Lungekreft i trinn 3: Prognose, forventet levetid, behandling og mer

Diagnosen oppstår ofte i trinn 3

Lungekreft er den viktigste årsaken til døden for kreft i USA. Det tar flere brystkreft liv, prostata og kolon satt sammen, ifølge Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

I ca 40 prosent av mennesker med diagnose av lungekreft, har sykdommen nådd en avansert tilstand på tidspunktet for diagnosen. En tredjedel av disse har nådd trinn 3.

Ifølge L’American Cancer Society, omtrent L’80-85% av lunge svulster består av små celle pulmonal karsinom (NSCLC). Ca 10-15% består av liten celle pulmonal karsinom (SCLC). Disse to typer lungekreft behandles annerledes.

Mens overlevelsesraten varierer, er lungekreft 3 herdbart. Mange faktorer påvirker en persons prospekter, inkludert kreftfasen, behandlingsplan og generell helse.

Les mer for å lære om symptomene, behandlinger og prospekter for pulmonal karsinom ikke til små sceneceller 3. Dette er den vanligste typen sykdom.

Trinn kategorier 3

Når lungekreft når trinn 3, har det spredt seg fra lungene til andre nærliggende stoffer eller fjerne lymfeknuter. L’bred kategori av lungekreft på stadion 3 er delt inn i to grupper, trinn 3a og trinn 3b.

Både 3A-trinnet og 3b-trinnet er delt inn i underavsnitt avhengig av størrelsen på svulsten, posisjonen og involvering av lymfeknuter.

Lungekreft 3a: Den ene siden av kroppen

3A-trinns pulmonal karsinom anses å være lokalt avansert. Dette betyr at kreft har spredt seg til lymfeknuter på samme side av brystet i den primære lunge svulsten. Men han reiste ikke i fjerne områder av kroppen.

Hovedbronskusen kan være involvert, lungebelegg, thoraxvegg vendt, thoraxvegg, membran eller membran rundt hjertet. Det kan være metastaser til blodkarene i hjertet, luftrøret, alle «esophagus, til nerveen som styrer vokalboksen, hele» thoracic bein eller ryggrad eller skrog, som er området der området i hvilket området der området der området der luftrøret blir med i bronkiene.

Pulmonal Carcinoma 3b: Utbredt på motsatt side

Lungekreft 3b er mer avansert. Sykdommen har spredt seg til lymfeknuter over kragebenet eller til noder på motsatt side av brystet med hensyn til hovedkvarteret til den primære lunge-svulsten.

Pulmonal Carcinoma 3c: Utbredt i hele brystet

3c stadion lungekreft spredt til hele eller deler av thoraxveggen eller dens indre fôr, på den frenniske nerve eller membranene til sekken som omgir hjertet.

Kreft har også nådd 3c-scenen når to eller flere tumorsnoduler skilt i samme lakk, har spredt seg til de nærliggende lymfeknuter. I 3C-fasen har lungekreft ikke spredt seg til fjerne deler av kroppen.

Som 3A-trinnet kunne 3b og 3c scenen kreft ha spredt seg til andre thorax strukturer. Del eller hele lungen kan flamme eller kollapse.

Fase 3 av lungekreft symptomer

Lungekreft i begynnelsen kan ikke produsere synlige symptomer. Det kan være åpenbare symptomer, for eksempel en ny, vedvarende og vedvarende hoste eller en endring i en røykerens hoste (dypere, hyppigere, produserer mer slim eller blod). Disse symptomene kan tyde på at kreft har utviklet seg på trinn 3.

Andre symptomer kan omfatte:

  • Vanskelighetsgrad å puste, mangel på pust eller kort vind
  • Smerter i brystområdet
  • Hissing lyd under pusten
  • Endringer i stemme (mer hes)
  • Uforklarlig vektdrop
  • Bein smerte (kan være tilbake og kan bli verre om natten)
  • hodepine

Trinn 3 Lungekreftbehandling

Fase 3 Lungekreftbehandling starter vanligvis med kirurgi for å fjerne de fleste kreft, etterfulgt av kjemoterapi og strålebehandling. Solidhet er vanligvis ikke angitt for 3b-scenen.

Legen kan anbefale radioterapi eller kjemoterapi som en første behandlingssyklus hvis det ikke er mulig å få operasjonen til å fjerne svulsten. Behandlingen med stråling og kjemoterapi, samtidig eller i rekkefølge, er forbundet med bedre overlevelseshastigheter ved 3b-trinnet i forhold til behandlingen med solstråling, ifølge National Cancer Institute.

Livsstils liv og lungekreft Overlevelsesrate i stadion 3

Femårig overlevelsesrate refererer til andelen personer som lever fem år etter den første diagnosen. Disse overlevelsesraten kan deles for scenen av en bestemt type kreft på tidspunktet for diagnosen.

Sekund American Cancer Society Data som er avledet fra en database med personer diagnostisert med lungekreft mellom 1999 og 2010, er den femårige overlevelsesraten for NSCLC i stadion 3A rundt 36%. For 3b scene tumorer er overlevelsesraten rundt 26%. For 3c stadion svulster er overlevelse rate ca 1%.

Husk

Det er viktig å huske at lungekreft 3 er herdbart. Hver og en er annerledes, og det er ingen presis måte å forutsi hvordan hver enkelt vil reagere på behandlingen. L’alder og generell helse er viktige faktorer i måten folk reagerer på behandlingen av lungekreft.

Snakk med legen din om eventuelle spørsmål eller tvil om at du kanskje har på behandling. Vil hjelpe deg med å utforske alternativene som er tilgjengelige basert på stadion, symptomer og andre livsstilsfaktorer.

Kliniske studier på lungekreft kan tilby mulighet til å delta i en undersøkelse på en ny behandling på en ny behandling. Disse nye behandlingene kan ikke tilby en kur, men de har potensial til å lindre symptomer og forlenge livet.

Spørsmål:

Hva er fordelene med å slutte å røyke, selv etter en diagnose av lungekreft i trinn 3?

TIL:

Ifølge en studie av British Medical Journal, slutte å røyke etter en diagnose av lungekreft i begynnelsen av scenen, forbedrer resultatene. Det er bevis som tyder på at det fortsetter å røyke, kan forstyrre effekten av behandling og øke bivirkningene, samt øke mulighetene for gjentakelse av kreft eller andre kreft. Det er velkjent at røyking sigaretter øker kirurgiske komplikasjoner, så hvis kirurgi er en del av behandlingsplanen, kan røyk føre til forsinkelser i systemisk behandling. Konklusjonen er at det aldri er for sent å slutte å røyke. Fordelene med å slutte å røyke er umiddelbare og dype, selv om du allerede har lungekreft. Hvis du vil stoppe, men du finner vanskeligheter, spør din medisinske team hjelp.

Monica Bien, PA-CANSWers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.