Lungekreft komplikasjoner

Hvordan komplikasjoner oppstår?

Som lungekreft utvikler seg, kan det føre til komplikasjoner. Komplikasjoner kan komme fra spredningen av kreft til andre områder av kroppen eller som en bivirkning av behandlingsplanen.

Effekter på lungene

Lungekreft kan forårsake blokker i de viktigste luftveiene. Det kan også forårsake flytende væskeakkumulering, kalt pleural effusjon. Dette kan forårsake smerte og kortpustethet.

Store svulster eller pleuralbetalinger kan komprimere lungene, redusere lungefunksjonen og øke risikoen for lungebetennelse. Lungebetennelse symptomer inkluderer hoste, thorax smerte og feber. Hvis ikke behandlet, kan et tilfelle av lungebetennelse ha farlige konsekvenser for livet.

Personer med lungekreft kan også oppleve blodig blodig eller sputum, når de hoster. Dette skyldes blødning i luftveiene. Behandlinger er tilgjengelige for å kontrollere kreftrelatert hemoptysis.

Neuropati

Neuropati er en lidelse som påvirker nerver, hovedsakelig hender og føtter. Lungekreft som vokser i nærheten av skulderen eller armen nerver kan komprimere nerver og forårsake smerte og svakhet. Også behandlingene mot kreft kan forårsake nevropati. Når kreft eller behandling skade disse nerver, kan de forårsake symptomer som:

 • prikking
 • nummenhet
 • svakhet
 • smerte

Medisiner er tilgjengelige for å kontrollere eller lindre nevropatiske symptomer.

Hvis lungekreft vokser i nakken eller ansiktsnervene, kan det føre til Horner syndrom, en tilstand der øyet på den ene siden av ansiktet har et fallende øyelokk. Det kan være en elev innsnevring av Dell’slått øye og mangel på svette på den interesserte siden av ansiktet.

Brysttumorer kan også påvirke nerver som er koblet til stemmeboksen, forårsaker raucizine og stemmeendringer.

Smerte

Smerte kan forekomme i ribbenene eller musklene i brystet eller andre deler av kroppen der lungekreft har spredt seg. Dette skjer vanligvis i de mest avanserte fasene av sykdommen. Kreftbehandling kan hjelpe med disse symptomene. Smerte kan også administreres med narkotika og stråling.

Andre komplikasjoner

Lungekreft kan forårsake problemer med interessante andre kroppsorganer, som hjerte og # 8217; esophagus.

Hjertekomplikasjoner

Hvis tumorene vokser nær hjertet eller de viktigste fartøyene, kan de komprimere eller blokkere venene og arteriene. Dette kan forårsake hevelse i kroppens øvre deler, for eksempel:

 • bryst
 • nakke
 • gjøre

Denne hevelsen kan føre til ytterligere komplikasjoner, inkludert:

 • Visjonsproblemer
 • hodepine
 • svimmelhet
 • utmattelse

Tumorer nær hjertet kan også endre hjertets normale rytme eller forårsake en opphopning av væske rundt hjertet.

Komplikasjoner av’esophagus

Hvis lungekreft vokser nær esophagus, kan du ha problemer med å svelge eller prøve mer smerte når maten går gjennom ottomon.

Kreft diffusjon

Lungekreft kan spre seg til andre deler av kroppen. Denne diffusjonen kalles metastase. Kan forårsake signifikante bivirkninger avhengig av område i hvilket det sprer seg. De vanlige metastase-nettstedene er:

 • hjerne
 • lever
 • bein
 • kjertler

Langsiktig prospekter

Komplikasjonene av lungekreft kan forekomme med sykdomsfremgangen eller som følge av behandlingen. Det er viktig å kjenne symptomene og tegnene på disse komplikasjonene, slik at du kan få en tidlig intervensjon.

Overlevelsesgraden av mennesker med lungekreft avhenger av sykdomsstadiet. Folk hvis lungekreft er diagnostisert og behandlet i de tidlige stadiene, har flere sjanser til å overleve kreft. De fleste tilfeller av lungekreft er diagnostisert i senere faser fordi symptomene som fører til diagnose vanligvis ikke forekommer før kreft er avansert.

Det individuelle perspektivet vil avhenge av flere faktorer. Hvis du har blitt diagnostisert med lungekreft, snakk med legen din for å få en bedre ide om dine prospekter.