Lukt bak ørene: årsaker, symptomer og behandlinger

Beskrivelse

Når du gni fingeren bak øret og Inconno, kan du føle en tydelig lukt. Det kan minne deg om ost, svette eller generell kropps lukt.

Her er hva du kan forårsake lukten og hvordan å bli kvitt’lukt bak ørene dine.

Hva forårsaker denne lukten?

De fleste årsakene til roten til en dårlig lukt bak ørene skyldes overdreven sekreter, hygiene, infeksjoner eller en kombinasjon av de tre.

Sekreter og hygiene

Det er lett å ta en dusj, vask de mest åpenbare og fremtredende områdene i kroppen og glem de små poengene bak ørene.

Tross alt, det ser ikke nødvendigvis etter et sted som svetter eller blir skittent. Så med utsikt over vasken nøyaktig kan det være årsaken til Lukt bak ørene.

Svettekjertlene finnes i hele kroppen, selv bak ørene. De utskiller svette som begynner å lukte når de kommer i kontakt med bakterier og oksygen.

Sebaceous kjertlene er også funnet selv hvor det er hud. Seco Sebum (olje), en blanding av voks og fett som kan ha en dårlig lukt. Dekselet på øret, sammen med puter og spor bak det, gjør det enkelt for alle disse stoffene, og deres lukt skjuler.

Dette gjelder spesielt hvis du har hyperaktive kjertler som utskiller en mengde svette eller sebum høyere enn gjennomsnittet. Hvis du har L’Akne, det er gode muligheter som du har hyperaktive kjertler.

Forurensning og fysiske barrierer

Stoffer kan akkumulere langs L’hår hengende og bak ørene, og produserer ubehagelige lukt. Disse stoffene kan omfatte:

 • Røyk av noe slag
 • Hårprodukter
 • Bilgasser
 • Andre former for forurensning og rusk

Følgende kan til og med hindre porene bak ørene eller felle kroppssekresjonene som forsterker lukten:

 • langt hår
 • skjerf
 • Earmuffs
 • Hår
 • kosmetikk
 • Hårprodukter Rester

Infeksjon

Infeksjoner forårsaker ofte en lukt som ligner på ost. Bakterier, gjær og sopp er oftere å klandre. Dette fordi de liker varme og fuktige steder.

Bakterier, gjær og sopp kan vokse bak ørene på grunn av:

 • Skrap området med skitne hender
 • Bruk briller
 • Ha en smittsom utslipp som følge av en piercing alle «øre eller kanskje en» 8217; # 8217; ytre øre

De spesielt våte forholdene og hudirritasjonen kan forverre ting.

Hvis du har advart kløe, smerte eller drenering fra # 8217; øre, kan dette indikere en [8217; Ear som slår den hørbare kanalen. Noen ganger, selv om 8217; infeksjon All’indre av den hørbare kanalen forsvant, bakterier eller sopp kan bli. Dette kan føre til en lukt som ligner osten bak ørene.

Cerium

Det er mange svette kjertler alle’# 8217; øre hjelper til å danne cerium. Små biter av denne voksen kan også komme seg ut av Earen og ende opp på huden bak den.

Kerumen er en klebrig substans som kan være ganske stinkende, selv i nylige merkbare mengder.

Andre hud- og hodebunnsforhold

Flass, eksem, seborrheic dermatitt og hyppige følsomhet utslett kan forårsake tørr og irritert hud. Dette alene kan svekke huden, men det driver deg også for å klø deg. Dette gjør huden din enda mer sårbar når du introduserer forurensende bakterier og stoffer i # 8217; området.

Emosjonell eller fysisk stress kan øke ønsket om å klø, favorisere disse forholdene ytterligere.

Behandle en lukt bak ørene dine

Du kan kvitte seg med en dårlig lukt bak ørene dine, bare å behandle årsaken.

Rengjøring og sirkulasjon

Tørk forsiktig og vask området hver dag kan eliminere lukten veldig raskt.

