Lumbal smerte og kreft: symptomer, diagnose og behandling

Del på Pinterest

Lumbaglia er en vanlig hendelse og sjelden et tegn på kreft. Imidlertid er det mulig å ha lumbal smerte relatert til svulster som spinal kreft, kolorektal eller eggstokk. En person med disse typer kreft har vanligvis andre symptomer i tillegg til lumbal smerte.

Det anslås at ca 8217; 80% av befolkningen i USA adresserte ryggsmerter i deres liv, ifølge Nasjonale institutter av helse. De vanlige årsakene til lav ryggsmerter inkluderer løfteskader av tunge belastninger, endringer i ryggraden relatert til alder og skader som et fall eller et uhell D’bil.

Kreft er en sjelden årsak, men mulig med lav ryggsmerter i noen mennesker. Krefterrelatert lav ryggsmerter er mer sannsynlig relatert til en svulst i et rundt område (som kolon) med hensyn til tilbake kreft.

Typer av ryggsmerter som kan bety kreft

Ryggsmerter som kan være et kreft tegn oppstår vanligvis sammen med andre kreft symptomer. Noen ganger kan du feie dem som på grunn av en annen tilstand når de er knyttet til kreft.

Eksempler på disse symptomene inkluderer:

  • ryggsmerter som ikke synes å være relatert til bevegelse eller blir ikke verre med bevegelse
  • ryggsmerter som vanligvis manifesterer seg om natten eller tidlig om morgenen og går bort eller forbedrer om dagen
  • ryggsmerter som vedvarer selv etter fysioterapi eller andre behandlinger
  • Endringer i tarmvaner, for eksempel blod i urin eller avføring
  • Tap av plutselig og uforklarlig vekt
  • Uforklarlig tretthet
  • Svakhet, prikking eller nummenhet til armer eller ben

Ryggsmerter bør ikke være seriøs for å indikere kreft. Kan variere i alvorlighetsgrad.

Å ha en personlig krefthistorie sammen med disse symptomene kan også øke risikoen. Hvis du lider av ryggsmerter og temaer som det skyldes kreft, bør du vurdere dine generelle symptomer og snakke med legen din.

Kreft typer som kan forårsake ryggsmerter

Ulike typer kreft Alle’Interiør og i nærheten av ryggraden kan forårsake lumbal smerte. Disse inkluderer:

Spinal svulst

En spinal svulst kan vokse i ryggbenet eller i de beskyttende membranene rundt ryggmargen. Ryggraden er en vanlig kilde til beinmetastaser, hvor kreft begynner i en stilling og sprer seg til andre.

Overalt fra 30 til 70 prosent av mennesker med kreft vil ha utbredt kreft til ryggraden, ifølge American Association of Neurological Surgeons (Aans).

Lungekreft

De OVER DET Rapporterer at lungekreft er en av de vanligste svulster som sprer seg til ryggraden. En lungekreft kan også trykke på ryggraden, påvirke nerveoverføringer nederst på baksiden.

En person med lungekreft kan legge merke til symptomer som enkel tretthet, kortpustethet og hoste med blodfarget sputum i tillegg til lumbal smerte.

Brystkreft

Ryggsmerter er et sjeldent, men mulig brystkreft symptom. Tumorene i brystet metastatiserer også også i ryggen, ifølge OVER DET.

Som lungetumorer kan noen brystkreft trykk på nerver som også reiser til ryggraden. Dette kan forårsake smerte.

Mage-tarmkanalen

Tumorene i magen, kolon og endetarm kan alle forårsake smerte til nedre rygg. Denne smerten utstråler fra kreftstedet til nedre rygg. En person med disse typer kreft kan ha andre symptomer, for eksempel plutselig vekttap eller blod i avføringen.

Blod og stoff

Blod og vevtumorer som flere myelom, lymfom og melanom kan alle forårsake lumbal smerte.

Andre typer kreft

Andre typer kreft som kan forårsake ryggsmerter inkluderer kreft til eggstokkene, nyrer, skjoldbrusk og prostata.

Kreftdiagnose og ryggsmerter

En lege vil vurdere dine symptomer og din medisinske historie under diagnosen potensielle årsaker til lumbal smerte. Det er viktig å inkludere hvis du har en historie med kreft eller en familiehistorie av kreft.

Fordi kreft er en sjelden årsak til lav ryggsmerter i de som ikke allerede har kreft, kan en lege anbefale andre behandlinger før du utfører en komplett krefteksamen.

Men hvis smerten fortsetter etter fysioterapi eller antiinflammatoriske stoffer, kan en lege bestille avbildningsstudier og blodprøver. Disse testene kan bidra til å identifisere om det er potensielle kreftmarkører som forårsaker lumbal smerte.

Hva er behandlingen for kreft ryggsmerter?

Medisinske behandlinger

Medisinske behandlinger for kreftrelatert lav ryggsmerter avhenger av typen kreft og hvor mye kreft er avansert.

For eksempel, noen ganger vil en lege gi råd til kirurgi for å fjerne en svulst. Andre behandlinger kan omfatte kjemoterapi og strålebehandling for å redusere en svulst.

Legene kan også foreskrive smertestillende stoffer for å redusere smertefulle effekter. Miolalassants kan også bidra til å redusere forekomsten av muskelspasmer som ytterligere kan forverre ryggsmerter.

Husholdningsartikler

Hjemmebehandlinger for kreftrelatert lav ryggsmerter kan inkludere:

  • Kaldt eller varmt. L’Påføring av ispakker dekket med klut eller varmeomslag på nedre rygg i 10-15 minutter kan gi lettelse.
  • Benk smertestillende midler. Det kan være nyttig å ta benk smertestillende, som ibuprofen eller Napossene. Kontakt alltid legen din før du sørger for at de ikke forstyrrer andre rusmidler du tar.
  • Bevegelse. En delikat trening kan bidra til å holde ryggmuskulaturene sterke og fleksible. Eksempler på lysøvelser inkluderer å gå og strekke.

Hva er perspektivet for folk med ryggsmerter og kreft?

Mindre enn 10% av spinaltumorene starter faktisk i ryggraden, ifølge Memorial-Sloan Kettering Cancer Center. Selv om en spinal kreft er tilstede og forårsake smerte på nedre rygg, er svulsten ikke alltid kreftfritt.

Hvis lumbal smerte er relatert til metastatisk kreft, er det viktig å snakke med legen av behandlingsutsikter. Når tumorer begynner å spre seg, kan dette tyde på en verre prognose.

L & # 8217;

Den lave ryggsmerter har mange årsaker og en sjelden er kreft. Hvis du lider av ryggsmerter, kan du ikke forklare på grunn av skade eller aldring, snakk med legen din så snart som mulig, spesielt hvis du har en historie med kreft.