Lumbal leddgikt: symptomer, behandling og mer

Cos’er leddgikt i lumbale ryggraden?

L’leddgikt i lumbale ryggraden er også kjent som spinal artritt. Det er ikke en tilstand, men heller et symptom på forskjellige former for leddgikt som påvirker ryggraden. L’Osteoartrose er den vanligste årsaken til lumbal artritt smerte.

Det anslås at det er over 50 millioner amerikanere Cozire med noen form for leddgikt diagnostisert av legen din. Selv om Le’lumbal leddgikt ikke er en type leddgikt selv, føler mange mennesker som lever med leddgikt smerte i lumbalområdet i ryggraden.

Symptomer på’lumbal leddgikt

L’lumbal artritt gjør at du føler kronisk smerte eller vedvarende ømhet i beinene i den nedre ryggraden. Quest’området inneholder fem eller seks vertebre.

Noen mennesker føler en brennende følelse etter den fysiske aktiviteten eller våkner opp med stivhet i området.

Andre symptomer inkluderer:

  • muskelspasmer
  • Crunches fra leddene som føles smerte
  • Redusert bevegelsesområde

Hva er årsakene til # 8217; lumbal leddgikt?

Lumbal leddgikt smerte utvikler vanligvis som følge av:

L’slitasjegikt

Le’lumbal artritt er hovedsakelig knyttet til slitasjegikt (OA). I OA, brusk som tiltrekker seg leddene i ansiktene forbrukes over tid. Fellesfasettene er artikulasjonene på begge sider av vertebraen. Det er også det punktet hvor vertebrae slutter seg til. Dette fører til at beinene på vertebral kolonnen gni og går til ‘8217; en mot den andre når du beveger deg.

Dette oversetter til A’betennelse i artikulasjonen, som forårsaker smerte. Eksterne faktorer, for eksempel temperatur, L’fedme og dårlig ernæring, kan alle forårsake rehabilitering og forverring av betennelsen.

Psoriatisk leddgikt

A’annen vanlig årsak til lumbal artritt er den psoriasisartritt. Denne form for leddgikt påvirker bare folk som har psoriasis. Psoriasis er en autoimmun sykdom som forårsaker preget flekker av pruriginøs og betent hud.

Hvem vi er 20 prosent av personer med psoriasis artritt vil oppleve smerte i nedre rygg. I noen tilfeller kan overdreven beinvekst faktisk smelte ryggvirvlene på ryggen. Dette kan føre til tap av bevegelsesfrihet og skape en permanent følelse av stivhet.

Reaktiv eller enteropatisk leddgikt

Både L’reaktiv leddgikt som enteropathic er knyttet til symptomene på lumbal artritt.

L’Reaktiv leddgikt frigjøres av A’infeksjon i kroppen din. Generelt oppstår det etter en bakteriell infeksjon, som for eksempel klamydia eller salmonella.

L’Enteropathic artritt er vanligvis knyttet til intestinale inflammatoriske sykdommer, som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom.

Hvordan vet jeg om jeg har Le’lumbal leddgikt?

Hvis du lider av lumbal leddgikt, kan du allerede ha blitt diagnostisert med psoriasis artritt. I de fleste tilfeller av psoriasisartritt vil en diagnose av psoriasis foregå symptomene på leddgikt som oppstår.

Hvis du finner stivhet, crunches og tap av mobilitet på bunnen av ryggen, og du har aldri blitt diagnostisert av en lege med leddgikt, kontakt legen din. Vil utføre en fysisk undersøkelse for å verifisere tilstedeværelsen av betennelse og hevelse i setet av smerten.

Hvis legen din mistenker at du har leddgikt, vil du sannsynligvis trenge en radiograf. Røntgenstråler kan vise problemer med bein tetthet, tap av brusk og beinsporer som kan forårsake smerte.

Røntgenstråler kan også være nyttig for å overvåke leddgikt og vurdere om den anbefalte behandlingen forhindrer ytterligere leddskader.

Legen vil også foreskrive en blodprøve for å bestemme hvilken type leddgikt du har.

Du kan bli adressert til en revmatolog, en lege som spesialiserer seg på felles smerte, for ytterligere tester.

For å lære mer: hva slags leddgikt du har? »

Behandling av # 8217; lumbal leddgikt

En typisk behandlingsplan for lumbal artritt smerte vil inkludere ett eller flere av følgende:

Bench-Top Drugs (OTC)

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) er de vanligste foreskrevne legemidlene for å behandle ryggsmerter forårsaket av leddgikt. Disse stoffene kan bidra til å lindre smerte og # 8217; betennelse.

Vanlige alternativer inkluderer:

  • Aspirin (Ecotrin)
  • Ibuprofen (Advil)
  • Naproser (Aleeve)

Endringer i livsstil og alternative behandlinger

Noen livsstilsendringer kan bidra til å lindre press på ryggraden og forbedre dine generelle prospekter.

Disse inkluderer:

  • gå ned i vekt
  • Spis mat som reduserer betennelse
  • slutt å røyke
  • Redusere alkoholforbruket

Du kan også dra nytte av å jobbe med en fysioterapeut. De kan hjelpe deg med å utføre spesifikke øvelser som kan gjenopprette mobilitet som er tapt i nedre deldelen.

Smerte fra lumbal leddgikt kan også behandles med alternative eller komplementære medisiner, spesielt i de første stadiene. Akupunktur og kiropraktisk omsorg kan bidra til å lindre artritt smerte hørte i nedre rygg, men de er ikke langsiktige løsninger.

Reseptbelagte legemidler og kirurgi

Hvis de planlagte stoffene ikke lindrer symptomene, kan legen anbefale kortikosteroider eller mysterium. Kortikosteroider brukes til å kontrollere betennelsen og musklene mine brukes til å minimere muskelspasmer.

Legen vil bare gi råd til kirurgi som en siste utvei. Generelt er det bare nødvendig i tilfeller der beinene fusjonerte sammen eller hvor smerten er så ekstrem for å forhindre bevegelsesområde.

Tilleggsinformasjon: De beste øvelsene for leddgikt igjen

Outlook

Nesten alle typer leddgikt er kronisk, noe som betyr at det vil fortsette å gjenta alt liv. Når det er sagt, kan artrittet ofte administreres gjennom en kombinasjon av endringer i drizzle av narkotika. Ditt individuelle perspektiv vil avhenge av typen leddgikt du har og alvorlighetsgraden av symptomene dine. Samarbeide med legen din for å bestemme den beste behandlingsplanen for deg.

L’lumbal leddgikt kan forebygges?

Din alder, familiehistorie og sex kan alle bidra til utviklingen av leddgikt. Selv om disse faktorene er utenfor din kontroll, er det noen ting du kan gjøre for å begrense trykket på ryggvirvlene. Redusert trykk kan forhindre rehabilitering av lumbal leddgikt eller andre symptomer.

For å redusere risikoen for rehabilitering:

Hold en sunn vekt. Bringe en overvekt kan sette leddene under stress.

Velge lav effektøvelser. Stretching, yoga og svømming kan lette presset på baksiden.

Flytte med forsiktighet. Når du gjør med tunge gjenstander, må du sørge for at du løfter med knærne og ikke med ryggen din.

Fortsett å lese: 1217 Forebygging; Leddgikt: Hva du kan gjøre? »