LRTI Kirurgi: Prosedyre, Protokoll, Suksessrate og gjenopprettingstid

Beskrivelse

LRTI står for gjenoppbygging av ligamentet og interponering av senen. Det er en type operasjon for tommelartritt, en vanlig type leddgikt i hånden.

Leddene dannes der to bein møtes. Leddene er dekket med glattt stoff kjent som brusk. Brusk tillater fri bevegelse av et bein mot # 8217; andre. Når du har leddgikt, har brusk blitt forverret og kan ikke være i stand til å pute beinene som det var en gang.

Problemet kan starte når det sterke vevet (ligamentet) holder sammen L’felles løs. Dette gjør det mulig for bein å glide ut av sted, noe som forårsaker bruskens slitasje.

LRTI-kirurgi fjerner et lite ben (trapes) ved bunnen av tommelen og omorganiserer et nært gardin for å fungere som en pute for artrittet tommelfingeren. Også en del av det skadede ligamentet er fjernet og erstattet med et stykke puls flexor tendon.

Folk flest Få en komplett smertelindring fra Ltri, men gjenopprettingstiden er lang og noen ganger smertefull. Videre kan det være betydelige komplikasjoner fra fjerning av # 8217; Bone Trapezio.

En 2016 studie ut av 179 personer foreslår at fjerningen av bare trapeze (trapezionektomi), uten den ekstra LTRI-prosedyren, kan være like effektive og har mindre komplikasjoner.

Tidligere studier Publisert i Cochrane-databasen av de medisinske resultatene har også indikert at trapesizectomy alene kan være bedre for deg av en komplett LRTI.

Hvem er en god kandidat for denne operasjonen?

Det tekniske navnet på tommelartritt er basal artikkelgikt.

De beste kandidatene til Ltri er voksne med leddgikt i basale ledd for å være moderat til alvorlig som har problemer med å klemme eller gripe med tommelen.

LRTI har vært rundt fra 1970-talletog prosedyren har utviklet seg og forbedret. Alle’Begynner bare mennesker Eldre enn 50 år De har blitt tatt i betraktning for prosedyren. Siden da har det blitt mer vanlig å behandle grupper av yngre alder.

L’leddgikt i basal leddene påvirker kvinner over 50 år 10 til 20 ganger Oftere enn menn. Din følsomhet Alle’leddgikt i basale ledd avhenger delvis av arvelige faktorer (genetikk).

Hva du kan forvente fra prosedyren

Tommelen anatomi

Undersøk tommelen og du vil høre to bein, notater som Phalanges. Men C’Det er et tredje bein i den kjøttfulle delen av hånden din kjent som en metakarpus. Metacarpus forbinder det andre beinet lenger enn tommelen til håndleddet.

Tommelens bein har tre ledd:

  • Den første i nærheten av spissen kalles InterfalANGEA artikulasjon (IP).
  • Den andre felles, hvor den andre tommelbenet møter håndbenet (metakarpen), kalles Metacarpo-Falangea Joint (MP).
  • Den tredje artikulasjonen, hvor metakarpalbenet (hånd) oppfyller håndleddstrapezebenet, kalles Carpometarparparal Joint (CMC). CMC er den mest berørte artikuleringen fra tommelartritt.

CMC har mer bevegelsesfrihet enn noen annen fingerartikulasjon. Det gjør at tommelen kan bøye seg, strekker seg, beveger seg mot og beveger seg bort fra hånden og roterer. Dette forklarer hvorfor det er smertefullt å klemme eller gripe når du har tommelartritt.

På bunnen av tommelen C’er trapezoidbenet. Det kalles det fordi det har formen på en trapeze. Det er en av de åtte beinene som utgjør den komplekse strukturen på håndleddet ditt.

A’Andre ledd å vurdere er den som Trapeze møtes L & # 8217, annen del av håndleddet. Dette bringer det imponerende navnet på artikulasjonsscaphotrapezetrapezoidal (STT). Det kan også ha leddgikt sammen med CMC-artikulasjonen sammen.

Hva gjør LTRI-prosedyren

I LRTI, Alt eller delvis Dell’Bone Trapeze er fjernet fra håndleddet og de gjenværende overflatene på CMC og ST-skjøtene er polert.

A & # 8217 praktiseres; gravering i # 8217; underarmen og FCR-senen (Carpus Radial Flexor) er avskåret som lar deg kaste håndleddet.

Et hull praktiseres i # 8217; metakarpal tommelbenet og den GRATIS ende av FCR-tendonen føres gjennom det og gjenoppretter seg selv.

Den gjenværende delen av’FCR er kuttet og bevart i en gasbind. En del av senen stoffet brukes til å rekonstruere ligamentet av CMC-artikulasjonen. L’Andre lengre del er rullet opp i en hjul kalt ansjos.

