Lus biter: hvordan å identifisere og behandle

Hva er lus?

Du føler deg en liten kile, en pruriginøs fremspring. De kunne være lus? Den eneste tanken kan gjøre deg slitt! Lus, pubic lus (& # 8220; krabber & # 8221;) og lus av kroppen er parasitter som ingen ønsker å bli invadert. Disse skumle crawlere er like gamle som menneskeheten og ikke er kresen på de som målretter. Det er tre typer lus som fôrer på menneskelig blod. Alle er identifisert av # 8217; kroppsområdet som angriper: lus, pubic lus og kroppslus. Pub og hode lus bruker hud og hår som nesting bakken, mens kroppen lus bor i vev. Lusene hopper ikke eller svinghjul: kryper. Videre lever menneskelig lus ikke på andre dyr.

Fra pignolo til voksen

Del på Pinterest

Lusene har tre faser av livet: nit (egg), nymf (lus) og voksen. Nitene tar fem til 10 dager å luke i nymfer, avhengig av temperaturen. Den heteste er temperaturen, raskere de åpner. Nymphene vokser i omtrent en uke før den er klar til å legge seg ned. Voksne kan leve opptil 30 dager hvis de har tilgang til menneskelig blod. Lice av hodet og de voksne pubene dør etter 48-72 timer uten blod, men Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) understreker at kroppslusene kan leve i en uke uten et menneske.

Voksen lus har alle’skricculat størrelsen på et lite sesamfrø. Lice av hodet og kroppen har en segmentert kropp og seks ben. Selv pubic lus har seks ben, men de har formen på små havkrabber. Lus er lysebrun eller brungrå.

Nitene er små lys fargeavsetninger festet til håret for lus av hodet og puben og til stoffet for kroppens lus. Nitene er fast festet til håret eller klærne fra kvinnelige lus gjennom et stoff som ligner på limet. Eggene beveger seg ikke hvis de trykker med en finger, men kan fjernes ved hjelp av en spesiell fin tenner kam.

Lus: livssyklus, behandling og forebygging «

De er lus?

Del på Pinterest

Lus trives overalt, fra øyenbrynene til nakken. Du får dem fra en nær kontakt med noen som allerede allerede har det. Du kan også få dem fra # 8217; eksponering for et objekt som nylig har vært i kontakt med hodet på en hjemsøkt person, som en hårbørste eller en pute. I USA utbredte lusene mer raskt i barns barn. De fleste skoler har en politikk som krever at studentene lusene blir hjemme til problemet er slettet.

Kløen av lus er resultatet av sin spytt under strømforsyningen. Hvis du finner en gruppe pruriginøse poeng på hodet, kan de være lus. De biter overalt de spiser på hodet, men de elsker spesielt baksiden av hodet og # 8217; område bak ørene fordi dette er et varmeste område i hodebunnen. Bittene vises ofte som små rødaktige eller rosa fremspring, noen ganger med encrusted blod. Hvis riper overdrevet, kan bittene bli smittet.

De er pubic lus?

Del på Pinterest

Pubic lus, eller krabbe lus, angriper ispid hår rundt kjønnsorganer og noen ganger selv l’armhulen området, bryst hår og øyenbryn. Generelt spredte de seg gjennom seksuell kontakt, så de er vanligere hos ungdom og seksuelt aktive voksne. Det er imidlertid muligheten for at de kan vises i barn. Ifølge CDC kan tilstedeværelsen av pubic lus i øyevippene eller øyenbrynene hos barn være et tegn på seksuelt misbruk.

Prurdiginøse flekker eller intens kløe i # 8217; håret dekket område rundt kjønnsorganene kan indikere pubic lus. Se etter små rødaktige eller rosa fremspring på huden. Når de er riper, kan bittene bli smittet. Hvis du er diagnostisert med pubic lus, spør legen din om å kontrollere deg for andre typer seksuelle overføringsinfeksjoner.

De er kroppens lus?

Del på Pinterest

Kroppens lus mates i nesten overalt, unntatt i hodet eller i kjønnsorganene, men bor og legger eggene i klær og sengetøy. Kroppens lus er funnet oftere i husene til mennesker som bruker de samme klærne eller det samme sengetøyet i lang tid uten å vaske dem. De spredte seg med kontakten med vevet som angriper.

Bli kvitt lus

Del på Pinterest

Pub og hode lus

Unødvendig å si, lice av hodet og pubene er veldig ubehagelige. Selv om de ikke er bærere av sykdom, anbefaler vi at du blir kvitt deg. Det er benkbehandlinger og på resept som inneholder kjemikalier som dreper på hodet og puben, men du vil ikke være fri for lus til alle notatene elimineres. Kombinering kan utføres før og etter narkotikabruk. Du må også nøye vaske alle klær og sengetøy i varmt vann (over 130 grader) som kan ha lus og bruke en varm tørkesyklus. CDC anbefaler at ting som ikke kan vaskes, er forseglet i plastposer i to uker.

Kjøp behandlinger mot benk lus.

Kjøp Lice Combs.

Husholdningsartikler for lus: Hva fungerer? »

Kroppslus

Kroppslus har en tendens til å være sjelden utenfor spesielt antigeniske levekår. Men hvis du tror du har blitt utsatt, se etter grupper av små poeng som starter i rødt og kan ekspandere med en ekstern rosa ring. Langvarig angrep fra kroppslus kan gjøre huden rundt tykkere og mørkere på grunn av den nåværende betennelsen. I følge CDC, Kroppens lus kan spre farlige sykdommer, inkludert jubel, grøftfeber og epidemisk tilbakevendende feber. God personlige hygiene, sunne levekår og klær vask vil bidra til å eliminere risikoen for kroppens lus og deres infeksjoner.

Går fremover

L’ide om noe som kryper på kroppen din og feeds på blodet ditt er forstyrrende. Men med mindre du har blitt utsatt for kroppens lus, som kan bære sykdommer, er de fleste lusinfeksjoner for det meste en uttrekk. Når typen lus du har, kan du eliminere problemet med nøyaktig behandling. Ring legen din hvis du mistenker at du eller barna dine har noen former for lus.