene?

Hoved symptomet på en lusty håndledd er en intens smerte som vanligvis blir verre når de prøver å flytte håndleddet opp og ned eller på den ene siden til 8217;. Du kan også føle smerte Alle’underarm.

Du kan også legge merke til følgende rundt håndleddet ditt:

 • opphovning
 • ømhet
 • svakhet
 • Misfarging eller blåmerker

Hvis din semi-solunate bein er involvert, kan det trykke mot puls nerver. Dette kan forårsake prikking eller nummenhet til fingrene.

Hva årsaken?

Enhver type traumatisk lesjon til hånden eller armen kan forårsake håndledd dislokasjon. De vanlige årsakene til disse skadene inkluderer:

 • Typer med høy effekt, for eksempel fotball eller L’hockey
 • Automotive ulykker
 • Bryte et fall med hånden din

Videre kan spenningen på håndleddbåndene forårsake en håndledd dislokasjon. Dette spenningsnivået har en tendens til å utlede å gjøre ting som utøver kontinuerlig trykk på håndleddet, som å gå med krykker.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Hvis du tror du har en slags håndleddskade, må du sørge for en avtale med legen din så snart som mulig eller gå til presserende omsorg for å unngå å forverre skaden.

Legen vil begynne med å flytte håndleddet i forskjellige stillinger og spørre deg om du føler deg smerte. Dette vil hjelpe dem med å avgjøre hvilke leddbånd og bein som kan være involvert. Legen vil evaluere eventuelle skader forårsaket av nerver, blodårer og sener som gir hånden og håndleddet. Deretter vil de trolig lage en radiograf på hånden din og # 8217; underarm for å bekrefte en diagnose.

Hvis legen mistenker at du har et såret ligament, kan det også bruke en magnetisk resonans for å hjelpe dem med å gjøre en diagnose. Denne bildeprøven gir et lettere bilde av myke vev, inkludert ledbånd.

Hvordan det blir behandlet?

De små dislokasjonene behandles vanligvis med en prosedyre som kalles reduksjon. I denne prosedyren manøvrer legen forsiktig beinene i riktig posisjon. Dette kan være ganske smertefullt, avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen. For å lindre smerte, vil legen bruke lokal eller generell anestesi på forhånd.

Etter prosedyren vil du sannsynligvis ha på seg en splint eller en kritt for å hindre håndleddet fra å bevege seg mens den helbreder. Det kan også være nødvendig å bære et band.

For mer alvorlige tilfeller kan kirurgi kreve å justere håndleddbenet eller reparere revet ledbånd. Noen ganger er dette gjort med pinner eller skruer for å holde alt på plass.

Hvor mye det tar å helbrede?

Helbredende tid for en lusty håndledd avhenger av hvor alvorlig. Hvis du bare trenger en reduksjonsprosedyre, bør du gjenopprette innen to eller tre måneder. Men hvis du trenger kirurgi, kan det imidlertid ha vært nødvendig i seks måneder til et år for å fullstendig gjenopprette.

Uavhengig av typen behandling du mottar, må du følge fysioterapi for å gjenopprette styrke og fleksibilitet i håndleddet. Du må kanskje konsultere en fysioterapeut eller utføre lysøvelser alene under utvinning.

Mens du gjenoppretter, prøv å unngå å trykke på trykk på håndleddet ditt når det er mulig.

Hva er perspektivet?

Pulse lesjoner kan ha stor innvirkning på ditt daglige liv. Derfor er det viktig å se etter umiddelbar behandling for enhver type skade på håndleddet.

Avhengig av om du trenger kirurgi, trenger du det i to måneder til et år for å fullstendig gjenopprette. Selv etter utvinning, må du kanskje bære en pulsgruppen når du gjør ting som setter håndleddet testen, som å løfte tunge belastninger.