L & # 8216; «ansjos» er plassert i # 8217; CMC-leddet for å gi artrittisk brusk. Det ble vanligvis levert. A’kunstig ansjos Den kan også brukes Å eliminere behovet for å samle en sene.

For å opprettholde den riktige posisjonering av tommelen og håndleddet, blir spesialiserte ledninger eller pinner eller spesialpinner satt inn i hånden, kjent som Kirschner (Kirschner-ledninger). Disse stikker ut fra huden og fjernes vanligvis om fire uker etter operasjonen;.

Denne prosedyren kan utføres i en type anestesi kjent som en regional axillær blokk, for ikke å føle smerte. Det kan også gjøres i generell anestesi.

Suksess rate av LRTI kirurgi

Mange mennesker føler smertelindring etter LTI-kirurgi;. David S. Ruch, professor i ortopedisk kirurgi på Duke University i North Carolina, sier at Ltri har en 96% suksessrate.

Men En revisjon av 2009 LRTI-prosedyrer fant at 22% av personer med LRTI-kirurgi hadde bivirkninger. Disse inkluderte:

  • Ømhet av arret
  • Tiltredelse eller brudd på senen
  • Sensorisk endring
  • Kronisk smerte (kompleks regionalt smertefullt syndrom, type 1)

Dette er sammenlignbart med de negative effektene bare i 10 prosent av folket til hvem trapezen ble fjernet (trapionektomi), men ingen rekonstruksjon av ligamentet og interposisjonen av senen. Fordelen med begge prosedyrene var det samme.

Postoperativ protokoll og gjenopprettingstidspunkt

Den regionale aksillære blokk er den Foretrukket form av anestetisk for ltri. Er gitt i # 8217; brachial plexus arterie, hvor den passerer gjennom armhulen. Gir fordelen av kontinuerlig smertelindring på slutten av # 8217; drift.

Du typisk du våkner opp fra sedasjonen med kvalme, men du er i stand til å gå hjem kort tid etter.

Første måned

Etter operasjonen brukes en splint at du vil ha på minst den første uken. På slutten av uken kan du bli overført til en kast. Eller du kan holde pinnen alene i en hel måned etter intervensjonen.

Du må holde hånden hevet i løpet av den første måneden. Legen kan anbefale en skumpute for håndleddet eller en annen enhet. Ingen seler brukes til å unngå skulderstivhet.

Etter en eller to uker kan dressingen på det kirurgiske såret endres.

Legen vil gi deg mobilitetsøvelser for fingrene og tommelen som skal utføres i den første måneden.

Andre måned

Etter fire uker, Legen vil fjerne ledningene i Kirschner og poengene.

Du vil få en singel for tommelen din kjent som en krydret pinne, som stikker til underarmen din.

Legen vil foreskrive et fysioterapi-program som legger vekt på bevegelsesområdet og styrking av håndleddet og # 8217; underarm ved hjelp av isometriske øvelser.

Fra den tredje på den sjette måneden

All’begynnelsen av den tredje måneden, vil du gjøre det Start en gradvis retur til normal daglig aktivitet. Du vil bli avvendt av splint, og du vil starte delikate aktiviteter med den berørte hånden. Disse inkluderer børsting av tenner og andre personlige hygieneaktiviteter, samt å spise og skrive.

Terapi vil inkludere klemme og manipulere en spesiell hender på hendene for å styrke fingrene og tommelen. Stucco er tilgjengelig i gradert styrke nivåer som skal brukes med styrkeøkningen.

L’Stucco bruk er Anbefalt For en ubestemt periode etter operasjonen;. Noen mennesker kan fortsette å tjene styrke i ett eller to år.

Gå tilbake til arbeidet

Folk i hvite krage og ledelsesposisjoner kan være i stand til å gå tilbake til jobb innen en uke. Men de kan være nødvendig fra tre til seks måneder før de returnerer til en jobb som krever omfattende bruk av hender.

L’

LRTI er en seriøs kirurgi med lange gjenopprettingstider. Det kan gi effektiv lindring av smerte’leddgikt i tommelen for mange mennesker. Imidlertid kan risikoen for komplikasjoner i kurset nå 22%.

Hvis alle andre rettsmidler har mislyktes og kirurgi, er L’bare gjenværende alternativ, du kan bare vurdere fjerningen av trapeziumet (trapeziectomy), uten fullstendig LRTI-prosedyre. Diskutere med legen din og be om en annen eller tredje mening.

Du kan kanskje finne lettelse ved å ha på seg en splint for hendene for å støtte tommelen.

De kan være nyttige splinter og spesielle styrkerøvelser for hendene, inkludert SEPEN 8217; bruk av terapeutisk kitt. En fysioterapeut som spesialiserer seg i hendene, kan skape en splint for å passe hånden din og gi spesielle øvelser for deg.

Du kan ikke kansellere operasjonen. Husk at du ikke er C’det er løst hvis du er en del av 22% av folk med LRTI som har komplikasjoner.