Hold den nedre delen av hodebunnen, ørene og toppen av halsen vekk fra produkter som hindrer porene og til og med fra hår eller klær. Vær oppmerksom på varme og fuktige klima eller etter en intens trening.

desinfeksjon

Gni alkohol eller oksygenert vann på området bak ørene, spesielt etter piercinger alle’øre. Pass på at du følger dine Piercer Veibeskrivelse for ettersalgsservice.

Desinfiser og rengjør øredobber regelmessig.

Kremer for medisinsk hud

Hvis alene rengjøring og desinfeksjon ikke bidrar til å lindre lukten, kan du kanskje ha noe mer målrettet mot den spesifikke årsaken nedenfor.

Snakk med legen din for å bestemme årsaken. De kan også anbefale hvis antibakterielle, antifungal eller antiinflammatoriske kremer, inkludert hydrokortison, kan hjelpe med behandling. Legen din kan foreskrive en oppskrift.

Et apotek kan også gi deg råd om hvilken benksalve som kan være best for deg.

Svette reduksjon

Hvis svetten i overflødig forårsaker lukten bak ørene, rengjør området med en fuktig klut eller en parfyme tørke etter treningen eller etter å ha vært ute av varmen.

Vær også oppmerksom på å beholde’tørrområdet. For dette formål, prøv å bruke ett av følgende:

 • talka
 • antipraspirant
 • Pinne deodorant

Narkotika for akne for L & # 8217

Når kjertlene utskiller overflødig sebum, kan jeg vokse l’akne. Du kan låse opp porene og tørke overflødig sebum bak ørene ved hjelp av:

 • Retinoider og emner som ligner på retinoider
 • salisylsyre
 • Azelainsyre

Minimere forurensninger og barrierer

Vurder ideen om å kutte håret ditt bort fra ørene dine. Vask ofte hatter, hodetelefoner, skjerf og putevar.

Unngå å bruke hår og lærvarer i nærheten av ørene for å se om noen av dem bidrar til bestillingen bak ørene. Stopp hvert produkt en om gangen. Hvis du stopper dem alle på en gang, vil du ikke nødvendigvis vite hvilken en N’er en, det forårsaker en lukt.

Medicert sjampo

Hvis huden din ser ut til å være veldig tørr og skumlet i stedet for fett og blokkert, kan de være nyttige sjampo som inneholder sinkpyrizione. Disse sjampoene kan redusere eksemet, seborrheic dermatitt og ulike infeksjoner som trives i flere tørre hudforhold.

Hvis du bare har tørr hud, kan det være nyttig å beskytte området med et beskyttende middel som vaselin.

Øredråper

Hvis du mistenker restene av en infeksjon på 8217; Ear tidligere behandlet eller overskudd av cerumen, kan være årsaken til eller # 8217; lukt, snakk om dråpene for ørene med en lege eller apotek.

Essensielle oljer

Essensielle oljer Det kan gjøre den dobbelte plikten når det gjelder å redusere lukten bak ørene. De kan hjelpe beroligende og behandle huden, og tilbyr også en hyggelig lukt for å motvirke dårlige.

Noen essensielle oljer å vurdere inkluderer:

 • Tetre
 • peppermynte
 • Grapefruktfrø

Pass på at du fortynner essensielle oljen i en vektorolje for å unngå å irritere huden.

Ta bort

Hvis du oppdager en ubehagelig lukt bak ørene, kan det være forskjellige årsaker, men det er også forskjellige behandlinger.

Du kan ha hyperaktive kjertler som utskiller svette og mer sebum, som du vanligvis kan behandle forbedring av hygienen og en god sirkulasjon av luften;.

I noen tilfeller kan skyldige være en infeksjon eller en tilstand i huden, i så fall kan medisinske kremer være din neste forsvarslinje.

Hvis du føler deg forskjellige forskjellige rettsmidler og tilstanden ikke ser ut til å løse, er det en god ide å gjøre en avtale med legen din.