Løs tann: smerte, voksne og behandling

Jeg burde være bekymret?

Mens en løs tann er typisk for barn, legg merke til L’Voksen Løsning er en årsak til bekymring. Dette skjer når en tann mister støtte og kommer sakte av fra tannkjøttet og fra # 8217;. Minste berøring kan gjøre tann og spise eller tygge kan forårsake ytterligere løsing.

Hvis du utvikler en løs tann senere i livet, kan andre symptomer også forekomme. Disse inkluderer:

 • Blodige tannkjøttet
 • hovent gummi
 • Røde tannkjøtt
 • gingival lavkonjunktur

Disse symptomene kan indikere en underliggende sykdom, så det er viktig å snakke med legen av en løs tann. Forstå årsaken kan hjelpe legen din å bestemme riktig behandling.

Årsaker til en løs tann hos voksne

En løs tann i voksen alder forekommer ikke uten grunn. I utgangspunktet kan du merke en avslapning under børsting eller tanntråd, eller tannlegen din kan legge merke til svingninger under en rutinemessig tannlegeavtale.

I noen tilfeller skyldes en løs tann en avansert gingival sykdom. Dette er når en «8217; bakteriell infeksjon angriper de omkringliggende tannkjøttet, vevene og beinene.

Gingival sykdommer er resultatet av dårlig tannhygiene. Hvis du ikke børster eller bruker tanntrådene regelmessig, eller hvis du hopper over normal tannrengjøring, kan tartaren samle seg i rommet under tannkjøttet. Denne sykdommen er herdbar. Hvis det er diagnostisert tidlig, kan du drepe en infeksjon på 8217, stoppe betennelsen og gjenopprette tennens helse.

Hvis ikke behandlet, kan gingivalsykdom utvikles og føre til beinforringelse. Tennene dine vil ikke motta den støtten de trenger og forråde. De første tegnene på tannkjøttsykdommer inkluderer blødning, smertefulle eller røde tannkjøtt.

Legen kan diagnostisere en gingival sykdom som ser på munnen for tartarakkumuleringen og bruker en tannbehandling for å måle lommens dybde. Dette er mellomrommet mellom tennene og tannkjøttet. Den normale dybden er mellom en og tre millimeter, ifølge Mayo Clinic. Hvis dypet på lommen er større, kan det indikere en gingivalsykdom. Tannlegen din kan bestille tannradiografier for å verifisere bentap.

Andre årsaker til en løs tann hos voksne kan omfatte:

 • Tenner sliping tennene dine. Sliping eller strammende tenner kan muligens skade tennene dine og forårsake andre komplikasjoner som hodepine og ansikts smerte.
 • Sår. Selv en lesjon til munnen eller til ansiktet i ansiktet kan forårsake en løs tann. Dette kan skje hvis du faller og slår munnen din eller prøver en annen kraft til munnen din.

Behandlinger for en løs tann hos voksne

Behandlingen starter når legen identifiserer årsaken til en løs tann. Hvis du har en gingivalsykdom, trenger du en spesiell tannlege rengjøringsprosedyre for å fjerne den herdede plakett som har akkumulert under tennene og tannkjøttet. Dette kalles resizing og rotplanlegging. Du kan også motta antibiotika for å drepe noen infeksjon. Peeling fjerner tartar og bakterier, mens rotsens sliping glatter overflaten av roten og hjelper tannkjøttet til å henge opp al dente.

Avhengig av tyngdekraften av gingivalsykdom, kan du være en kandidat for kirurgi. Alternativene inkluderer:

 • Kirurgi av klaffen. Legen utfører graveringer i tannkjøttet og trekker tilbake gingivalvevet for å utføre en resize og poleringsprosedyre av røttene. Gingivalvevet er forbedret etter prosedyren. Denne prosedyren kan forhindre tanntap.
 • Bein. I tilfelle benforringelse kan legen trekke beinfragmenter fra et annet kroppsområde eller bruke et spesielt materiale for beintransplantasjon og reparasjon av sykebenet i munnen. Dette bidrar til å ta tennene dine.
 • Skinne. Hvis en løs tann ikke har løsrevet fra våpen, kan legen være i stand til å redde tannen ved hjelp av en splint. Legen bruker et stykke metall for å knytte to naboer tenner. Dette gir tannen løsne en ekstra støtte og forhindrer ham i å bevege seg.
 • Bite justering. Denne prosedyren remodeller overflaten av tannbiten som fjerner små mengder tenner emalje. Dette reduserer presset på tannen, slik at den kan helbrede. Dette er A’alternativ for en løs tann forårsaket av sliping.
 • Paradikere. A’annet alternativ til å male er å ha på seg en nattkjole under søvn. Dette skaper en beskyttende barriere mellom øvre og nedre tenner.

Utsikter og oppløst tennerforebygging

En løs tann kan utvikle seg og til slutt komme helt fra tannkjøttet og fra # 8217;. Dette kan oppstå med en alvorlig gingivalsykdom eller å male uløste tenner. Behandlingen kan imidlertid forbedre helsen til tannkjøtt og bein. Dette fremmer også helbredende og styrker tennene.

I tilfelle en alvorlig løsning kan legen foreslå å fjerne tannen og erstatte den med et tannimplantat eller en bro.

En løs tann forårsaket av et traumer kan ikke forebygges. Du kan redusere risikoen for traumer iført paradikere mens du praktiserer sport.

Å praktisere god oral hygiene kan forhindre en løs tann forårsaket av gingival sykdommer. Dette inkluderer børsting av tennene minst to eller tre ganger om dagen og bruke tanntråd hver dag. Du bør også programmere en tannrengjøring to ganger året og snakke med tannlegen din hvis du legger merke til noen endringer, som halitose, ømme tannkjøtt eller blødning av tannkjøttet.