Lungekreft kirurgi

Etter en diagnose av lungekreft, vil legen bestemme de påfølgende faser av behandlingen. Lungekreft er når unormale celler vokser og deler seg i lungene. Selv om sykdommen starter i lungene, kan det spre seg til andre deler av kroppen. Så det er viktig å oppdage det snart og motta en behandling.

Behandlingen for variert lungekreft. Alternativer inkluderer kjemoterapi eller strålingsmedisiner for å ødelegge kreftceller. A’Et annet alternativ er immunterapi, som kan styrke immunforsvaret ditt for å bekjempe sykdommen. Legen kan også råde deg med kirurgi. Dette avhenger av størrelsen på svulsten, fra sin posisjon til lungene i og fra & fra «8217, mulig diffusjon til organene og det nærliggende vevet.

Kirurgi fjerner kreftvulster fra kroppen. Det brukes ofte til å behandle ikke-småcelle pulmonal karsinom (NSCLC) i begynnelsen. Hvis legen din mener at kirurgi er den beste tilnærmingen, kan du ha en av følgende prosedyrer.

Lobektomi

Lungene er delt inn i fem lober: tre på høyre lunge og to på venstre lunge. Kreft kan utvikle hvor som helst i lungene. Hvis kreft er i en eller flere av lobene, kan legen kjøre en lobeectomy for å fjerne lobes som inneholder kreftceller. Denne operasjonen er A’alternativet når en eller to lobes må fjernes.

pneumonectomy

Noen ganger krever behandling av lungekreft fjerningen av # 8217; hele hit lunge. Dette kan være nødvendig hvis kreft påvirker mer enn to lober, som alle tre høyre lobes eller begge venstre lobes. Denne operasjonen eliminerer kreft fra kroppen din slik at du ikke fortsetter å vokse eller spre seg.

Denne prosedyren anbefales ikke til alle. Siden denne operasjonen eliminerer en lunge, må du først sende inn lungeprøver. Dette vil sikre at du vil få nok hvile lunge stoff etter operasjonen;. Sunt lunge stoff tillater tilstrekkelig puste.

Under denne prosedyren utfører kirurgen en’gravering på siden. Så de fjerner lungen etter å separere vevet og ribbeina.

En pneumonektomi kan kurere lungekreft, men det er en komplisert prosedyre. Legen kan bare anbefale denne prosedyren hvis C & # 8217, det er en sjanse til å få remisjonen. Hvis du har avansert kreft, eller hvis det allerede er metastata, kan fjerningen av lungene ikke være D’hjelp.

Fjerner en lungeeksjon

A’Et annet alternativ fjernes bare en sømseksjon av lungene. Legen din kan anbefale denne prosedyren når tumorer er små og ikke har spredt seg utenfor lungene. Alternativene inkluderer:

  • Cuneo reseksjon. Dette fjerner et lite stykke pulmonal stoff fra en eller flere lober.
  • Segmentektomi. Dette fjerner en bredere del av lungestoffet, men fjerner ikke en hel lobe.
  • Sleeve Reseksjon. Denne operasjonen er et alternativ til fjerning av # 8217; hele lungen. Beholder en del av lungen som fjerner kreftområdene, inkludert de bronskike seksjonene eller passasjen av luften;.

Kirurgi kan være effektiv behandling for lungekreft. Men legen kan også anbefale kjemoterapi eller radioterapi etter operasjonen;. Denne behandlingen er en forholdsregel og bidrar til å drepe mikroskopiske kreftceller, som kan spre seg til lymfeknuter.

Hvordan lungekreft kirurgi utføres?

I tillegg til de forskjellige kirurgiske inngrepene for lungekreft, er det flere måter å utføre disse prosedyrene på.

Åpen kirurgi (thoraxotomi)

Kirurgen utfører A’gravering under brystvorten og rundt ryggen under scapula. Denne typen operasjon brukes under fjerning av # 8217; hele lungen.

Assisted Video Chest Surgery

Dette er en minimal invasiv kirurgi for å fjerne kreft uten å åpne brystet. Det brukes til å fjerne lobes eller deler av lungene. En kirurg utfører et lite kirurgisk snitt. Sett deretter et langt rør med et kamera som er koblet i brystet. De kan da kjøre intervensjonen mens de ser på et «8217; bilde av lungene på en skjerm.

Assisted Robotic Surgery

Robotic kirurgi er en «8217; andre minimalt invasiv prosedyre for å fjerne kreftceller. Med denne intervensjonen utfører legen prosedyren mens du sitter i kontrollenheten på 8217. Det kirurgiske laget setter inn et lite videokamera i en liten gravering. Under prosedyren brukes kirurgiske instrumenter som er koblet til en robothode. Legen din driver robothes hånd fra kontrollenheten for & # 8217. Denne operasjonen kan hjelpe med tumorer som kan oppnås.

Risikoen for lungekreft kirurgi

Lungekreftkirurgi er en seriøs drift og kan være nødvendige uker eller måneder for å gjenopprette avhengig av prosedyren. Selv om det er effektivt, innebærer kirurgi noen risiko, for eksempel:

  • Allergisk reaksjon Alle’anestesi
  • blødning
  • Blodkoaguli
  • infeksjon
  • lungebetennelse

Det er viktig å diskutere disse risikoene med legen din. A’annen mulig langsiktig komplikasjon er mangelen på pust med visse aktiviteter. Dette gjelder spesielt hvis du har en lungesykdom med lungekreft (som kronisk emfysem eller bronkitt).

Outlook

Kirurgi er en effektiv behandling for lungekreft, men anbefales ikke til alle. Denne behandlingen kan kurere lungekreft i det første trinnet som ikke har utbredt. Men selv når intervensjonen er vellykket, kan legen foreslå ekstra terapi som kjemoterapi eller stråling.

Først begynner du å behandle lungekreft, jo bedre. Snakk med legen din for å forstå dine kirurgiske alternativer.